Късно ли е да родиш на 40?

• 171 754
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 870
Интересното е,че дори с разваления си български,половинката ми обяснява,че най-рано след 5 години можем да се замислим за това.

Това не звучи сериозно/съжалявам да го напиша,защото е видно,че си момиче,което твърдо иска дете от въпросния и вярва в него.../, след 5г... значи изчакваш/те..утре да не се чудиш защо си възрастна първескиня...и "да се замислим",не означава- искам!
Не съм видяла какво съм написала - идеята е,че тогава най-рано ще почнем.
Иначе той вече е решил как ще уредим живота около децата и ми обяснява как майка му щяла да ни помага (съмнявам се,да призная  Laughing) ,бил харесал къде къща да си купим...Чак мен понякога ме плаши...Той иска дори по-рано..но аз искам да си уредя образованието и стабилна работа.

# 3 871
Абе... ако човек иска да е сигурен, че няма да е 40-годишна първескиня, е хубаво да почне по-раничко, не чак на 28.

# 3 872
  • София
О, ама разбира се... Grinning а имена измислил ли е?
А иначе, че   не четеш е видно, но не знаех, че и когато пишеш не виждаш Simple Smile издиша ти позицията, усещаш ли... утре теб ще те питат къде си бляла и защо си се мотала толкова време, ще има да се чууудиш отде такава наглост и как си искала да завършиш и да имаш стабилна работа.... и ще ти се смеят в лицето разни на по 20 и ще ти казват каква си стара, как децата ще ги е срам, как са обречени на безродие и  т. н с твоите камъни по твоята глава...
Познавам момичета по на 24 с по две деца, закъсняваш...
Слушай Лекси, права е!

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 21:29 от magnet_for_happiness

# 3 873
  • Най-сетне у дома
Интересното е,че дори с разваления си български,половинката ми обяснява,че най-рано след 5 години можем да се замислим за това.

Това не звучи сериозно/съжалявам да го напиша,защото е видно,че си момиче,което твърдо иска дете от въпросния и вярва в него.../, след 5г... значи изчакваш/те..утре да не се чудиш защо си възрастна първескиня...и "да се замислим",не означава- искам!

Това ми звучи ужасно зле. Ужасно зле ми звучи някой да неглижира желанията ти до пълно отрицание. Има няколко причини, поради които хората казват, че искат деца, но ги отлагат за необозримото бъдеще. Най-популярните са несъзнавана/ полусъзнавана несигурност в партньора и несъзнавана/полусъзнавана неспособност да поемеш отговорност за друго човешко същество. Ако човек е наясно, че не иска деца и го заяви ясно - това е ок, можеш да си правиш планове. Бла-бла за нещо си след най-рано 5 г, при положение, че партньорът ти иска деца? Сериозно?

# 3 874

Това ми звучи ужасно зле. Ужасно зле ми звучи някой да неглижира желанията ти до пълно отрицание. Има няколко причини, поради които хората казват, че искат деца, но ги отлагат за необозримото бъдеще. Най-популярните са несъзнавана/ полусъзнавана несигурност в партньора и несъзнавана/полусъзнавана неспособност да поемеш отговорност за друго човешко същество. Ако човек е наясно, че не иска деца и го заяви ясно - това е ок, можеш да си правиш планове. Бла-бла за нещо си след най-рано 5 г, при положение, че партньорът ти иска деца? Сериозно?
Ако се отнася за мен - ние не ги искаме сега тези деца,все още сме студенти и тепърва ни предстои да завършим и да си намерим работа.Моят партньор е на мнение,че можем и по-рано...но го убедих,че не е възможно..Той иначе и за сватбата е планирал всичко..и български научи.
Но знаем,че искаме деца и брак заедно и това е най-важното.

# 3 875
  • София
Добре тарталета, щом така стоят нещата, защо въобще пишеш тук и въобще всичките ти мнения са въздух под налягане. Та ти не искаш да раждаш във време, което е ОК за първескиня според разбиранията,скачаш срещу дръзналите да родят късно.....Досега за какво толкова яростно се бори, писа какви ли не дивотии, обижда, разтяга локуми... Имате някаква химера, напред във времето, я стане, я не.. е дано успеете все пак, но цялото ти присъствие в тази тема е излишно, ти дори не отстояваш убежденията си... пишеш едно правиш друго, обиждаш жените къде са бляли и т.н.... с директни въпроси и на финала се оказва, че совите не са това което са..
Всичко добро ти желая! Успешно дипломиране и добър шанс за кариера! Пък бебето... ще почака Wink

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 23:27 от magnet_for_happiness

# 3 876
Чета темата с интерес, много са ми е забавни Тарталета и Мамасита, смея се на глас hahaha Понякога не е толкова смешно, по-скоро е тъжно  Wink

Но най-смешно ще бъде ако след време Мамасита се окаже пак прясно разведена/разделена, полуизпълнила плана за 3 деца, та ще й се наложи бързо да намери трети татко за да не ражда на 40. Защото Мамаситке, няма значение кой кого е изоставил, факт е, че избора ти е бил неправилен. Аз като минала по твоя път, разведена съм, много трудно можех отново да се доверя на мъж, за деца пък да мисля-абсурд.Как го намери толкова бързо, и как така се реши на второ дете, не се ли страхуваш от повторна грешка и раздяла?

