Късно ли е да родиш на 40?

• 171 735
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 120
  • София - Рим и обратно
Какво има да извъртам, нали ги слушам какво си говорят. Дъщеря ми се е осведомила за възрастта на майките на всичките си приятелки и час по час ме осветлява - еди коя си е колкото теб....пък другата знаеш ли на колко е??? И това е от 1-2 години насам. Преди не ги вълнуваха тези неща.
Аз от моите детски години помня, че сравнявахме майките по красота и аз все се дуех, че моята има всеобщо признание за първа в класацията Crazy. За възраст не помня да сме разисквали.

# 121
  • Tам през Атлантическия океан
За поредно раждане (не първо) не е късно.
Природата ще реши въпроса. Опитай след като човекът до теб си струва и имаш емоционална и здравословна възможност.
Дано всичко мине добре, успех !

Защо ?

Има ли някъде нещо написано по въпроса  Simple Smile ?

*Не се заяждам  Hug

# 122
Именно - гледат външния вид децата.
Ако една жена на 30 е неподдържана, обикновена, невзрачна, то детето как ще се гордее с възрастта й? Видимо сравняват, видимо...
Същото е с вещите - коли, телефони...

# 123
Аз пък си спомням, че в моите ученически години точно по възраст сравнявахме родителите си. По външен вид никога не сме ги сравнявали, дори не сме го коментирали.

# 124
Какво има да извъртам, нали ги слушам какво си говорят. Дъщеря ми се е осведомила за възрастта на майките на всичките си приятелки и час по час ме осветлява - еди коя си е колкото теб....пък другата знаеш ли на колко е??? И това е от 1-2 години насам. Преди не ги вълнуваха тези неща.
Аз от моите детски години помня, че сравнявахме майките по красота и аз все се дуех, че моята има всеобщо признание за първа в класацията Crazy. За възраст не помня да сме разисквали.
Е те говорят и за  този и онзи че са  дебели родителите , 'що нямат кола или пА  пльОско телевизорЧе  у дома  , майка му на ония се облича модерно и е готина , другата е тъпа на еди кой си   Mr. Green един го взимат с кола , други не  Mr. Green говорят децата , говорят  Laughing

Аз пък си спомням, че в моите ученически години точно по възраст сравнявахме родителите си. По външен вид никога не сме ги сравнявали, дори не сме го коментирали.
Да ,  ако е млада ама глигаН Ф ангунг ко  Mr. Green  няма значение ли  Whistling Sunglasses

# 125
  • София - Рим и обратно
Видимо сравняват, видимо...
Е, кое е същото? Ако телефонът ти е на 10 години, кое му е видимото хубаво?! Или пък колата... Joy

# 126
  • София
Говорим си с колега и аз казвам, че за децата родителите винаги изглеждат възрастни. И той се съгласи, разказвайки за свои познати на около 35 години, които веднъж полу на шега споменали на сина си (10-тина годишен) нещо за братче/сестриче, а той съвсем сериозно казал: "Ама то за това се прави секс, а пък вие вече сте стари".

В парка в Слатина често се виждам доста посивели татковци с колички...

# 127
Именно - гледат външния вид децата.
Ако една жена на 30 е неподдържана, обикновена, невзрачна, то детето как ще се гордее с възрастта й? Видимо сравняват, видимо...

Е , вярвай си . Grinning
Иначе не е така и това е от опит , не е теория .

# 128
Видимо сравняват, видимо...
Е, кое е същото? Ако телефонът ти е на 10 години, кое му е видимото хубаво?! Или пък колата... Joy

Мисля си, че си много далеч от това, което аз пиша.
За сравняването иде реч - сравняват всичко.
В това число мама, колата ни, телефона ми...
Но, ок, вие пък вярвайте, че децата ще гледат ЕГНтата ви.

# 129

В парка в Слатина често се виждам доста посивели татковци с колички...

Тук виждам такива , които не знаеш майка ли му е или сестра ли ,  Wink  майка или баба ли   Wink (те бабите много , много не са се понесли с внуци но има и такива )

*абортите тук не се толерират много , тъй че смятайте  Grinning

# 130
  • София
На тия ''срамуващи'' се деца,не може ли да ги ''светнете'' и да им затворите устата,че ако сте родили по-млади,нямаше да са те......На тях ако им се хващаш на акъла и си го слагаш на сърцето за всяко нещо,трябва да се гръмнеш.
Абсолютно споделям. Направо съм се изумявала от други теми, където се твърди, че тийнът Е АБСОЛЮТНО ПРАВ да не иска братче/сестриче, че може да няма достатъчно за маркови маратонки и за двамата или щото не е свикнал да дели с друг...
И дъщеря ми не беше казала на съучениците си, че ще има братче, но аз отидох с тумбака на една родителска и срамната семейна тайна беше разкрита. Разбирам мотивите й, но все пак това си е мое решение. Много хора би трябвало да се срамуват от толкова по-сериозни неща, ама не се, та аз ли?
Тук виждам такива , които не знаеш майка ли му е или сестра ли ,  Wink  майка или баба ли   Wink
Предполагам, говориш за Щатите? Ами може би хората се вълнуват от по-съществени неща от това как ще ги възприемат съучениците на децата им

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:40 от Cuckoo

# 131
Аз познавам жена, родила на 40. Ако не ми беше казала, че е вече на 45, аз нямаше никога да разбера. Много млади момичета могат да и завиждат и за физиката и за интелекта и за реализацията.
Темата разбира се не е за това. За мен по-важно е човек да е готов да стане родител, за да стане родител. Материалното може да е важно, но не е константа, за да е основен фактор в нашия избор.

# 132
И от къде точно знаеш, че си готов?  Whistling

# 133
Променят се представите, дори и в България. Тук, светът е шарен и има майки на по 18 до 45-6,7.
Всичко зависи от желанието на двойката, от моментното им състояние. Ако съм на 40, току що срещнала партньора на живота си, не бих се замислила, но като вече имам дете, ми е по-лесно да отлагам.
Съдби всякакви, и нито една не е за пренебрегване. Имам приятелка, родила на 46. Вярно, трето, но все пак беше планирано. Аз не съм толкова смела, макар че ми се иска...

# 134
  • София
Защо мнението на останалите е толкова важно за повечето от вас? Децата коментират това, което са слушали от родителите си. Не е ли по-важно какви са грижите за това дете, как ще бъде възпитано, а не възраст, тегло, цвят на косата, дрехи и т.н. на родителите. Някои крайни изказвания много комплексарски звучат.

Общи условия

Активация на акаунт