"Шоколадова" коса - 4

• 156 554
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Моята фризьорка работи с тази боя. Каза ,че с номер 5 там където имам бяла коса / в корените /ще стане кафяво и няма да е равномерно. Не искам да си обезцветявам косата , но при моя естествен цвят  /почти черен /и самата структура на косъма -ама хич не се поддава на нищо за да ми стане шоколадова косата ще е нужно.
  Аз харесвам когато са смесени няколко нюанса ,не точно кичури. Тя беше ходила скоро на семинар и ми показа модните тенденции сега .
 Просто ще си се примиря с моята тъмна коса и това е. Веднъж може да се престраша да я направя по-светла.
 Някой беше споделил мисля ,че се боядисвал с боя за руса коса при естествена тъмна и е получил точно шоколадов цвят.
  Моля да сподели номера и марката на боята ,не мога да открия поста.

Аз съм се боядисвала с 6.1на чифели  води се пепеляво русо а косата ми не е особено светла .Получих невероятен кестеняв цвят Simple Smile)

# 361
Моята коса май си е особено тъмна . Чифели засега доста ми я хвалят. Но трябва от сайт да я взема ,с колко volume окислител я смесва ?

# 362
Моята коса май си е особено тъмна . Чифели засега доста ми я хвалят. Но трябва от сайт да я взема ,с колко volume окислител я смесва ?
Боята си е купих от едно малко магазинче и продавачката си ми даде окислител.Не съм питала за повече подробности.Все пак не продава за първи път Simple Smile
Ето снимка как стои чифели след няколко измивания на около месец след боядисването .
Скрит текст:
снимката я изрязах за да акцентирам на косата Simple Smile .Снимката не е с много добро качество но е достатъчно да се забележи ,че няма изобщо червен отенък.Стои точно пепелно кестеняво Simple Smile.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 16:17 от Анонимен

# 363
Благодаря ,точно такъв цвят искам. Но като ми е толкова тъмна косата дали ще се получи и на белите корени ще е по-светло , ще трябва да взема и по -тъмна боя за там за да се коригира. /Преди 5г заради 1-2 бели косъма започнах да я боядисвам и ми се струва ,че със всяко следващо се увеличава броя им./

# 364
Искам кафяв цвят без никакви червеникави нюанси, боята да е без амоняк и да покрива добре бели косми, че имам такива. Освен това искам да остави блясък след боядисване и да не се отмива след няколко дни. Сигурно искам твърде много...Надявам се тук да открия желаната боя.

# 365
Нектра колор е хубава и безамонячна. След боядисване стои добре . Моя цвят е с червен нюанс ,но има и други цветове.
 След като я боядисах я усещам някак жива . При боядисване го няма онази неприятна миризма.
 Като мине време ще разбера дали пада лесно .  Беше похвалена тук и затова я пробвах ,а и улучих една промоция в CBA /то това ми дойде като знак ,точно преди 20мин от козметичен магазин си бях купила друга боя и като влязох видях промоция на боята и си взех две кутии Grinning /  Но за мен шоколадова кафяво трябва да няма този червен оттенък /тя така се нарича / .

# 366
  • Русе
Аз се боядисвам с Чифели вече повече от година. Естествената ми коса е много тъмно кестенява, почти черна. В Момента смесвам 6 с 6,1. За мен са тъмни, явно аз искам една идея по-светъл цвят. Ползвала съм и 7 и 6+7, но белите ми косми си личат, а и косата не става с равномерен цвят - в корена е добре, надолу си е тъмното. И само 6,1 съм ползвала, отново не става равномерен цвят. По тази причина реших и да смеся 6 и 6,1. Този път стана равномерно. Имам за още веднъж да се намажа с 6+6,1, но за другия път вече не знам какъв цвят да си взема.

# 367
viki_1974 , една опаковка  боя Чифели стига за дълга коса нали? Колко vol е окислителя ? Като смеся 6+6.1 по половин опаковка от двете ли ползваш и сама дали ще успея да се боядисам?
 Косата ми има май като твоя цвят ,мисля да пробвам . Какъв цвят точно получаваш ?

# 368
  • Русе
yulmana, търсих снимка от последния месец, но не съм се снимала Laughing
Окислителя ми е 20%. В магазина ми казаха, че може и с 30, но ще ми се изтощи повече косата.
Моята коса не е много дълга и е мноооого изтънена, че иначе ми е мноооого гъста. Ползвам общо 50 мл. боя и оксидант 75 мл. Боята Чифели е 100 мл. + 150 мл. оксидант, демек 1/2 боя за средно дълга коса.

# 369
viki_1974, по колко милилитра смесваш от двете бои?Харесва ми цвета .

# 370
  • Русе
viki_1974, по колко милилитра смесваш от двете бои?Харесва ми цвета .
Кой цвят ти харесва newsm78

Отначало смесих 50:50, т.е 1/4 от едната и 1/4 от другата боя, нали така са разграфени тубите, но не покриваше равномерно. Последния път обаче реших за сложа повече от 6-цата. Как ги сметнах, не ме питайте  Laughing Това се чудех оня ден, тъй като смятам през почивните дни да се боядисвам пак.

Хайде, долу-горе да добиете представа, слагам една снимка от лятото, където съм с 50:50.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 11:42 от viki_1974

# 371
Този цвят е супер, пиши каква е боята и колко смесваш ,ако са два  номера бои. Аз в предния пост имах предвид боите 6 и 6,1 колко ги смесваш.

# 372
https://Здравейте и от мен Simple Smile отдавна търся точния цвят с който да се боядисам и сега видях една снимка на Николета Лозанова със перфектното кафяво което искам без червен оттенък.може ли някои да ми каже дали знае без амонячна боя с този цвят:-) благодаря предварително .качвам тук -->  http://gallery.nikoleta-lozanova.org/displayimage.php?album=856& … top_display_media

# 373
  • Русе
Този цвят е супер, пиши каква е боята и колко смесваш ,ако са два  номера бои. Аз в предния пост имах предвид боите 6 и 6,1 колко ги смесваш.
Ползвам 6 и 6,1 на Чифели. № 6 е шоколад байа, а № 6,1 се води тъмно русо натурално пепелно. На снимката съм с 1/4 от едната туба и 1/4 от другата. Peace

На Николета Лозанова и аз и харесвам цвета на косата. Не знам какъв е цвета и, но на снимките явно и осветлението си казва думата.

# 374
На мен ми изглежда напълно еднакво с показаната снимка от Вики...

Общи условия

Активация на акаунт