"Шоколадова" коса - 4

• 156 514
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Чифели бързо ми падна.Като цяло като са ме правили с лореал или вела тон са издържали доста повече.

# 406
  • София
Самата боя не тече и е удобна . Не щипе и мирише много приятно на цветя / имам алергии и от миризми на химикали се задушавам и кашлям/.
  Беше ми похвалена тук и аз реших да пробвам.
   От близо месец съм  и не е паднала / не пуска боя и не е избеляла/ . Косата ми си е жива и съм доволна.

Yulmana, за коя боя става въпрос?
Моята коса е абсолютно като твоята - тъмна и с дебел косъм. Да не говори, че за да хване на такъв косъм трябва боята да стои 5 мин. повече от даденото. Колко бои и цветове пробвах и все става много тъмно кафява, почти черна. Докато не му хванах цаката. Да я обезцветявам - никога не съм искала и не мисля да го правя. На такива коси като моята и твоята, за да стане кестенява трябва доста по-светла боя да се слага. Боядисвам се с тъмно русо и получавам като резултат шоколадова/кестенява коса Simple Smile  Крем мусовете, макар че се нанасят лесно, са по-нерайни, бързо пада боята и по-трудно хващат на дебел косъм, затова е по-добре да се ползва боя.  Също фризоьрката ми ме беше посъветвала в началото да биядисвам само корените, че иначе надолу става тон върху тон и надолу затова пак е по-тъмна. Послушах я - няколко пъти боядисвах само корените. Е да, тогава не ми беше еднакъв цвета, но след тези няколко пъти я боядисвам и надолу и сега цветът е еднакъв навсякъде.

# 407
Здравейте
И аз да се включа в темата за боята. Преди време ползвах безамонячна на Лореал, но понеже косъма ми е упорит ,  върху побелялите косъми хващаше по слабо и със измиванията боята падаше постепенно. Сега ползвам безамонячна Garnier olia и съм доволна - хваща добре и не пада , е все пак докато се изхаби цветът то и корените поизрастнат и тя се нуждае от ново боядисвшне.

# 408
 Боята ,която ми се е отмивала беше Лореал кастинг ,но тогава имах  2-3 бели косъма и не съм забелязала за корените / 100 на 100 щеше да е зле/ . Та за пръв пъти си боядисах косата на преди 5 г имах 2-3 бели косъма отпред ,исках черна с лилав оттенък ,но не намерих цвета и си купих синьочерна , на кастинг . Та значи 2 кутии боя около 32-34лв . + боядисване и подстригване дадох над 60лв /2011г/ . Въпроса не беше в парите , просто промяна нямаше и единственият "ефект "  -три месеца усилен косопад и боядисани кърпи в цвят лилаво .

[
Yulmana, за коя боя става въпрос?
Моята коса е абсолютно като твоята - тъмна и с дебел косъм. Да не говори, че за да хване на такъв косъм трябва боята да стои 5 мин. повече от даденото. Колко бои и цветове пробвах и все става много тъмно кафява, почти черна. Докато не му хванах цаката. Да я обезцветявам - никога не съм искала и не мисля да го правя. На такива коси като моята и твоята, за да стане кестенява трябва доста по-светла боя да се слага. Боядисвам се с тъмно русо и получавам като резултат шоколадова/кестенява коса Simple Smile  Крем мусовете, макар че се нанасят лесно, са по-нерайни, бързо пада боята и по-трудно хващат на дебел косъм, затова е по-добре да се ползва боя.  Също фризоьрката ми ме беше посъветвала в началото да биядисвам само корените, че иначе надолу става тон върху тон и надолу затова пак е по-тъмна. Послушах я - няколко пъти боядисвах само корените. Е да, тогава не ми беше еднакъв цвета, но след тези няколко пъти я боядисвам и надолу и сега цветът е еднакъв навсякъде.
  Боята я споменах по -горе Нектра колор 468 -шоколадово кафяв  -на опаковката е направо червена - сложих и снимка , но  в корените ми е червеникаво -не  фрапираща разлика -черно червеникаво е . Косата ми си е черна  пак Grinning
  Никога боя  не ми се отмивала и да личи в корените - моята коса бързо расте и на 2 седмица вече се е показал 0,5см поникнало бяло -проблема е ,че са отпред и дебел и плътен косъм.
   Аз не се боядисвам често ,чакам да минат 3 м . Появява си се бялото и затова ми е странно ,че като се боядисам -никой не забелязва това . Поне белите са се покрили -то цвета като не се променя  Grinning /Те и бялото ли не виждат/
    Весика с коя боя точно се боядисваш и кой номер. 
 Може би и от шампоан или балсам да се отмива боята !? Аз ползвам за боядисана коса и не забелязвам да се отмива лесно.

# 409
  • София
От известно време, съм на вълна светло кестеняво, след като цяло лято бях руса на кичури. Иска ми се нещо като снимките на първа страница от темата. При мен първата снимка не излиза, но се колебая между втората и последната снимка. Някой може ли да ми каже какъв номер се водят.

# 410
От известно време, съм на вълна светло кестеняво, след като цяло лято бях руса на кичури. Иска ми се нещо като снимките на първа страница от темата. При мен първата снимка не излиза, но се колебая между втората и последната снимка. Някой може ли да ми каже какъв номер се водят.
Обикновено хубавото светло кестеняво , което ние мислим за кестеняво всъщност е тъмно русо.Веднъж отидох на фризьор със снимка на светло кестеняво и ми казаха ,че това е рус нюанс и се постига с русите бои Simple Smile

# 411
Много негативни коментари изчетох за Кастинга на Лореал Rolling Eyes Аз я ползвах преди 5-6 години и резултата беше страхотен!!! Имах по това време доста бяла коса и това чудо боядисваше и бялата коса и ушите ми и челото ми.......Скоро я пробвах пак и резултата не беше такъв. Мисля, че с годините косата става "упорита" и неподатлива.  Това беше любимата ми боя но май вече и тя не помага.

