Късно ли е да родиш на 40?

• 171 658
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 315
  • София - Рим и обратно
Не биологията е различна, а мисленето. Но няма смисъл да обяснявам, който разбрал-разбрал.

Който не може да си представи да  има малки деца на 40+, да не го прави. Всеки както го чувства.

Приятен ден  Sunglasses

Възрастта на яйцеклетките и цялостно на организма от миисленето на обществото ли зависят? Биология за теб е "начин на мислене", така ли? Laughing Whistling
Приятен и на теб.

# 316
Всичко е много индивидуално. Аз родих второ на 37, верно от нов мъж, който нямаше деца. Но... аз искам и трето, докато той е доволен и с това, един вид - не му е толкова зор както на мен. Wink

Защо да е късно? Кой казва и определя? Всеки сам си преценява и взима решение.  Peace

Да добавя - иначе, да, по-тежко е физически. Годинките си оказват влияние, но аз си имам помощ. Всеки си знае собствената ситуация и дали ще му стигнат силите.

Още една добавка - първото дете родих на 24 и вярвам, че е по-добре да се ражда млад - по-леко е. Но това в никакъв случай не ме спира да раждам и на стари години!

# 317
Но пък и голям процент от родилите на 20-25 са заради спукани презервативи и впоследствие смятат, че яко са се прее**ли (цитирам). И?
Няма официална статистика, иначе ще ми е интересно да сравниш процентите.
Ама чета тук из разни теми как жени на години вече пишат: искам човек до себе си, искам дете, искам семейство... и виждам как вече е късно и имам все по-малко възможности. Дали, ако имаха всичко това, което искаха вече нямаше да са и майки, но сега обстоятелствата им налагат да чакат и все повече се приближават до 40.

# 318
  • София
Е, освен да им натриете хубаво сол на главите.

И аз искам да видя официална статистика за истерясалите майки, отдалечени от децата.

# 319

Е, освен да им натриете хубаво сол на главите.

И аз искам да видя официална статистика за истерясалите майки, отдалечени от децата.

Ако случайно тези нещастници успеят да намерят човек и възможности, трябва да им кажем - ааа, късно е вече.
  Защо да е късно, бе хора? Какво му е късното, ето, раждат си хората здрави, прави деца, гледат си ги, не мож ги позна майка им на колко ги е родила по никакъв начин.
  Ама ако разберем, че майка им е била първескиня  на 43 веднага трябва да кажем аууу, тая пък, тя не е ли знаела, че яйцеклетките и са стари, и сега какво ми ходи по градинките, като мене ме мързи Rolling Eyes

Никаква женска солидарност и подкрепа от посестримите, значи Laughing

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 16:17 от Iris04

# 320
  • София - Рим и обратно
А защо все по-често се натъквам на теми тук - на 37 съм (примерно) забременях, но не знам дали това е човекът, да махна ли детето...ама съм на години, ами ако е последен шанс... Пак ли са от процентите със скъсания презерватив? Щото аз познавам и такива дето са забременяли съвсем съзнателно и пак не знаят къде да си дянат децата и се чувстват пре....ани...

# 321
Затова в началото на темата казах, че за децата е трудно, не за родителите.

И аз това казвам . Peace
За родителите не е късно . За децата е късно .

# 322
  • София - Рим и обратно
Затова в началото на темата казах, че за децата е трудно, не за родителите.

И аз това казвам . Peace
За родителите не е късно . За децата е късно .
Мани ги децата, те така са възпитани. Лоши деца! Нищо, че още не са родени Grinning

# 323
 Чак пък толкова да е късно, та детето да е обречено на доживотен срам, щото майка му е била над 40... Че то в половината бели държави се среща все по-често и на никой не му пука.

А за детето лошо ли е майка му да е дебела, и грозна, я да видим сега, какво е най-добро за детето, да не излезе че е най-добре да е млада, слаба и красива?
 Може някой да пита сина си?

