Късно ли е да родиш на 40?

• 172 160
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 365
  • София
Интересно ми е, някой познава ли семейство, което изчаква планирано примерно 5 години докато жената стане на примерно 40, за да роди? Може да съм с ограничен мироглед, но не съм срещала такова семейство.

Аз познавам семейство, изчаквало планирано 14 год. докато жената стана на 38.

# 4 366
С каква цел?

# 4 367
  • София
Мъжът не се чувстваше готов.

# 4 368
И аз познавам семейство, в което и двамата изчакват. Той е на 40, тя на 38, заедно са от шест години и никой от тях няма деца. Уж искат, но не сега.

# 4 369
Това с електрическата помпа съм го правила след раждането на третото  в женската тоалетна в офиса.

Абе не е гот да си родиш третото дете в женската тоалетна в офиса, не трябва чак толкоз бачкане:)

Иначе да, бабите правят от децата ужасяващи чудовища понякога...

# 4 370
И аз познавам семейство, в което и двамата изчакват. Той е на 40, тя на 38, заедно са от шест години и никой от тях няма деца. Уж искат, но не сега.
Или не искат достатъчно, или имат проблем и не им се споделя.

# 4 371
Аз раждах с една полякиня, омъжена за българин, 38 г., първо раждане.
Каза, че и двамата са си били ОК без деца, но все пак са решили да имат едно.
Някои хора не държат да имат деца.

# 4 372
 Ние, специално, изчакахме, докато  на мъжа ми му изтече договора в чужбина и си дойде за постоянно, купихме си жилище, и си направихме дете.

"Не съм готов" според мен трябва да бъде подкрепено с някакво разумно обяснение, що не си готов и какво трябва да стане, та да се смяташ готов, иначе така, душевно "не съм готов" значи просто " не искам".

ПП. Другия вариант е наистина да не им се отговаря на тъпи въпроси и затова казват на страничните хора, че не са готови.

Но не и във вашия случай Laughing

Цитат на: happy mama®
link=topic=742961.msg28824114#msg28824114 date=1408101697
Аз раждах с една полякиня, омъжена за българин, 38 г., първо раждане.
Каза, че и двамата са си били ОК без деца, но все пак са решили да имат едно.
Някои хора не държат да имат деца.

И ние си бяхме окей, но сега сме по-окей. Пък и не вярвам много в дълговечността на семействата без деца, макар че сума ти примери ме опровергават.

# 4 373

Без да генерализирам, същото е и около мен. На 40+ просто се примиряват с това, което е останало на пазара за мъже.

Но това е ако искат деца. Ако не искат, това са дамите със забележителни партньори, от ония за пътешествия и хубав живот, но без чавета.

Що да не мога да карам влака? Поне коловоза "деца овреме" го оправям. Е, малко със закъснение и за момент се бях навряла в девета глуха, ама се върнах по правилната линия и наваксвам:)

Ирис, говоря от опит, и моето е разваляно от баби. Тук съм, за да говоря автентично. Приеми, че не се хваля- някои неща не са ми перфектни, но други са доста добри, постигнала съм ги с труд и ще говоря за тях колкото си искам. Въпрос на перспектива.

# 4 374
  • София
Това с електрическата помпа съм го правила след раждането на третото  в женската тоалетна в офиса.

Абе не е гот да си родиш третото дете в женската тоалетна в офиса, не трябва чак толкоз бачкане:)

Много смешно стана, да. Помпата я позвах в тоалетната, а родих една седмица преди това, в частна клиника, естествено, но индуцирано като твоето, с окситоцинчето и даже епидурална упойка за "лукс". Индуцирано беше по бизнес причини, не можех да чакам до термин, около термина имах насрочена  важна бизнес среща на български терен, а бизнес партньора не го бях уведомила за "особеното" си положение. Сега, като погледна назад, ми е малко като виц...Както и кърменето е бебето легнало на една ръка  и писането на мейли с другата...

Ааа, аз на 39 намерих най-хубавото от "пазара на мъже", не съм съгласна с примиряването с каквото останало.

Аз искам деца и съм от тия дами "с пътешествията и хубавия живот", а той, хубавия живот, включва чавета.

# 4 375
Оф топик, но тия частни клиники ще направят някой ден беля с тези индукции по желание...

Това ми беше причината да ходя в държавна: нещата се правят по мед. показания, а не за да се изпълнят мераците на "клиента". Не че в моя случай не може да стане грешка, ама...

Когато за индукцията има добри показания, епидуралната се оказва излишна.

# 4 376
 Това ми е много смешно с вида раждане. Ето, вие сте родили индуцирано,  моето пък тръгна да се ражда само и направиха секцио. Сигурно нито едно от двете не е естествено.

# 4 377
  • Tам през Атлантическия океан

Интересно ми е, някой познава ли семейство, което изчаква планирано примерно 5 години докато жената стане на примерно 40, за да роди? Може да съм с ограничен мироглед, но не съм срещала такова семейство.

Ми като се замисля май ние  Simple Smile
Преди 4 години емигрирахме (бях на 35 ).Можех и тогава но решението да изчакаме малко бе мое , иначе мъжа ми искаше на 2та година да пробваме  Simple Smile Пак щхме да се справим де .
Сега се чуствам/е много по спокойна от финансова гл. точка , емоционална , по сигурна в себе си и други фактори. Свикнах в новата страна ако щете и това е фактор.

# 4 378
  • София
Оф топик, но тия частни клиники ще направят някой ден беля с тези индукции по желание...

Това ми беше причината да ходя в държавна: нещата се правят по мед. показания, а не за да се изпълнят мераците на "клиента". Не че в моя случай не може да стане грешка, ама...

Когато за индукцията има добри показания, епидуралната се оказва излишна.

И първото раждане, на авторитетните 21 г.,  ми е било индуцирано, в държавна болница, ама колко калпаво: системата ми се изливаше не във вената, а св ръката и няма да описвам резултатая. И клизма не ми направиха. След това "мило преживяване" си отварях очите на 4 какво ми правят и кога. Иначе индукциите ми ги правиха при налично разкритие, само дето не растеше с нужните темпове.

# 4 379
  • София

В огромната си част лекарите, които работят в държавни и частни болници са едни и същи. Държавните болници нямат други аргументи да защитят много от недостатъците си освен да плашат с лошите частници. Ако знаеш колко страшни истории съм слушала, когато избрах да родя втори път в малка частна болница. Десет години по-късно имам само едно да кажа - нЕма по-страшно от държавната Тина Киркова през 97-ма. Не пожелавам и на враговете си да родят в онези условия и без обезболяване след секцио.
Няма по-добра предпоставка жената да се върне пълноценна с новороденото в къщи от това да бъде в подкрепяща и уважаваща достойнството на пациента обстановка. Знам какво говоря, пазете се от грубияни, работещи в страховити сгради с лоши хигиенни условия и плюещи по предприемчивостта на колегите си.

Общи условия

Активация на акаунт