Късно ли е да родиш на 40?

• 171 778
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 90
Тя , природата , от 10 -12 г. дава възможност . Wink
То даже май на 14-5 г. става по- лесно, отколкото на 40 и нагоре. Mr. Green

# 91
Не мисля, че децата наричат родителите "стари" заради невъзпитание или се срамуват, ако наистина са стари.
За децата времето тече по-различно. Аз поне като бях дете и децата около мен си играехме предимно с тези на нашата възраст. Дори 2-3 години разлика ми се струваха много. Майка ми ме е родила на 21 - тя, както и  всички над 20 ги мислех за ужасно стари  hahaha
Но с времето първо тези с 2-3 години започнаха да не ми изглеждат толкова по-големи и различни от мен. Сега даже майка си мисля за млада  Laughing - Проблеми на възрастта и развитието  Mr. Green

Пък това, че на дете, родено по-късно от родителите, му оставало малко време с тях - не е много сигурно. Хората умират на всякаква възраст, както и доживяват до различна възраст - някои до 100+  Peace

# 92
Да , така е .
Моята майка ме е родила на 30 и също на времето ( като дъщеря ми ) ,  я намирах за стара ( не че е изглеждала така ) , но отдавна това не е важно за мен , дори се радвам , че е супер за годините си , визуално и здравословно .  Peace
Период е при децата , но го има . Wink

А класната ни е на 42 ! Grinning

# 93
Учудвам се, че има млади хора, които толкова робуват на стереотипи. Или само по ЕГН са млади.
Около мен е пълно с жени, станали майки на 37-38 години.

# 94
  • София
По добре на 40 и нагоре, отколкото на 15 и надолу  Peace
Баща ми е бил на 37 когато съм се родила аз и на 40 когато се е родил брат ми. Никога не съм го считала за стар, нито ми е правило някакво впечатление, нито е имало подмятания от съученици. Имали сме всичкото му внимание. В сравнение - свекърва ми е родила на 16. За детето се е грижила основно и само бабата. Проблемът май е на родителите, не на децата.
Пък това, че на дете, родено по-късно от родителите, му оставало малко време с тях - не е много сигурно. Хората умират на всякаква възраст, както и доживяват до различна възраст - някои до 100+  Peace
Много точно казано!  Peace

# 95
Учудвам се, че има млади хора, които толкова робуват на стереотипи. Или само по ЕГН са млади.
Около мен е пълно с жени, станали майки на 37-38 години.

+1  Peace

Обикновено това са хората, които са станали млади родители. Независимо от това дали смятат това за правилно, те защитават своето решение. Ще ги питам, ако след 10-15 години решат нещо друго!?!
В живота не всичко е черно и бяло, винаги има отенъци! Пък и защо трябва да се поставят клишета - стари, млади....всеки си е за себе си!

# 96
  • София
Всяка ситуация е различна , хората са различни...аз не мога да преценя на кой кога му е рано или късно да става родител.
За себе си- родих на 22 и на 25 години двете си деца. Съпругът ми беше на 28 и на 31 съответно. За някои беше рано, за мен- не. Сега съм  на 34 и не ми се нрави мисълта да гледам бебе. Laughing Но ако нямах деца със сигурност щях да мисля иначе.
Моята майка ме е родила на 19г. Никога няма да забравя как плаках на нейния 29 рожден ден. Значи съм била на 10. Толкова ме беше страх, че наближава 30- смятах го за края на света едва ли не. Crazy Не се смятам за невъзпитана Tired.

# 97
Тя , природата , от 10 -12 г. дава възможност . Wink

Исках да кажа,че щом го искаш,а природата ти е дала възможност,не виждам какъв е проблема.
На 10-12 не ми се струва,че имаш нужди да се разплождаш Tired

# 98
 Grinning

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:42 от sophiemmaspencer

# 99
За поредно раждане (не първо) не е късно.
Природата ще реши въпроса. Опитай след като човекът до теб си струва и имаш емоционална и здравословна възможност.
Дано всичко мине добре, успех !

# 100
Аз напълно откровено - сега като съм на 33 си мисля, че в близките 7-8 години ще бъда напълно със сили, за да гледам бебе и дете. НО не е само до силите според мен.

# 101
  • Пловдив
Ако всичко е наред със здравето на майката и плода не е късно.
Аз съм на 31. Мисля, че вече ми е време. Понякога дори се страхувам, че може би ако имам например здравословен проблем няма да имам време да го разреша. Всъщност обаче реално все още не правя нищо за зачеване на бебе и нямам реален план, кога ще започна да работя по въпроса или, кога ще имам бебе.
Майка ми ме е родила на 30, а баща ми е бил на 36, което за тогава си е било доста, но като дете не съм смущавала или да съм си мислила, че ако родителите ми са по-млади ще е по-добре. тогава съм знаела и сега зная, че това което не ми харесва не се дължи на възрастта на родителите ми, а на характерите им. Те са доста строги, за някои може би дори странни.
По добре беше и по-добре е да имам майка на 40 - 45, която обаче има нещо в главата (интелект), отколкото да съм на 10-12 г. и да имам майка на 30-35, която няма обяснение как се намира лицето (квадратурата) на един правоъгълник или колко вата ими в един киловат (а колко грама има в един килограм?). Недостоини примери на млади родители с отличен външен вид, но кухи кратуни, които срещам напоследък. За мен не е недостойно да си на майка на 50, за мен е недостойно да си на 30-35 и да не можеш да разбереш какво пише в учебника на детето ти, което е 5 - 7 клас.
Освен тива твърдо вярвам, че зрелите хора възпитават по-добре децата си от младите майки. Убедена съм, че аз съм по-добре възпитана, от моя приятел например, чиито родители са били на по 23-25, когато се е родил. Laughing

# 102
Няма как да сложиш всички млади/ стари родители под общ знаменател. Плюс това едновремешните 20- годишни нямат нищо общо със сегашните. Аз познавам няколко деца на по-възрастни родители, някои от тях си бяха малки лелички и чичовци- облекло, поведение.

# 103
Освен тива твърдо вярвам, че зрелите хора възпитават по-добре децата си от младите майки. Убедена съм, че аз съм по-добре възпитана, от моя приятел например, чиито родители са били на по 23-25, когато се е родил. Laughing
Не е лошо да омекне вярата ти в това! Laughing

# 104
  • София
По добре беше и по-добре е да имам майка на 40 - 45, която обаче има нещо в главата (интелект), отколкото да съм на 10-12 г. и да имам майка на 30-35, която няма обяснение как се намира лицето (квадратурата) на един правоъгълник или колко вата ими в един киловат (а колко грама има в един килограм?). Недостоини примери на млади родители с отличен външен вид, но кухи кратуни, които срещам напоследък. За мен не е недостойно да си на майка на 50, за мен е недостойно да си на 30-35 и да не можеш да разбереш какво пише в учебника на детето ти, което е 5 - 7 клас.
ский ся, ако на 30 години не можеш да намериш лицето на правоъгълника, едва ли ще можеш да го намериш и на 40 и на 50 години  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт