Късно ли е да родиш на 40?

• 172 217
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 675
Естествените идеи не са преоритет на държавата, а и не "работят" при всички. Иначе дори и в България има доста неправителствени организации, популяризиращи едни или др идеи.

# 676
Нямах впредвид естествените идеи - дадох ги за пример защо аз съм намерила форума за полезен.

Извинявам се, но не намирам за сериозно единствен източник на информация за бъдещите и настоящи майки да е форум.

# 677
  • София
Нямах впредвид естествените идеи - дадох ги за пример защо аз съм намерила форума за полезен.
Извинявам се, но не намирам за сериозно единствен източник на информация за бъдещите и настоящи майки да е форум.
И да, и не...
Тук има всякакви хора - вкл. и такива, които просто финансово не могат да си позволят редовни посещения при някое медицинско светило. След като някои съфорумки са така добри да споделят опита си, защо да не черпя от него.
И друго - опитай да обориш лекар с аргумента, че си прочел нещо друго в и-нет. Болшинството не особено деликатно ще те наврат в кучи г...
Имам чувството, че гинеколозите (особено по-популярните) по обясними причини прекалено дундуркат по-възрастните майки, като ги окуражават, че едва ли не всичко ще е на 6.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 14:40 от Cuckoo

# 678
И от къде ще знае гинекологът ми какво ще стане като спра всички лекарства за хроничните болежки, които имам? А съм само на 32. Защото ако забременея, ще трябва да ги спра? И ще цъфна и ще вържа.

# 679
Много е хубаво да има форум, опитът на другите е много полезен, но на мен ми се иска да имам повече източници.
Аз съм чела националната програма (забравих точното и заглавие), в която се препоръчва да се захранва на 6 м, бебетата да се кърмят и т.н. и още много неща, които тук са популярни като теми. Обаче, очевидно до ЛЛ-тата тези документи не са стигнали, до майките още по-малко.

# 680
  • Западен парк
Има толкова терории и техни разновидности, че ще ви трябват десетина деца, за да приложите всичко изписано и изприказвано по темата за кърменето, захранването, повиването, сокчетата, залъгалките шишетата, АМ, спането под 30-градусов наклон на матрачето... и още хиляди за които се сетите.
Моят сегашен педиатър е същата тази участъкова лекарка по район, паднала се на най-голямото дете. Водеше захранването и на трите деца. Ако ви опиша захранването на първото ще я обявите за екстремистка, целяща унищожението на храносмилателната и имунната системи на сина ми. Миналото лято води захранването по последните препоръки на националната програма.

Ако имате възможност си намерете педиатър, чиито теории за горните неща са ви по вкуса. Ако нямате възможност за избор му водете детето за ваксина и когато е болно, а за останалото винаги можете да се информирате от различни източници - бг-мамма, национална програма, приятелки с деца, баби или майки, д-р Спок дори - информация има на толкова места, колкото са и гореспоменатите теории. Важното е децата да са здрави и щастливи, а вие - спокойни, че правите най-доброто.

А по повод на захранването на бебе, една съфорумка от отчетната ми тема написа миналото лято следното:
Първото дете се захранва в милиграми и милилитри от преварено шише.
Второто - с по някое парченце от обеда на мама с нейната лъжица.
Третото - с каквото си намери под масата!

# 681
Рисковете откъм здраве и физиология са ясни.

Но отделно от това, късно ли е? Доколко е важна възрастовата разлика родител-дете, доколко умората по отглеждането е по-голяма и какви други препятствия има?

Ако има сред вас родили след 40, ще е полезно да споделите...предполагам не съм единствената търсеща отговор.

