Късно ли е да родиш на 40?

• 171 730
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 135
Защо мнението на останалите е толкова важно за повечето от вас? Децата коментират това, което са слушали от родителите си. Не е ли по-важно какви са грижите за това дете, как ще бъде възпитано, а не възраст, тегло, цвят на косата, дрехи и т.н. на родителите. Някои крайни изказвания много комплексарски звучат.

Какво например са слушали ?
Аз не говоря , понеже не знам , чия майка на колко години е .
Те си говорят .

# 136
По-важно е, разбира се, но децата са в общност - където няма как да мине без сравнение.

# 137
  • София
Да сравняват като факт - ок, да се срамуват, ако родителите им са стари, болни, дебели, бедни и каквито още там се сетите - ТОВА вече е от възпитанието.

# 138
  • Пловдив
Не ставаше въпрос да знаеш, а да можеш да разбереш.
Майка, която не че има всички отговори, но поне има интелекта да ги намери и да даде отговор на въпроса и не става въпрос за тест по математика, а за неща които се случват в ежедневието. В ежедневието се случва да трябва да знаеш колко квадрата ти е стената, като лепиш тапети или да трябва да знаеш колко грама има в един килограм. Не може при тези условия да не можеш да отговориш на детето си. Не може, като си млад или си дърт или просто, като не си дете и не си в училище да махнеш с лека ръка и да кажеш "мен това не ме интерсува, когато му е било времето съм знаела, питай си учителя."
Когато родителя знае и може малко той не го осъзнава, не може и да осъзнае дали може да бъде добър родител, дали може да възпитава добре. Съществува и проблема, че колкото повече знае, толкова повече се съмнява и колебае дали се справя добре.
Една интелигентна жена би се колебала "дали на 20 е рано, дали на 40 е късно", ако е по-простичка няма да и пука и ще си каже "много ме интерсува рано ли е късно ли е, кой и как ще ми гледа детето или как ще се чувства то.".

# 139
 newsm78 Да ти кажа - съмнявам се, че има жени - които не могат да си сметнат квадратурата на стената...
Ако ще си пишем за обща култура - то направо да пуснем нова тема!?

# 140
Майка ми е родила мен на 40 години. Смятам, че се е справила чудесно. Сега вече й е трудно с внучето, след училище я вземат.
С други деца не съм имала проблеми, но много продавачки и случайни хора са ми казвали нещо в стил, "а сега кажи на баба си еди какво си" и сочат майка ми.
Пожелавам ти успех.

# 141
newsm78 Да ти кажа - съмнявам се, че има жени - които не могат да си сметнат квадратурата на стената...
Ако ще си пишем за обща култура - то направо да пуснем нова тема!?

О, има, има. Пусни темата и ще пиша, сещам се поне за 2 случая. И двете са станали майки рано, та не са имали време да развият интелекта hahaha

И още едно предимство да родиш на 40: когато имаш внуче, ще си пенсионерка и ще можеш да помагаш (според здравето).

# 142
# 143
Не знам защо, но се сетих за Златка - откровено й липсват доста годинки в у-ще, но защо да не е добра майка?
Именно - не е имала време да се обогати, но пък ...

# 144
По добре беше и по-добре е да имам майка на 40 - 45, която обаче има нещо в главата (интелект), отколкото да съм на 10-12 г. и да имам майка на 30-35, която няма обяснение как се намира лицето (квадратурата) на един правоъгълник или колко вата ими в един киловат (а колко грама има в един килограм?). ...

Crazy Тези неща с годините ли се учат? Аз мислех, че до 18-тата си година ако си ги научил-научил си ги  Laughing
А ако няма идея за ватовете, но пише дисертация за моновтонгизацията на низходящите дифтонги в среднобългарски, пак ли е недостойна  Crazy

Иначе, по темата- пожелявам успех на авторката и мисля, че е в прекрасен момент от живота си, в който ще стане чудесна майка  Hug

# 145
Ако родиш на 40 и детето ти роди на 40, не знам на 80 колко ще ставаш за гледане на бебе.
Не е лошо да родиш на 40, ако тогава си срещнал половинката си или се е отложило във времето , заради медицински проблеми.
Но умишлено да чакаш , не го разбирам.
При идеални обстоятелства- наличие на партньор, добро здравословно състояние и що- годе прилично финансово, най- подходящата възраст ми се струва от 25-6 до към 32-3г.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 18:08 от Анонимен

# 146
  • София
Ако родиш на 40 и детето ти роди на 40, не знам на 80 колко ще ставаш за гледане на бебе.
Не мога да не кажа, че съм потресена от логиката - да се раждат деца за да ги гледат бабите им  newsm78.

# 147
Да, и на мен ми е последна грижа ще гледам ли внуците си лично или не  Crazy Те да се материализират и да са живи и здрави, пък може сватовете да са по-младички  Laughing

# 148
Не мога да не кажа, че съм потресена от логиката - да се раждат деца за да ги гледат бабите им  newsm78.
Това не е моя логика, това умозаключение беше изказано от някой по- горе.
всъщност беше изтъкнато като предимство на късното раждане.

# 149
И от къде точно знаеш, че си готов?  Whistling

На 40, ако не си наясно на какво си готов, не знам кога Simple Smile)).
Просто знаеш. Аз не исках ни едно дете на младини, сега чакам (планирано) трето.

Четох някъде (може да е била някаква жълта статия, не мога да си спомня), че на жената родила на 40 за пръв път, детето и се отразява подмладяващо Simple Smile на организма. Задействала се някаква биологична програма, така, че да може да го отгледа.

Между другото, майката на свекърва ми е родила първото от 10-те си деца на 40 Simple Smile. Проблемът е бил по-скоро за бащата, който не стига, че е трябвало да работи много, за да изхрани всичките деца, но и не е могъл да се справи с проблемите на тинейджърите.

Общи условия

Активация на акаунт