Късно ли е да родиш на 40?

• 171 803
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Да наистина това последното си е вярно. Наистина интелекта не зависи от възрастта.
Просто малко извън темата - бяс ме хваща, че май колкото са по прости хората, толкова по-рано се размножават и по-многобройна челяд имат, която от своя страна също пораства невъзпитана и проста.
Според мен деца трябва да имат хора, които са се изградили, като личности и имат какво да дадат на една нова личност, а не хора с хлапашки виждания или принципи "нека да имаме дете, защото другите имат" или "защото ми е скучно сама в къщи" или "защото съм си насмогнала на харча" или "защото, като имаме дете мъжа ми (жена ми) няма да ме остави и да ходи по други".
Иначе омеквам си аз  Laughing. Има млади, които възпитават децата си добре има сигурно и стари дето не могат да ги възпитат. Аз обаче сигурно писах така, защото последните години ме срещнаха с един потресаващ пример на ужасно дете, което съм принудена да срещам отново и отново.
Обаче, както казва брат ми "нашите родители възпитават по старата школа...", там лиготии и гевезелъци не минават. Неща от сорта "ама аз какво да напрявя, като детето го иска". Принципа им винаги е бил, че до определена възраст родителя решава, кое от исканите неща детето ще получи.

# 106

Обаче, както казва брат ми "нашите родители възпитават по старата школа...", там лиготии и гевезелъци не минават. Неща от сорта "ама аз какво да напрявя, като детето го иска". Принципа им винаги е бил, че до определена възраст родителя решава, кое от исканите неща детето ще получи.
Аз като дете на млади родители и като млад родител, твърдя, че това е един от най-най- най грешните приоми на възпитание .
Не, че детето трябва да получава всичко и да комантори родителите си, но все пак чак такъв строг военен режим ми е вижда вреден.

# 107
Майка ми е на 46 има внуче , а иска да роди отново  Rolling Eyes Shocked

# 108
Моята съседка е на моите години и има внучка колкото дъщеря ми .
Нейната дъщеря роди в 9-10 клас .
Реално и майката и дъщерята могат да имат нови деца .

# 109
Моята съседка е на моите години и има внучка колкото дъщеря ми .
Нейната дъщеря роди в 9-10 клас .
Реално и майката и дъщерята могат да имат нови деца .

По TLC има тамън такова предаване  Laughing
Малко е абсурдно в първия момент.

# 110
Аз си спомням само че деляхме майките на добри и лоши (ако се кара, крещи и удря - значи е лоша), инак други класации за майки не помня...

# 111
  • Варна
... за мен е недостойно да си на 30-35 и да не можеш да разбереш какво пише в учебника на детето ти, което е 5 - 7 клас.
Да отивам в ъгъла да се срамувам май Embarassed Или да се запиша на уроци по математика! Thinking
Не че не ме е яд, че не помня много работи от обучението ми по математика някога, ама чак да съм недостойна за майка!

# 112
На тия ''срамуващи'' се деца,не може ли да ги ''светнете'' и да им затворите устата,че ако сте родили по-млади,нямаше да са те.Че момента в който са заченати е бил най-подходящият  за тяхното съществуване.Години,месеци по-рано или по-късно вече нямаше да са те.Да не говорим,че на един тинейджър тези неща трябва вече да са му ясни.Нали учат биология.
На тях ако им се хващаш на акъла и си го слагаш на сърцето за всяко нещо,трябва да се гръмнеш.За децата  родителите на еди кой си Петкан,Драган и др. са по-добри(защото позволявали всичко),колата на семейство Петрови е по-хубава(пак се срамуват),къщата на еди кое си семейство е по-хубава(пак срам) и т.н.ВиПочти винаги чуждото е по-хубаво.Ами можеш ли да им угодиш на критериите?
Ако се питаше от сина ми,изобщо не беше времето за раждането на сестра му.Ела,сега го питай дали мисли същото!Казва ми ''Добре че не ме послуша''.
Те в тази възраст си менят мнението през 5 минути.

# 113
Мале, идея си нямат някои...

Бас ловя, че повечето не можем да решим на първо четене това:

http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/03/O-2008-7-klas-SOFIQ.pdf

За да можеш да помагаш - значи да си учиш наравно с детето. Всяко нещо иск апрактика и се забравя.
Това не значи, че си кофти майка де... Sunglasses

# 114
  • София - Рим и обратно

В училище имат практика децата да попълват разни декларации , в които фигурира и ЕГН на родителя .
Тогава настъпва смут , защо моята мама е стара , а на другите деца мамите са млади ? Crazy
И изобщо няма значение коя мама как изглежда .
Просто се гледат цифри . Wink
Това ме подсети за един разговор на дъщеря ми с един неин съученик. Той я пита на колко години е майка й, тя после на свой ред го попита и той "Ох, недей, че ме е срам, много е стара...на 43..."  Shocked... Все пак говорим за 12-13 годишни деца, значи тя го е раждала на 30... Много са жестоки в тази възраст, но минава.
По темата - не е късно, особено щом имаш голямо дете, което ще се включва и ще бъде по-близо до него като възраст през целия му живот, и като брат, и като малък родител Simple Smile.
Аз ако нямах проблеми с износването, бих родила трето дете на подобна възраст, мъжът ми само ме навива...но ме е страх.

# 115
Пишете вече откровени глупости!
Първо едно малко дете не следва да знае всяка цифра от ЕГН какво значи.
Второ - баш за външен вид иде реч. Една мацка на 40 може да ви скрие шапките просто, ама да е готина мацка. Така че  Whistling

# 116
  • София - Рим и обратно
Второ - баш за външен вид иде реч. Една мацка на 40 може да ви скрие шапките просто, ама да е готина мацка. Така че  Whistling
Вили, май забравяш, че има и деца, по-големички от твоето Whistling

# 117
Второ - баш за външен вид иде реч. Една мацка на 40 може да ви скрие шапките просто, ама да е готина мацка. Така че  Whistling

За много прости смяташ децата . Grinning
Че нали и те имат ЕГН .
Как да не знаят ?

Точно за външен вид не е , а за години . Peace
Защото тя прави сравнение и казва - мамо , еди коя си е по-млада от теб , а виж как изглежда ! В смисъл по-стара . Т. е. тя не казва , че съм стара на вид , а на  години .
Аз си спомням на един съученик баща му като идваше да го вземе , как му се смеееха - дядо ти идва . ooooh!

# 118
 Laughing Нищо не забравям аз.
Просто не вярвам децата да гледат ЕГНтата на майките си. И да определят години, въпреки външния вид. Нещо съвсем извъртяхте нещата...

# 119
А , и друго . Sunglasses
Казва , че може да съм стара , но  поне не съм дебела ! Joy

Общи условия

Активация на акаунт