Балгодаря!
Според мен и 30 г. е късно, но това си е мое становище и теория. Иначе винаги е хубаво да имаш дете, стига да е здраво да няма рискове за детето и майката за живота и здравето му. Иначе, четох че раждането на деца пречиствало кръвта цитирам: “Жената трябва да ражда много деца. Кръвта  се пречиства след всяко раждане и става здрава”това го казва жена живяла може би повече от 100 години!
Надали няма жени родили след 40 г. аз познавам две такива или поне само за тях се сещам. Едната имаше близнаци, но едното бебе почина. Другата си има момиченце, даже и казвали че няма да има деца защото е стара. Тя обаче не се отказала. Не знам колко от жените над 40г. раждат, зачеват по нормално и естествен начин тук само опита може да каже. На мен ми се струва, че е хубаво да се ражда рано стига човек да е намерил човек до себе си- преди ми беше такава теорията сега си мисля, че е хубаво да ражда дори и да не е намерила мъжа-човека. И сподед мен няма нищо по-тъжно от жена която няма деца, защото ако ги иска определено е нещастна. Това е мое мнение. Но стига жената да иска нека ражда и над 40 г. лично аз нямам нищо против стига да се раждат живи деца и майката и тя да е жива и здрава. Всичко може би е от начина на живот. Според мен възрастовата разлика е много голяма, защото разбиранията на хората на 40 г. след 20 или когато детето влиза в пубертета ще са коренно различни. Но това всеки си го решава. До някъде и докато детето е пораснало майка му е станала на годините да бъде баба и дали ще доживее и внуци да види не зная Божа работа е това. И въпреки всички доводи за и против, аз пак съм за раждането без значение на колко години според мен жените са създадени за това и само това може да ги направи истински удовлетворени дори и не винаги да го разбират.
Успех на всички. Peace

# 682
  • София
Според мен и 30 г. е късно, но това си е мое становище и теория. ... Иначе, четох че раждането на деца пречиствало кръвта цитирам: “Жената трябва да ражда много деца. Кръвта  се пречиства след всяко раждане и става здрава”това го казва жена живяла може би повече от 100 години!
 На мен ми се струва, че е хубаво да се ражда рано стига човек да е намерил човек до себе си- преди ми беше такава теорията сега си мисля, че е хубаво да ражда дори и да не е намерила мъжа-човека.
 Според мен възрастовата разлика е много голяма, защото разбиранията на хората на 40 г. след 20 или когато детето влиза в пубертета ще са коренно различни. 

Аз пък знам за една "теория", според която пиенето на червено вино пречиствало кръвта. Мисля, че е доста по-състоятелна от теорията на 100-годишната неграмотна старица, че раждането пречиствало.
Как ще се реализира теорията за ранно раждане ако няма мъж?
Разбиранията зависят от хората, а не от възрастта им. Човек с разбиране, че и на 30 е късно да се ражда е доста стар, според мене. Независимо на колко е години.

# 683
Аз пък имам теория- води се по бебето, детето, мъжа, приятелката, шефа, кучето си...

# 684
 Какво се има предвид с това пречистване на кръвта? И аз съм го чувала, но ми звучи странно.

# 685
Може би, че ти се променят хормоните Simple Smile. Влияе си и раждането и кърменето на бебе върху организма, а това "пречистване на кръвта" е просто някакво народно обяснение на случващото се.

# 686
  • София
Какво се има предвид с това пречистване на кръвта? И аз съм го чувала, но ми звучи странно.

Ами обновява ти се кръвта с всяко раждане и се подмладяваш.  Laughing Обаче май е точно обратното.

# 687
Ако няма кой да те стресира и да те вкарва във филми и да се подмладиш можеш Simple Smile.

# 688

Ами обновява ти се кръвта с всяко раждане и се подмладяваш.  Laughing Обаче май е точно обратното.

хмммм.....моето мнение е, че физически не се подмладяваш, даже напротив (дори и да си на 20, бременността си взема своето ). Психически обаче е така!!! Въпреки всичко, на колкото и години да си, раждането на дете ВИНАГИ си заслужава....Особено, когато е чакано и желано

# 689

Предполагам е свързано с това, че по време на бременност кръвният обем нараства с 50 % и след раждането се нормализира.

Общи условия

Активация на акаунт