Късно ли е да родиш на 40?

• 171 864
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 255
По мои наблюдения почти винаги майките над 35 са по- уравновесени от младите.
И може би това е единственото предимство.
Мен друго ме изумява- никоя ли не може да види по- далече от носа си?
Това дете не иска грижи само, докато е бебе или първолак.
Ами, като стане на 15 и има най- големи харчове, а на 20-25 реши да следва нещо, което не позволява да работи едновременно.
Тогава как биха се справили 60- 70 годишните му родители?
Дори чисто финансово, на 63-5 г. вече си пенсионер , с 300 лв пенсия накъде.
Пък, ако те натиснат и болежките на 55-60, защото тук , колкото и всички да са супер- здрави и енергични, в реалността 60- годишните са с по един куп хронични болести.
Тогава накъде?
Детето себе си ли да издържа на 25 или да гледа старите и болни родители?
Въобще това си е начинание за хора с добри финансови възможности.

# 256
  • София - Рим и обратно
Оооо даааа, разбира се, бременност и раждане никак не изхабяват жената, изобщоооо, даже й смъкват едно десетина годинки Laughing... Много сте ми сладки. То само зъбите да погледнем - по 12-13 кариеса след всяка бременност, еластичност на кожата и т.н., за износване на органи да не говорим. А един 25 годишен организъм се справя като един 40 годишен, нали? Недоспиването също действа еднакво? Просто няма спор. Laughing

# 257
Не, на 40 ще си родя третото и ще го гледам много по-лесно и спокойно, за разлика от 40-годишната, на която й е първо.
Не искат да разберат...
Познати, на моите години, с деца на годинка до три, са направо побъркани. Треперят за най-малкото, децата си гледат като цвете в саксия. Страдат, ама истински, че ги дават на градина. Треперят при най-малкото и изпадат в истерии. Гонят ги страхове и не, като млади не бяха такива хора. Макар че има и млади майки, които просто изпадат в паника при най-малкия проблем с децата, но при възрастните майки това е просто задължително при всичките. Както и при майките с единствено дете, впрочем. И вярвам, че е подсъзнателно, но никой няма да иска да го признае, ако се запита открито за това.

# 258
То само зъбите да погледнем - по 12-13 кариеса след всяка бременност, еластичност на кожата и т.н., за износване на органи да не говорим.
Аз след първата бременност нямах никакъв кариес. Взимаш калций и нямаш проблеми.
Всичко е индивидуално и зависи, как една жена се поддържа.
Освен това напълнях само 7 кг и нямам нито една стрия.  Peace
Родих след 30. Сега съм отново бременна и дай Боже, пак да мине така леко.

# 259
  • София
къде се буташ при истеричките  newsm78

# 260
   То по тая логика, по-добре да ти се скофтят зъбите на 40, а не още на 25 Laughing

Но авторката в крайна сметка не пита трябва ли да раждат всички на 40, то е ясно, че не трябва, а ако така се е случило на някого конкретно, дали е вече късно.

Не, не е късно.

ПП. Много ме озадачавате с тия истерии, дето изпадат възрастните майки и тези с едно дете по правило... Като как се изразяват тия истерии?

# 261
  • София
А, вие си дрънкате просто в темата, добре.

Но аз питах другата госпожа, пък ти взе да се обясняваш.

Дрънкам -  а пък ти се дърлиш.
И ако ще си говорим учтиво - поне ме пиши с главна буква, демек Вие  Laughing

Иначе има значение всичко, дори какви са ти зъбите.
Сторило ти се е нещо.

Та, за зъбите Laughing, нито един кариес, не съм приемала допълнително калций. Сега ме наболва един мъдрец от няколко дни, май ще иде за вадене. От бременността и раждането ли е?

# 262
ПП. Много ме озадачавате с тия истерии, дето изпадат възрастните майки и тези с едно дете по правило... Като как се изразяват тия истерии?
Ми да те викам като някоя такава позната се затресе от притеснения, иначе как да ти го покажа?