# 324
  • София
Естествено има и планирани, които се чувстват после прецакани, щото на 23-25, че и нагоре, те работят, гледат деца, въртят домакинство, а вие се забавлявате, ако мога така да перифразирам една реклама.

ПП. Iris,  hahaha

# 325
И аз да се включа в темата-родих на 38/второто/.Нямах нито по-тежка бременност, нито ми се развалиха зъби, нито ми е било проблем недоспиването.Визуално не се различавам изобщо от другите родители/не преувеличавам/ и никой досега не ме е объркал с баба.Макар че бих могла вече да имам внуче от сина си. LaughingМайка ми е на 63, супер жизнена и младолика, и помага много за внуците въпреки годините си....
Та на въпроса-не, не е късно.

# 326
Не. Според човека си е.
В идеалния вариант бих родила първото към 33 и второ към 38-39 .
познавам лично една страхотна жена ,вече на 46 ,която изглежда невероятно ,а е родила на 42 и 43 .Била е във връзка 11 години, оженила се е ,развела се и на 41 се запознава с друг ,от който има две деца в две поредни години .Невероятно спокойна майка ,много мъдра, готина ,облича се много шик ,работи в музикалната индустрия (ПРОДУЦЕНТ НА ЗВУКОЗАПИСНА КОМПАНИЯ )и т.н. Зависи си от човека ,обстоятелствата и живота.
Няма как да са еднакви за всички ,а  няма как моите избори да са по-добри от тези на Ирис примерно.

# 327
  • София
За много голям процент от родилите на 40+ изборът това да е така е наложен от обстоятелства - не са срещнали човек, с когото да искат да имат дете; не са могли да заченат дълго време; сменили са мъжа и новият иска дете на всяка цена. Не ми разправяйте, че всички родили на 40 са родили на толкова, защото специално са чакали да станат на 40, за да родят осъзнато и мъдро!
Ще си позволя да те поправя - не новият иска дете на всяка цена, а двамата заедно искате да имате общо дете. Да не хвърляме празни обвинения по мъжете

# 328
А за детето лошо ли е майка му да е дебела, и грозна, я да видим сега, какво е най-добро за детето, да не излезе че е най-добре да е млада, слаба и красива?
 Може някой да пита сина си?
Винаги в такива теми подмяташ нещо, с което си мислиш, че ще ме уязвиш! Laughing Няма да го подмина, за да знаеш, че съм забелязвала винаги сарказма ти и да не ти е мъчно, че не те отразявам, а ти така се стараеш. И аз бих могла да кажа някои неща, но ще си замълча по едни причини, свързани с интелект.

# 329
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Не знам ... Чета ви вече 20 и кусур страници и си мисля ... Едно е теория - друго е практика ... 90%, че и повече от изказванията са от дами, които не са имали проблем със зачеването, създаването на семейство и т.н. Не са се и замисляли да имат деца на 35-6-7-40 години ..., а теоретизират ...
От опит:
1-вата -> на 21 - най-хубавата ни грешка. Стана на 15 тези дни. Инфо почти нямах Simple Smile - имаше 3-4 клуба в Студ. град, та колкото по не информирана бях, толкова по-спокойна. Има си и много + да си майка на 21, но и много - ...
2-рата -> на 32 - чакана, планувана и правена 7 години ... Ами няма какво да си кривя душата - много инфо и "вкарване във филми" покрай интернета ... Физически - по-трудно е от на 20 ... и ... абе, различно е ...
3-тата -> ще я родя на 37 навършени ... Физически се чувствам прекрасно ... Психически - също Simple Smile
Пораснахме и двамата с мъжа ми през тези почти 16 години брак ... Голямата ни научи на много неща ... Малката ни разказа играта ... Искахме трето - > е, ще го имаме ... надявам се да сме здрави ...
Мисля си, че за нас и след нас през живота остават спомените ни и децата ни ... другото ... е дим ...

Общи условия

Активация на акаунт