Късно ли е да родиш на 40?

• 171 562
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 465

Нагледала съм се на млади 20-25  и стари 37-41...Извинявайте ,но старите печелят , поне в моето обкръжение.

Еми, що само такива драстични примери давате- или 20 год или 40?
В твоя пример липсва диапазона 25- 35, златната среда, според мен.

# 466
Добре ,де  Simple Smile 25-35 е точно женени с деца .
 Всяка възраст е прекрасна ,ако и жената се чувства така.Ако не са се отключили разни болежки... (скоро,когато бях на д-р имаше една жена на 37,която каза ,че повече не може да се бори за дете ,оключили са се доста здр.проблеми и не е добре...)
Бъдете здрави ,щастливи .

# 467
Добре ,де  Simple Smile 25-35 е точно женени с деца .
 Всяка възраст е прекрасна ,ако и жената се чувства така.Ако не са се отключили разни болежки... (скоро,когато бях на д-р имаше една жена на 37,която каза ,че повече не може да се бори за дете ,оключили са се доста здр.проблеми и не е добре...)
Бъдете здрави ,щастливи .
Така че нека да не съдим, нали.

# 468

Еми, що само такива драстични примери давате- или 20 год или 40?
В твоя пример липсва диапазона 25- 35, златната среда, според мен.

Защото трябва да се опитаме и на другите да внушим колко е хубаво късното майчинство, ако на себе си не можем.

# 469
Абе то за жената със сигурност е хубаво , ама за децата ?

# 470
Абе то за жената със сигурност е хубаво , ама за децата ?
Какво им е на децата  newsm78

# 471
  • София
За децата няма да е хубаво,като са заобиколени с връстници,чиито родители са със закостенели,замръзнали мозъци. Не бих разрешила на дъщеря ми да говори за някой друг родител и да се опитва с това да се подиграва на връстничето си.Но докато има хора,които втълпяват измислени норми на децата си и стимулират подигравки, ще има и търсещи с какво да се подиграват деца. Аналогично е и с възрастните хора,виждам деца,които се подиграват и държат грубо със собствените си баба и дядо и такива,които се държат културно и възпитано към същите.

Имах съученичка с доста възрастни родители,поне 12-15г по-големи от моите . Никога не ми е хрумвало,че това е повод за подигравка и никога не съм чула това да бъде коментирано от съученици.

За протокола станах майка на 30г.

# 472
И аз съм имала съученици и приятелки с възрастни родители и дори в детска възраст това ме е карало да си задавам много въпроси. Разбира се, с никой нищо не съм си позволила да коментирам.

# 473
Въпрос на възпитание.По-назад се написа, че този, който е решил да се подиграва, ще го направи заради възраст/ръст/етническа принадлежност/килограми/визия/наличие на очила и прочее.
И само за протокола-сина ми смята, че съм стара /родила съм го на 20/, а дъщеря ми казва, че съм млада и красива /възрастова разлика 38/.

# 474
Ако родителите ми преди 37 години не бяха рискували да имат две деца в късна възраст (което, както казах, тогава е било много рядко срещано), нямаше да ни има мен и сестра ми. Определено се радвам, че съм се родила  Mr. Green.
Не бих твърдяла, че по-късното майчинство е по-добрият вариант (а и не мисля така). Но дава шанс на едни родители и на едно дете да се роди и да живее. Никой от нас не знае какво го чака. Баща ми е на 80, от две години здравето му се влоши, но е същото като на родителите на много мои приятели, чиито родители са 20 години по-млади. За мен е ясно - щом жената на 40 е фертилна, тя може да роди, ако желае и ако няма специални противопоказания.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 20:47 от Ана2

# 475
Не е само въпрос на възпитание. Как е трябвало да възпитам 3-годишната ми дъщеря, когато един ден на връщане от ДГ ме попита на висок глас "тази баба защо се кара на детето". Детето беше с 2-3 г. по-голямо от нея, майката беше доста по-възрастна от мен. Интересно му беше на детето и ме попита.

# 476
Интересно как детето е определило, че е баба му женатата и от къде wild poppy  е разбрала че жената е майката на детето.

Точно въпрос на възпитание е, защото детето може да попита, родителят трябва да изясни нещата.

# 477
  • София
Не е само въпрос на възпитание. Как е трябвало да възпитам 3-годишната ми дъщеря, когато един ден на връщане от ДГ ме попита на висок глас "тази баба защо се кара на детето". Детето беше с 2-3 г. по-голямо от нея, майката беше доста по-възрастна от мен. Интересно му беше на детето и ме попита.

Майката едва ли е била по-възрастна от 45, а на такава възраст просто няма начин да изглежда като баба.

# 478

Майката едва ли е била по-възрастна от 45, а на такава възраст просто няма начин да изглежда като баба.
За дете на 3 години ли?  Grinning

# 479
То за някой малцинствени групи и жена на 20 години е баба....

А и какво значение има как визприема нещата нечие дете. Важно е моето как ме възприема.

Общи условия

Активация на акаунт