Късно ли е да родиш на 40?

• 171 733
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 140
  • София
Аз не казвам, че няма фатални случаи, а скоро една позната преживя именно това, едното почина в нея и роди момиченце.

# 4 141
  • София
не ми е ясно, когато при единият от близнаците е диагностициран даун, може ли да се абортира само този близнак или цялата бременност се прекъсва.

Не може да се абортира само единия. Ако махнат единия, заминава и другия. А ако се направи в 7-ми месец, както са искали в случая, много вероятно и майката.

# 4 142
тоест ако имаш близнаци и единият е с даун не може само него да абортираш и да родиш здравият, а ако искаш децата трябва да родиш и двамата. така ви разбрах. ако е така то най-вероятно австралийското семейство платило за процедурата е било наясно с нещата от 4 месец на бременността и са си решили, че ще вземат само единият.

# 4 143
Не, не става да убиеш само дефектното.

# 4 144
  • на 4-ия етаж до асансьора
Mamacita Bandida, поклон! Ти не си просто майка.Ти си същинска майка Тереза!  newsm20
Човеколюбец си!Спор няма!
Естествено първо се загрижи за мен и щателно ми обясни, кога и от какво ще се спомина!
След това оплака "нероден Петко" как няма да случи нито на генетичен материал, нито на правилно отглеждане, нито на родители.
И най- сетне и за мъжът ми ти домиля!
Трижди поклон сестро и Господ здраве да ти дава!  hahaha
Ей на това му викат хората:
"Вижда прашинката в окото на съседа, а не вижда гредата в своето!"
Мен не можеш и няма как да ме засегнеш - разбери го!Чувствам се прекрасно - приеми го!
Когато ти направих забележка да си мериш думите, защото много хора четат темата ти кО рЬече?
Вместо да четат- да ядат пасти!
Искрено се надявам, че тази ти фраза е повлияна от вроденият ти аристократизъм /не се мислиш за Мария Антоанета нали? В противен случай и лудата, бургаска психоложка няма да те спасИ!/ Whistling
Викаш не съм се дала ни на първия ни на поредния.Права си!За разлика от вас аристократите, ние простолюдието се любим до скъсване с цел удоволствие. Вие аристократите сте тези, дето се "онаждате" само и единствено с цел продължаване на рода!
И последно, но не на последно място.Моля те,моля те, моля те ... не спирай с бъртвежите си! Много си ми забавна!!!   bouquet

# 4 145
За сурогатството си дадох вече мнението...за мен е изнасилване на природата,на етическите норми и се приближава до проституцията.

За небременяла и нераждала жена ти е доста крайно мнението. Сигурно и доста бременни четат темата, така че няма да се обоснова. Wink

# 4 146
  • Tам през Атлантическия океан
 Laughing Представям си след броени години някои от нас каква критика ще ги/ни затресе  Joy
Чудо !

Как ли ще се вихрим у форУма че и в реала  Mr. Green

# 4 147
аз пък съм категорично за сурогатните майки. не виждам нищо лошо в това. но примерът е отвратителен. не ми е ясно, когато при единият от близнаците е диагностициран даун, може ли да се абортира само този близнак или цялата бременност се прекъсва. сигурно ще ми се подигравате на въпроса, ама аз съм завършила български вуз и нямам много претенции в кариерно отношение. а пък медицината е напреднала може и да има начин да се абортира само единият, знам ли?
Убиват болния близнак няколко дни преди да го родиш. Т.е, носиш си го до края.

# 4 148
Да си призная и на мен сурогатното майчинство ми идва в повече. Точно заради етичните конфликти, които влачи след себе си.

# 4 149
аз пък съм категорично за сурогатните майки. не виждам нищо лошо в това. но примерът е отвратителен. не ми е ясно, когато при единият от близнаците е диагностициран даун, може ли да се абортира само този близнак или цялата бременност се прекъсва. сигурно ще ми се подигравате на въпроса, ама аз съм завършила български вуз и нямам много претенции в кариерно отношение. а пък медицината е напреднала може и да има начин да се абортира само единият, знам ли?
Убиват болния близнак няколко дни преди да го родиш. Т.е, носиш си го до края.

