Късно ли е да родиш на 40?

• 171 947
  • 4 586
  •   2
Отговори
# 3 975
  • Най-сетне у дома
Нямам особена идея,но в последните години трябва много да са се увеличили.
Статистиките се интересуват от тези,които правят опити,не от всички взети заедно.
хем нямаш идея хем си убедена, "49 годинишните,но сигурно са над 90 процента"

Аз просто съветвам дамата да постои няколко часа в репродуктивни клиники. Много бързо ще се събуди. Абсолютно е възможно да забременееш след 43, 3-7 % от опиталите инвитро фертилизация се справят с тази задача. Обикновено с донорска яйцеклетка.

Но това не е темата, темата е защо един мъж, убеден в намеренията и чувствата си към една жена, която иска деца, настоява да се отлага за необозримото бъдеще.

# 3 976
Статистиките се интересуват от тези,които правят опити,не от всички взети заедно.

Аз просто съветвам дамата да постои няколко часа в репродуктивни клиники. Много бързо ще се събуди. Абсолютно е възможно да забременееш след 43, 3-7 % от опиталите инвитро фертилизация се справят с тази задача. Обикновено с донорска яйцеклетка.

Но това не е темата, темата е защо един мъж, убеден в намеренията и чувствата си към една жена, която иска деца, настоява да се отлага за необозримото бъдеще.

Ако имаш предвид мен, аз съм постояла. С хората с които сме се засичали  и с които поддържам връзка мога да кажа, че Всички имаме деца и то от собствени яйцеклетки. Да кажа ли че и една от нас след това забременя съвсем естествено на възраст 44 години.

# 3 977

Аз родих късно и естествено не съжалявам за това, но съм на мнение, че ако се беше случило по-рано, щеше да е по-добре. И за мен и за децата.

Да, да, разбира се, казах само, че нито една жена, родила по-късно, не съжалява за това, че има дете (поне тук пишещите). Част от жените биха искали това да се е случило по-рано. Други пък не биха искали.

# 3 978

Аз родих късно и естествено не съжалявам за това, но съм на мнение, че ако се беше случило по-рано, щеше да е по-добре. И за мен и за децата.

Да, да, разбира се, казах само, че нито една жена, родила по-късно, не съжалява за това, че има дете (поне тук пишещите). Част от жените биха искали това да се е случило по-рано. Други пък не биха искали.

Не се ли изчерпа темата? Отново?

# 3 979
Докато не се е събудила Мамасита, да и придаде ново значение:)

# 3 980
Докато не се е събудила Мамасита, да и придаде ново значение:)

Joy

# 3 981

По скоро темата е, защо девойката, която прави точно това с партньора си - отлага за необозрмото бъдеще твърди, че не разбирала тези жени, дето го правят?
 Това е хем да знаеш че грешиш и намираш последиците за ужасни, хем съзнателно да правиш същото.

Впрочем, защо учите чак до 28-29, не се ли изучихте вече, какво бляхте досега? Grinning
 Човек, който е ориентиран към семейството и желае голямо такова, трябва да се е изучил докъм 24-25 и вече да се окопава в семейния живот. Да не говорим, колко успешни студентски семейства има.

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 09:31 от Iris04

# 3 982
  • София
Освен това, има много начини да се учи висше, да се работи и да се гледа дете.

# 3 983
  Точно така, допълних се.

Това е па най-голямата глупост, да имаш партньор, да си уж сигурен в него, явно за тебе да е важно кога си родил и да не е в късна възраст, и да  отлагаш, дето я стане, я не. Най малкото да си след пет години още с тоя човек е доста съмнително.

Явно теориите издишат.

# 3 984
  • София
Въобще не мога да си представя да си губя времето с мъж 5 години /че и повече/ - нито на 23, нито на 33, нито на 43. Ще си живеем заедно като 2 кукувици. Не е за мен тази история.

# 3 985
  • Tам през Атлантическия океан
Тези с плановете ,  относно изчакване за подходящият момент за дете/деца , обикновенно плановете им се разджуркват.

Лично аз не съм планувала , при мен така просто се случи  Grinning късно мами съм аз  Wink

L'Agent  Peace

# 3 986
Не сме в България.Тук е съвсем различно от образованието и живота в България.
Пак го казвам - не разбирам тези двойки,които при стабилна работа и независимост чакат нещо.
Ние първото въобще го нямаме,а второто ни е наполовина.

# 3 987
  • София
Може би да. Нещата са съвсем различни в чужбина. Аз си знам, че тук винаги има кой да ме "подпре" за бременност и майчинство.

# 3 988
  • Tам през Атлантическия океан

БреЙ , познавам две мацки
бременяли по време на следването си , родиха си и завършиха.
Като е по-трудно не значи че е невъзможно.

# 3 989
Може би да. Нещата са съвсем различни в чужбина. Аз си знам, че тук винаги има кой да ме "подпре" за бременност и майчинство.
Точно,напълно сами сме.Отделно фунията на образованието е наобратно.Влиза се по документи,а излизат 1/3 от всички започнали.Докато в България който е влязъл,е излязъл и могат да влачат до откат изпити,години и тъй нататък.
В България майките студентки повтарят и отлагат по 1000 пъти и бабите са на помощ.

Но защо някой със стабилна работа,завършил и независим да чака за дете?

БреЙ , познавам две мацки
бременяли по време на следването си , родиха си и завършиха.
Като е по-трудно не значи че е невъзможно.
Явно мъжът им е бил вече на постоянна работа или родителите са ги издържали.

Общи условия

Активация на акаунт