# 412
  • ВАРНА
Много негативни коментари изчетох за Кастинга на Лореал Rolling Eyes Аз я ползвах преди 5-6 години и резултата беше страхотен!!! Имах по това време доста бяла коса и това чудо боядисваше и бялата коса и ушите ми и челото ми.......Скоро я пробвах пак и резултата не беше такъв. Мисля, че с годините косата става "упорита" и неподатлива.  Това беше любимата ми боя но май вече и тя не помага.

Старата серия на Лореал Кастинг покриваше бяла коса,страхотен траен цвят,нкарая се наложи с блондор да го махам.Новата Кастинг крем Глос е пълен боклук - скъп,не покрива бели коси и пада бързо,косата също ми падаше от него  Peace
Скрит текст:
 старите

новите

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 09:55 от morgana07

# 413
Аз си боядисах косата за пръв път през пролетта на 2011г и беше със Кастинг на Лореал.
  Това ми беше първото боядисване с боя/ преди това като ученичка 2 пъти с Рубина Grinning /косата ме нямаше и оттенък на червено /  и затова предпочетох безамонячна  . /До ден днешен съжалявам ,че го сторих имах 2-3бели косъма -откакто започнах се увеличават с всяко следващо.  Та нямах опит с боя дали след измиване пак пуска . Ами с тази  3 месеца при миене си пускаше синя вода /боята беше синьо черна / и цапаше халата ми  и т.н. Бързо се отми ,но интересно откъде пък винаги имаше при изплакване да пада още.
  Друга боя не ми е правила такъв проблем. Косата ми беше започнала да пада страшно много.
  Та кога преди -коя година е била хубава боята?
  Не е упорита косата ти ,а боята е калпава май.
  -

# 414
Аз също много харесвам Кастинга„ Боядисвала съм се често с нея преди-Поддържах тъмно кестеняви цветове. Не съм имала проблеми с нищо, но като чета колко са негативни коментарите за нея и колко са я развалили не смея да повторя вече. Иначе преди с нея косата ми ставаще бляскава, мека, прекрасна, много хубав цвят.
Аз да ви кажа отказах се от червеникаво-кафявото и ако се боядисвам ще е нещо близко до моя цвят-един или два тона по-тъмно за подчертаване на цвета и по-наситен цвят.
Много ме спира обаче това да не почне да ми капе косата,а пък и нямам бели коси още-нито един косъм.
И затова не знам дали си заслужана изобщо да се боядисвам.
Единстевното, което искам е наситен и лъскав цвят, жизненост. Но като знам, че боядисаната коса е хубава само през 1-вия месец и после пак става зле се замислям.
Ако пробвам с оцветител не вярвам да ме хване нещо.
И така .....ощене се решавам.

# 415
Моята коса си е хубава на види и след това ,не се изсушава и нали тя почти не си променя цвета като се отмие и си стане естественият най -ми харесва ,но имам бели коси и затова я боядисвам .
  С последните бои не съм имала проблем и се получава естествен цвят /  то нали не личи че е боядисана / и косата не стои като перука .
Ако нямаш бели коси / които пък умножих заради първите 2-3 косъма / не бих се боядисвала .
 Затова сега хем искам да пробвам различни цветове ,хем като се сетя как бързо расте и за няма и седмица ще се покажат черните корени грам не ми се занимава.
  Да има как да открия боя близка до моя цвят и да може да се боядисват само изникващите бели корени . Дали има такъв шампоан оцветител ,достатъчно траен да ми върши работа.

# 416
Шампоанв оцветител за бели коси-едва ли. Няма такова нещо.
Тя си е хубава косата и без боя, ама друго си е цвят-наситен, лъскав, а така ми се стрева една безжизнена, някак„ В голяма дилема съм.Някой пробвал ли е безамонячните на Хенаплюс? Виждала съм ги по някои от аптеките в София.

# 417
  • Русе
Шампоанв оцветител за бели коси-едва ли. Няма такова нещо.
Тя си е хубава косата и без боя, ама друго си е цвят-наситен, лъскав, а така ми се стрева една безжизнена, някак„ В голяма дилема съм.Някой пробвал ли е безамонячните на Хенаплюс? Виждала съм ги по някои от аптеките в София.
По принцип има шампоан оцветители. Някои професионални бои ги предлагат. Не знам до колко ще покриват на 100% белите коси. Моя приятелка, която се боядисва руса, ползва такъв. Но с русото е "друга бира" Wink

# 418
Че има оцветители има, но не покриват бели коси  Simple Smile Преди месец сложих едно гранатено червено на Марион-еми само лек отенък на слънце имах.

# 419
Майка ми беше ползвала кафяв оцветител, но не съм сигурна дали беше на Марион. Хванал й е 2-3 тона по-светло на белите косъмчета, та не са 100% решение на проблема. Ако има някой 2-3 косъма - ок. Но ако са повече - не става. Simple Smile

Един въпрос към ползващите безамонячни бои, на които им се е получил косопад:
Забелязах, че и при мен взе много да капе коса и вече не знам от какво е. Есента мина, стреса уж го намалих драстично, обаче си продължава, та започвам да мисля, че е от безамонячната(Пък толкова хубав цвят вади.  Confused).
Кога приключи косопадът при вас? Колко време след като спряхте боята? Един месец не съм се боядисвала, но още капе... Sad

Общи условия

Активация на акаунт