е с риск пак да не оплуете, че давам акъл без да съм го преживяла - защо не са процедирали така. в смисъл аз ако бях на мястото на тайландската майка бих го обсъдила с австралийското семейство и ако има такъв вариант не считам, че е трагедия, нито пък неморално. ако нежеланието на тайландката е било продиктувано от страха и че може да умре и няма да има кой да и гледа другите две деца - пак не я разбирам, то всяка бременност може да е с летален изход и когато се е съгласила на процедурата би трябвало да са и разяснили всичко. абе според мен нещата някак си са не съвсем домислени, не сме били там за да знаем кой какво разбрал, кой какво платил. и пак стигам до мнението, че ако навсякъде по света тези неща са разрешени и човек има информирано съгласие и списък с лица които са готови да го направят срещу заплащане подобни истории нямаше да се случат.

# 4 150
 Не всеки би се съгласил на умишлено умъртвяване или аборт в по-ранните месеци на човешко същество. Решението е много лично.

Къде четете  тази история?

# 4 151
чела съм и друг път за близнаци единият от които е с даун и е изоставен в сиропиталище, а другият си е при биологичната майка, която самостоятелно ги е родила, та не считам, че австралийското семейство трябва да се съди по-строго само защото е ползвало услугите на сурогатна майка. единствената дилема според мен е ако е имало медицински начин болният близнак да бъде отстранен /не искам да напиша убит/, защо не е направено?

# 4 152
  • София
Аз съм потресена колко са крайни мненията в България за гестационното износване и как не се прави дори и малък опит да се "поставиш в нейните обувки". Никой не принуждава износващата жена да го прави, от нейна страна това е висш дар, равностоен на даряването на айцеклетки - защото помагаш да се дари живот. Според мен е задължително и СМ, и дарителките на яйцеклетки да се възмездяват финансово, никой не живее на фотосинтеза (иначе и всички щяхме да работим за без пари, като в комунизма). Сакън някой да не вземе да забогатее от бременност...Или някоя богата жена да не стане щастлива, защото е сбъднала мечтата си да има дете, понеже те, богатите, трябва да страдат, щото не са хора.

tartalette, представи си имагинерната ситуация: след 3 години се сдобиваш с миома (напоследък май все по-често се случва в доста по-ниски възрасти и сред нераждали жени. Оставям те да се поровиш из форума тук за миомите и из Гугъл защо се получават и какво представляват). Оперират ти миомите. Забременяваш. В 5-6 месец правиш руптура на матката и губиш плода, освен това вече не можеш и никога да износиш пак дете. Пак ли ще мислиш същото за изнасилената природа? БТВ, случая с руптурата на матката е скорошен, случи се на съфорумка. Аналогично, на много жени им се увреждат лигавиците на матките (спирали, възпаления, микоплазми, уреаплазми и друга сволоч), което води пак до невъзможност да се износи. Пак ли СМ е табу? Особено ако има жени, готови да ти помогнат?

# 4 153
чела съм и друг път за близнаци единият от които е с даун и е изоставен в сиропиталище, а другият си е при биологичната майка, която самостоятелно ги е родила, та не считам, че австралийското семейство трябва да се съди по-строго само защото е ползвало услугите на сурогатна майка. единствената дилема според мен е ако е имало медицински начин болният близнак да бъде отстранен /не искам да напиша убит/, защо не е направено?
В случай на сурогатство решението се взима и от износващата жена. По ред морални, религиозни, собствени причини, жената може да не иска да участва в 'отстраняването' на детето.
По принцип има и рискове самото начинание.

# 4 154
  • София
Ако лекарите бяха върнали един ембрион, а не няколко, както в случая, изобщо нямаше да се стига до дилемата с даунчето. В Германия и Канада, искаш-не искаш, по закон се връща само по един ембрион. Обаче и нашите, и тайландските лекари сами предизвикват съдбата с трансферите на повече ембриони, после имаме драми с редукции.

Има клиники по света, в които е легално СМ, където връщат по един ембрион на две гестационни майки.

Общи условия

Активация на акаунт