# 263
 Е, хубаво, вие си знаете познатите, щом казвате че са истерички, така да е. Може и от майчинството да ги е прихванало.

# 264
  • София
и аз размислих - нема смисъл  Wink

# 265
  • София
Момичета...млади момичета, имайте уважението към онези, които попреминали вашите години искат да бъдат МАЙКИ, дори и на 40г. Само тези, които нямат деца на 40, знаят колко е силно желанието за майчинството, дори и на тези години.
Аз съм майка на две деца, годините им в лентичката ми ще ги видите, и съм над 40. Чувствам се все още доста млада, изпълнена с енергия и воля да дам всичко за децата си и никога до сега не съм се замисляла на колко години ще ми бъдат децата когато аз съм на...60. Тъжно е когато се четат някои коментари...

Възпитанието на детето е в ръцете на майката. Спомням си наскоро един клип, който скандализира обществото..нима тази МЛАДА майка е пример за отглеждане на даца?

...Без повече коментар...

# 266
  То по тая логика, по-добре да ти се скофтят зъбите на 40, а не още на 25 Laughing

Но авторката в крайна сметка не пита трябва ли да раждат всички на 40, то е ясно, че не трябва, а ако така се е случило на някого конкретно, дали е вече късно.

Не, не е късно.

Много мислих и не измислих за какви истерии става въпрос. Това, което ми дойде на ум е, че всички майки с първо дете се паникьосват и (примерно) задават тъпи въпроси във форума (всички сме ги срещали) и вероятно в реалния живот. Някак си по-приемливо е ако майката е млада и неопитна. Ако една 40 годишна жена с предполагаем богат жизнен опит вземе да се паникьосва и да кърши ръце, изглежда някак по-неприемливо и съответно се забелязва повече. Така се създава илюзията, че само възрастните майки са панокьорки. А дали е така?

# 267
Момичета...млади момичета, имайте уважението към онези, които попреминали вашите години искат да бъдат МАЙКИ, дори и на 40г. Само тези, които нямат деца на 40, знаят колко е силно желанието за майчинството, дори и на тези години.
Аз съм майка на две деца, годините им в лентичката ми ще ги видите, и съм над 40. Чувствам се все още доста млада, изпълнена с енергия и воля да дам всичко за децата си и никога до сега не съм се замисляла на колко години ще ми бъдат децата когато аз съм на...60. Тъжно е когато се четат някои коментари...

Възпитанието на детето е в ръцете на майката. Спомням си наскоро един клип, който скандализира обществото..нима тази МЛАДА майка е пример за отглеждане на даца?

bouquet

# 268

Не, не е късно.

Много мислих и не измислих за какви истерии става въпрос. Това, което ми дойде на ум е, че всички майки с първо дете се паникьосват и (примерно) задават тъпи въпроси във форума (всички сме ги срещали) и вероятно в реалния живот. Някак си по-приемливо е ако майката е млада и неопитна. Ако една 40 годишна жена с предполагаем богат жизнен опит вземе да се паникьосва и да кърши ръце, изглежда някак по-неприемливо и съответно се забелязва повече. Така се създава илюзията, че само възрастните майки са панокьорки. А дали е така?

А дали е така? Кой, кооой да ти каже?

# 269

Не че нещо, ама никъде в скандализиращия клип не се спомена възрастта на майката. Пък за мен пример не е и онази баба, дето роди на 60 и кусур, нищо че беше жена успяла, с кариера, лекар и не знам си какво още. Отгледана самата тя от възрастни родители, заради които се е отказала от живота си(което също е често наблюдавано явление при родители на години когато децата им поотраснат, а те вече са наистина стари - принасят децата си в жертва на своето удобство на старини) и реши, че с чудесата на медицината ще го постигне и всичко ще е като при всички останали хора, независимо от годините.

Общи условия

Активация на акаунт