И съответно Тарталетка да се окаже първескиня след 30 години.Е тогава, наистина ще е забавно.

Двете мацки, които ръсят най-много акъл, най-знаещи и предвиждащи всичко, да не предвидят Съдбата, тя понякога си прави шеги с такива многознайки  Crazy

# 3 877
  • Tам през Атлантическия океан
Родих първото на 31 , второто живот и здраве ще е месеци преди да тропна 40  Grinning

Класификация ?  Mr. Green
Покривам ли таргета ?!

# 3 878
Smilka, виждам, че си изпълнена със страх, но това си е твой проблем. В моя случай има едно такова нещо: audentes Fortuna adjuvat. Демек като тръгнеш да действаш, нещата стават и съдбата ти помага. Ами ей така стават нещата бързо. А и който е бил разведен знае кои са непоносимите черти на един мъж. Намираш си такъв без проблеми и готово.

Не знам дали е бил неправилен избор. Ако си опиша анонимно ситуацията около ММ- ами то ССФ и за по-малко е разделяла и развеждала двойки. Не, не че е хубаво, но в крайна сметка въпреки развода в момента съм в доста по-добро финансово, физическо и психическо състояние, отколкото бих била при запазен брак. Затова не го броя за грешно решение.

И не, нямам "план" за три деца. В момента имам дъщеря и понеже съм старомодна, смятам, че мъжете заслужават наследник. Затова давам още един шанс, но няма да чакам таткото да се накани- казала съм, че раждам до 35 и ако до тогава не се включи, край. Но по-вероятно ще се включи.

Дали се страхувам? Определено внимавам да не повтарям някои грешки. Но за разлика от теб, не оставям страха да диктува решенията ми. А ти се страхувай и не се доверявай, пък да видим накрая кой ще се смее последен.

Ако все пак остана сама, най-накрая ще зарадвам децата, като завъдим котки. Ако знаете колко обичам котки...направо можеше да съм crazy cat lady и да съм адски щастлива. Пък и децата ще са пораснали и няма да ги тормозят.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 12:24 от Mamacita Bandida

# 3 879
# 3 880
  Е какво, лошо ли е. Аз имах две приятелки, с които щяхме като станем бабета - стари моми, да отидем да живеем при едната в къщата и в Драгалевци и да гледаме куп котки.
   Живота без котки е много скапан живот. Laughing

# 3 881
  • София
Моите съседки-чехи имат котка с бебе-коте, които редовно си прескачат през оградата в нашия двор: както казва малкия ми син, ние ползваме всички "блага" на котките, без да носим отговорностите  Grinning.

# 3 882
Ами аз не казвам, че страха ми е бил твой проблем, Мамсита.Да, страхувала съм се да започна нова връзка с цел обвързване скоро след развода, защото сина ми беше на 2-3 годинки, притеснявала съм се, че може новата връзка да не е успешна, и какво, той трябва наново да изживява стреса от поредната раздяла на майка си ли?
И как се намира човек без проблем? Всеки човек си има кусури, ако първия е имал едни, втория има други, въпроса е дали можеш да направиш компромис с тях и да живеете в разбирателство.
Не казвам, че е трябвало да запазиш брака си, разбира се, че като не си щастлива ще се разведеш, но ми е интересно и забавно с каква категоричност говориш.Не допускаш ли, че след като веднъж си направила неправилна преценка, можеш да направиш същата грешка втори път  Wink Или и тогава ще действаш на същия принцип, намираш човек без проблеми и хоп.. готово.Не че е лошо, всеки сам избира како да прави с живота си, и дали да търси щастието другаде, но все пак, това за котките дойде като допълнение, хубаво е, че допускаш и такъв вариант  Mr. Green

А относно мен, от поне 6 години вече съм преодоляла страха си  Wink имам ново семейство и дъщеричка на 2 години.Так че за моята притеснителност и недоверчивост не мисли.

Искрено ти желая щастие, но все пак времето ще покаже как ще се развият събитията.

# 3 883
Родих първото на 31 , второто живот и здраве ще е месеци преди да тропна 40  Grinning

лека бременност и раждане  Wink

# 3 884

лека бременност и раждане  Wink

Честито и от мен!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт