Късно ли е да родиш на 40?

• 171 516
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 450
имаше една песен млади момичета ня по 20 години Simple Smile, тогава си спомням, че коментирах  - кви млади момичета бе, тия са си направо лелки Simple Smile))), сега ми се виждат малки .

Всеки има право сам да си определя възрастта за такива важни решения. АКо на 32 имам дете на 10 и аз ще се чувствам уморена. Ако съм се грижила до този момент само за себе си, съвсем по друг начин ще гледам на нещата.

# 451
Всеки има право сам да си определя възрастта за такива важни решения. АКо на 32 имам дете на 10 и аз ще се чувствам уморена. Ако съм се грижила до този момент само за себе си, съвсем по друг начин ще гледам на нещата.

+1 Peace

# 452
Интересно ми е,ако този въпрос се постави в някоя друга европейска страна, какви ще бъдат коментарите ? Или ако се зададе отново след 20 години в  България ?  Thinking

# 453
Ок,раждаш на 40.Точно когато ти навлизаш в критическата детето ти пък навлиза в пуберитет,добър или лош според зависи.Тук не сме Холи Бери или Мадона,съответно другите деца се подиграват"Тва баба ти ли е бе" Детето"тийнът"се прибира бясно и обидено че ви сравняват с баба но какво да каже.Когато трябва да мислите за бала,за нещастие мислите и за остеопорозата и дали ще можете да станете в уречения ден без болка.Ще имате студент/ка ,а и на вас вече ви е време да се пенсионирате.Може да сте поддържани и младолики,може да ходите на процедури но годините пак ви личат,това е.Когато ще раждаш дете трябва да гледаш с 15 години напред,не казвам че е лошо,хубаво е да имаш дете когато ще да е,просто има негативи и ги излагам тук,децата не понасят да се подиграват на родителите им,камо ли на майка им но уви така ще стане като се има в предвид колко широко скроени сме ние българите,така стоят нещата,и това ще го има,от друга страна това си е ваша работа,ако искате-ще имате и толкоз.
Това сериозно ли е?  ooooh! Ако трябва да сме обективни, децата биха се срамували и от майка с подобно мислене, от личен опит го казвам, мен най-добрата ми приятелка в училище често-често ме съжаляваше с думите "майка ти е с много изостанало мислене". За протокола: майка ми ме е родила на 23 г.   Confused

# 454
След някоя и друга година тук пишещите 25 годишни, които смятат 40 за преклонна старческа възраст, ще са си сменили мнението, поне 50% от тях.Някои ще са сменили мъжа и ще са родили или ще искат още деца от новия мъж.Други след поотрасването на първото ще усетят желание за второ, макар преди това да са твърдяли, че никога няма да поискат.А трети наистина ще се чувстват стари на 35-40.Такъв е живота Laughing.

# 455
Мен пък, четейки темата, друго ми прави впечатление: родилите в ранните си 20 години на 30 се чувстват изморени от живота. Изтощен дух в изтощено тяло, което няма сили да износва повече деца, камо ли да търчи след тях впоследствие. Тези, които са отложили раждането по една или друга причина за по-късна възраст не се оплакват нито тялом, нито духом... Извода е: природата си е направила сметката -  тези, дето ще гледат деца по-късно ги е съхранила психически и физически. Тези, които са изпълнили тази си функция в ранната си младост - могат да идат в пенсия. Хайде сега, преди да ме разпънете на кръст, прочетете собствените си постове - аз толкова 30-годишни баби на едно място не съм виждала никъде!  Peace

# 456
Мен пък, четейки темата, друго ми прави впечатление: родилите в ранните си 20 години на 30 се чувстват изморени от живота. Изтощен дух в изтощено тяло, което няма сили да износва повече деца, камо ли да търчи след тях впоследствие. Тези, които са отложили раждането по една или друга причина за по-късна възраст не се оплакват нито тялом, нито духом... Извода е: природата си е направила сметката -  тези, дето ще гледат деца по-късно ги е съхранила психически и физически. Тези, които са изпълнили тази си функция в ранната си младост - могат да идат в пенсия. Хайде сега, преди да ме разпънете на кръст, прочетете собствените си постове - аз толкова 30-годишни баби на едно място не съм виждала никъде!  Peace
Всяка родила жена може да ти каже как здравословното ти състояние и имунитета се обръща на 180 градуса след като родиш, така че нормално е като родиш на 25 да се скапеш на 25, а като не си раждала да си китка отвсякъде. И пак да се скапеш, когато родиш.

# 457
Аз нямах никакви минуси от раждането .
Нито имунитет , нито зъби , нищо .

# 458
Всяка родила жена може да ти каже как здравословното ти състояние и имунитета се обръща на 180 градуса след като родиш, така че нормално е като родиш на 25 да се скапеш на 25, а като не си раждала да си китка отвсякъде. И пак да се скапеш, когато родиш.
Скапваш се, но за няколко месеца обикновено влизаш в строя. Така, че на 30 пак може да си китка , с 2 деца зад гърба си.

# 459
При мен бременноста отключи алергичен синузит, който според гинеколога ми тогава беше нормален за бременността,  #Cussing out, оттам останалите алергии вече вървят една след друга... И като не я овладееш от първия ден, става още по-голям мазаляк.

# 460
  • София
на нас дъртите бременността явно нищо не е намерила за отключване  newsm78
и зъби си имам, и коса, ни алергии, ни синузити, даже и шкембе не ми остана .
ще опитам пак, та може и аз да намажа някоя повреда.

# 461
на нас дъртите бременността явно нищо не е намерила за отключване  newsm78
и зъби си имам, и коса, ни алергии, ни синузити, даже и шкембе не ми остана .
ще опитам пак, та може и аз да намажа някоя повреда.
И според теб това зависи единствено от възрастта за първо раждане?

# 462
Искаш да кажеш, че раждането скапва??? Че то женското тяло е създадено основно за тази функция, защо да се скапва?!?! Аз защо не се скапах, безсрамно същата съм си и по акъл и по физика, макар да се осмелих да родя в преклонна възраст.
И какво сега, пак стигаме до същия извод: за да се чувствате по-дълго млади, раждайте по-късно!  Joy
Ей, ама смешни ставате като зациклите в едно клише!

# 463
Искаш да кажеш, че раждането скапва???

Искам да кажа, че мен ме скапа. Няма застраховка за нищо, наистина съм против тези клишета. На мен нищо не ми е същото след раждането. В интерес на истината хормоналния статус ми се подобри. А според кожната лекарка акнето можело още да ми се подобри след още 1-2 раждания. НО можело и да не ми се подобри.  Laughing

# 464
Здравейте!
Четох ,четох и Ви пиша .
Да,родих първото си дете на 30 ,сега съм на 41 и съм в поредния си опит ин витро...и не съжелявам.
Нагледала съм се на млади 20-25  и стари 37-41...Извинявайте ,но старите печелят , поне в моето обкръжение.
Не се срамувам,здрава  ,щастлива ...съм.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт