Късно ли е да родиш на 40?

• 171 864
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не че нещо, ама никъде в скандализиращия клип не се спомена възрастта на майката.

http://www.blitz.bg/news/article/225832

И..тук говорим за майки, които да раждат на 40 и малко а не 60 и отгоре. Simple Smile

# 271
  • София
....Ами, като стане на 15 и има най- големи харчове, а на 20-25 реши да следва нещо, което не позволява да работи едновременно.
Тогава как биха се справили 60- 70 годишните му родители?
Дори чисто финансово, на 63-5 г. вече си пенсионер , с 300 лв пенсия накъде.
Пък, ако те натиснат и болежките на 55-60, защото тук , колкото и всички да са супер- здрави и енергични, в реалността 60- годишните са с по един куп хронични болести.
Тогава накъде?
Детето себе си ли да издържа на 25 или да гледа старите и болни родители?
Въобще това си е начинание за хора с добри финансови възможности.
Всъщност, никой не е застрахован да не го застигне някоя болест/смърт дори и на по-млада възраст, и двамата ми родители починаха, когато бях дете - майка ми когато бях на 11 г., баща ми - когато бях на 16. Рак и инфаркт, малшанс просто, а не бяха възрастни родители. Божа работа тоест, гаранция няма.
Освен това, в повечето случаи хората, които стигат до бебе на 40 г., са с добра кариера/доходи - статитистиката го показва. Та, ако са взели такова решение, едва ли финансите ще ги притесняват.

# 272
Не че нещо, ама никъде в скандализиращия клип не се спомена възрастта на майката.

И..тук говорим за майки, които да раждат на 40 и малко а не 60 и отгоре. Simple Smile
И ставаше въпрос за цигани нали? И тях ли коментираме? Ако ми покажеш циганка дето е решила да става майка чак на 40, ще припадна! Те тогава стават прабаби...

# 273

Познати, на моите години, с деца на годинка до три, са направо побъркани. Треперят за най-малкото, децата си гледат като цвете в саксия. Страдат, ама истински, че ги дават на градина. Треперят при най-малкото и изпадат в истерии. Гонят ги страхове и не, като млади не бяха такива хора. Макар че има и млади майки, които просто изпадат в паника при най-малкия проблем с децата, но при възрастните майки това е просто задължително при всичките. Както и при майките с единствено дете, впрочем. И вярвам, че е подсъзнателно, но никой няма да иска да го признае, ако се запита открито за това.
Явно аз познавам др тип майки....и възрастни майки и с единственно дете

А за бременноста и зъбите нямам коментар, ако преди бременост и повреме на същата човек спазва добра дентална хигиена и посещава редовно стоматологът си, няма проблеми. Просто въпрос на здравна култура, не на възраст.

# 274

Добре, че е 60-годишната родилка, та да олицетвори веднъж и завинаги във всички подобни теми майката, дето не е родила до колкото съфорумката каже, че е правилно.

# 275
А за бременноста и зъбите нямам коментар, ако преди бременост и повреме на същата човек спазва добра дентална хигиена и посещава редовно стоматологът си, няма проблеми. Просто въпрос на здравна култура, не на възраст.
Не знам на какво е въпрос, но моята зъболекарка поне на две три посещения веднъж, все ми казва: просто не е възможно да имаш такива зъби като си родила три деца!

Ирис, не съм ти казала на колко искам да родиш ти, нали?! Казвам си мнението на колко според мен е добре една жена вече да има деца, ако е решила да има изобщо!

# 276
  • София
Всяка жена ще ражда на толкова, на колкото иска и на колкото може. Някои искат на 20 но не могат и раждат на 40 и отгоре.  В темата останах с впечатлението, че повечето не одобряват раждането на 40 и отгоре. Затова е и моят коментар.
Аз вече съм била на 20 и на 30 и на 40. Но тази, която е на 20 и на 30 все още не знае какво ще е когато стане на 40. Тогава може отново да иска дете, нищо че сега коментира обратното, но може и да не може. Така че...лично право е всеки сам да реши кога иска да бъде роител с пълното съзнание за отговорността, която му предстои.

# 277
Аз вече съм била на 20 и на 30 и на 40. Но тази, която е на 20 и на 30 все още не знае какво ще е когато стане на 40. Тогава може отново да иска дете, нищо че сега коментира обратното, но може и да не може. Така че...лично право е всеки сам да реши кога иска да бъде роител с пълното съзнание за отговорността, която му предстои.
И аз така.
Да, въпрос на узряване е при някои кога да станат родители, оставям настрана тези с трудностите при зачеване.

# 278
  • София
Да, въпрос на узряване е при някои кога да станат родители, оставям настрана тези с трудностите при зачеване.
Абсолютно подкрепям.  Peace За себе си мога да кажа, че съм родила децата си в най-подходящата възраст. Та аз реално на 25 още бях ученичка и живеех при родителите ми.  Mr. Green

# 279
Бижy, хората имат различни преоритети. Ако някой е решил че на 20 трябва да роди, това си е негово право. Ако аз съм решила, че на 40 ще родя, това си е мое право, на 20-30 годишна възраст съм имала др преоритети.

При някой не е въпрос на узряване а на незнаене как да се предпазят.

# 280

Всяка жена ще ражда на толкова, на колкото иска и на колкото може. Някои искат на 20 но не могат и раждат на 40 и отгоре.  В темата останах с впечатлението, че повечето не одобряват раждането на 40 и отгоре. Затова е и моят коментар.

Да, ама не им разбирам аргументите. Щом може и иска на 40, защо някой би казал - късно е? Нима една жена би казала на друга - не раждай вече, късно ти е...

# 281
  • София
Ама няма как да вкарате хората в рамки и калъпи.
Ти хубави може да си узряла, решила или да си решила кога другите са узрели и решили Crazy, обаче да не ти се получи по план или на тях да не им се получава. Или пък да ти се получи случайно и непланувано, надявам се, не предлагате да го махнат, щото еди-какво си.
Много са дразнещи подобни квалификации, обобщения, освен да засегнете нечие болно място, друг ефект едва ли ще има. И естествено да се изявите като квадратни глави.

Обаче ако сега си изсипя аргументите против ранното раждане и родителстване, ще почнат едни драми, ще се изредят едни засегнати и настъпени, ще заподскачат... Sunglasses

# 282
  • София - Рим и обратно

Божеееее, това ясно, нямаш насреща си 15 годишни  Laughing. Ставаше въпрос за механизъм, оборвам разни твърдения, че бременността на 40 подмладявала, пък детето освежавало и т.н. глупости. И е напълно закономерно един организъм на 25 да реагира по-добре, от този на 40, чисто физиологично.

# 283
При някой не е въпрос на узряване а на незнаене как да се предпазят.
А пък аз говоря за тези, от нас, които осъзнато сме си планирали децата на 20. Вярваш ли ми, че аз на 19, той на 28 си планирахме и си направихме първото дете? Направихме си и второто така, то пък се паднаха две, та се отървах от трето раждане. И бях напълно готова да съм майка! Сега за нищо на света не бих родила на тези години. Мой съученик влизаше в казармата когато майка му беше бременна с брат му. Не мислеше нищо мило за майка си и се срамуваше. Наясно съм, че децата ни са наясно, че не съм ги намерила в зелките и като съм ги родила не съм спряла да правя секс, но са наясно защото така съм ги възпитала. Но понеже и тримата са наоколо в момента, мога да ги питам, ей така заради темата, какво биха казали, ако им родя сестричка сега, примерно. И на мен ми стана интересно какво ще кажат!

Имам приятели на моите години с малко дете - е сами казаха - не е като на 20... Вечер се прибирам от работа и ме мързи, искам да си сипя биричка, да си поговорим, да гледам телевизия, а той иска да си играем...  Confused И по градинки не им се ходи.

# 284
Да, ама не им разбирам аргументите. Щом може и иска на 40, защо някой би казал - късно е? Нима една жена би казала на друга - не раждай вече, късно ти е...

Много правилно! Има в темата 2-3 жени, които са против раждането на 40+....Пак ще кажа, трябва да сме широкоскроени и да приемаме чуждото мнение и решения.

А относно физическото реагиране на организма - ами познавам майка на 3 деца с 5 години по-голяма от мен - все едно не е раждала! Супер готина мадама!

А аз имах проблеми с кожата, с килограмите и изобщо ......възрастта не е гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт