Късно ли е да родиш на 40?

• 171 511
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 480
Какво се чудите бе ? Моят учител по плуване беше на 29 години , аз на 16 .
Обаче на мен такъв чичка ми изглеждаше ! Blush
А беше много хубав мъж , нито е бил с бяла коса , нито дебел .
Даже миналият ден го срещнах , не е мръднал    bouquet, ама тогава ми се виждаше стар .

За едно дете на 3 , жена на 45 си е баба , особено пък , ако е дебела .

# 481

Да, напълно нормално е и баба му да е на толкова без да са роми. Две майки на по 21 години е грубата сметка.

# 482
Ами да , нормално е . Peace

# 483
Какво се чудите бе ? Моят учител по плуване беше на 29 години , аз на 16 .
Обаче на мен такъв чичка ми изглеждаше ! Blush
А беше много хубав мъж , нито е бил с бяла коса , нито дебел .
Даже миналият ден го срещнах , не е мръднал    bouquet, ама тогава ми се виждаше стар .

Детето на 3 не е критерии. Моето нарече "бабо" някаква тинейджърка с очила.

# 484

Хайде пробвай пак. Ако се опиташ да излезеш от закостенялото мислене ще разбереш, че за едно дете майката дори и на 50, дебела и грозна е най-красивата жена на света, просто защото е неговата майка. Такава остава до края на животът на детето. Просто въпрос на възпитание ( елементарно възпитание).

# 485
  • София

Точно. Едва ли 3-годишно може да направи разлика между 20- и 40-годишен. Обръща се към околните така, както са му казали или е чуло отнякъде.

# 486

Точно. Едва ли 3-годишно може да направи разлика между 20- и 40-годишен. Обръща се към околните така, както са му казали или е чуло отнякъде.
Е. в нашия случай бабите му носят очила и затова асоциацията, но ако слушаш децата между 2-6, спокойно можеш да оцениш какво си говорят родителите и каква е ценностната им система.

# 487
О, стига, моля ви! Първо, вече никак не рядкост майките да са родили след 30-35 и второ, случва се доста често аз да се объркам коя майка в коя декада от живота си е, какво говорим за децата. Досега са ме наричали главно "кака", което не означава, че изглеждам по-млада от възрастта си, просто фигурата ми е момичешка, съответно и облеклото по пързалките - тийнейджърско - вероятно малките деца съдят по очила, облекло и други подобни атрибути най-напред.
Големият ми син също е наричал "баба" млади жени по негов си критерий, това не може да е мерило.

# 488
  • по пътеката
хепи, на 16г. съ4ени4ките се сваляха с даскалите на 26/30 и... г, това преди 30 г , какво остава за сегашното поколение,което е без задръжки за възрастовите разлики, кой ,с кой си живее!както имам наборка ,която на 40 стана баба, а аз  гледах бебок, та си беше голямо приклю4ение ,аз викам на бебетата-мами, тя -баби! ама си гледа внука като родно дете, младите да се изу4ат и оправят финансите!
40 г. не е болка за умиране ,ако жената може да забременее и има финансови възможности да си проследи бременността и да си осигури  спокойствие покрай отглеждането! познавам жена с първо раждане ,нормално забременяване и износване и тн. на 47 г., таткото на 70!  Laughing
 прави сте за критериите на децата! каквото го заобикаля и каквито коментарии слуша, така и коментира! като виждат едно дете, родителките,4есто коментират,4е трябва да се ражда още- не можело едно дете да остане! ако видят, 4е са три ,ще викат, а стига,де!

# 489
Кой каза,че 40-годишните били по-енергични,а като родиш на 25 се скапваш бързо? Rolling EyesМай жени,които се опитват да се оправдаят пред себе си,че късно са се сетили(не говоря за жени с репродуктивни проблеми).Разбира се,че по-ранното раждане е по-добрия вариант.При бебетата на кои жени по-често се случват генетични аномалии-25 или 35 годишните? newsm78 Нормално е и жена на 25 да има повече сили от жена на 40.Като прибавим и критическата... Whistling
В крайна сметка-всеки сам решава кога.Но това,че си родила на 39 да го изкарваш като перфектния вариант-смешно е Mr. Green

# 490
Като отговор на въпроса-не,не е късно...за второ или трето дете Simple Smile

# 491
Ами то това е въпросът - поне авторката пита за второ дете. И за първо не е късно - ако досега по разни причини не е успяла, да не  ражда ли? Което не значи, че не е по-добре първото да е родено по-рано.
Аз пък не мога да разбера защо с такова настървение навирате в лицето на хората критическата, сбабичосването и прочие. Те не са на 40 обикновено.
Ако някои жени оправдават тук своето късно раждане, то други по същия начин оправдават ранното си раждане. А въпросът е толкова прост и конкретен.
(Бай дъ уей, идеята да родя трето дете като наближа 40 не ми е съвсем чужда, ама като чета в темата какви неща го чакат горкото, почвам да се отказвам  Mr. Green)

# 492
Постът ми беше толкова "настървен" заради тъпо изказване,че на 37 ще си по-добра майка,отколкото на 24,примерно.И че ако родиш на 22 на 30 вече си "лелка" Crazy А ако родиш на 38 на 46 тийнейджърка ли си? Mr. GreenЕто заради това беше толкова "настървен" постът ми.

# 493
Защо си мислиш, че някой се оправдава. Дали да имам или не дете е решение, което сме взели с бащата на детето ми и не подлежи на обсъждане от Пенка и компания....
В темата се изписаха безброй глупости, пововечето от хора нямащи идея какво е да си майка на 40

# 494
познавам жена с първо раждане ,нормално забременяване и износване и тн. на 47 г., таткото на 70!  Laughing

Това си е живо извращение...Таткото я доживее до 80,я не...дядо ми е на толкова и старостта си казва думата...Айде майката по-''млада'' ама на тази възраст ...с каквито и пари да са се обзавели,горкото дете.

Общи условия

Активация на акаунт