Късно ли е да родиш на 40?

• 171 531
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 390
Елена, имам чувството, че хората в този форум не умеят да четат и анализират написаното. Къде съм казала, че младите родители не могат да имат умни и красиви деца? Казвам, че, гледайки  всички деца, които аз познавам, ако бих си избирала какви искам да са моите, искам да са като децата на моя шеф, които са родени от по-възрастни родители.

# 391
  • София
Не мисля, че има подобни закономерности. По-скоро са ми като баенето и гадаенето. Thinking
Дори и широкоразпространената за по-умните деца на възрастни родители, намекната от Джуди, ми е съмнителна.

# 392
искам да са като децата на моя шеф, които са родени от по-възрастни родители.
Колко по-възрастни все пак?

# 393
Това, за което съм чела е, че ако в родата има късно първо раждане на жени от поколения, то идващите поколения живеят по-дълго, но и аз не си спомням къде съм го чела и тн. Естествено, че на всяка възраст може да се родят и отгледат здрави, красиви и способни деца. Аз говоря за моя кръг от познати с деца. Имам и сравнително млад колега с деца и неговите са на възрастта на тези на шефа ми, и самите деца не ми харесват толкова.
Според мен не е важно родителят на каква възраст е, а доколко е осъзнат. Аз на 20 бях на съвсем друга вълна, чувствах се дете, ако трябва да съм честна, бях фокусирана изцяло върху себе си  и чисто като личност сега се чувствам много по-готова да бъда родител. Има си хора, които и на 20 -25 са си зрели и готови.

# 394
  • София - Рим и обратно

Ама, що ли се обаждам, тук могат да пишат само жени, родили след 35.
Всички останали сме забременяли от скъсан презерватив, с лоши бракове, отглеждаме глупави , невъзпитани и грозни деца.
Въобще- провал.

Ама разбира се!  Crossing Arms

чисто като личност сега се чувствам много по-готова да бъда родител. Има си хора, които и на 20 -25 са си зрели и готови.
Нито съм била "зряла", нито "готова". Сега също не съм "зряла и готова". За сливи ли говорим всъщност?

# 395
Айде сега, никой не е казвал такова нещо, няма какво да цитирате фалшиви цитати и да се цупите.

Кафе с мляко, ами това си ти.
 Аз се чувствам определено по-готова да бъда майка и това ми е важно. Не мисля, че с акъла си на 20 и дори 25 бих могла да бъда добра майка. Сега ми се струва, че тогава съм била много завеяна и "драматична". Имах много "issues", дет се вика. Всеки е различен. Сега съм по-спокойна и хармонична, уравновесена и имам какво да дам и искам да дам. Като 25 годишна исках да получавам.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 14:49 от OX'AMAH

# 396
Не мисля, че има подобни закономерности. По-скоро са ми като баенето и гадаенето. Thinking
Дори и широкоразпространената за по-умните деца на възрастни родители, намекната от Джуди, ми е съмнителна.

Аз дори  не твърдя сериозно, че има такава връзка. Просто влизам в общия тон на безсмислените обобщения, базирани на нечий тесен личен хоризонт и дълбокоумите заключения, направени въз основа на тях.
Ако действително желая да кажа нещо, ще го направя ясно и категорично.
Не виждам никакви връзки между родилите рано/ късно и здравето, вкл. душевно и ментално, както и евентуалното щастие на децата им или на техните родители. Има разни опити на безизвестни институти, доколкото наистина става въпрос за такива, а не за елементарни жълтини, да съчинят подобни връзки и да ги разпространят, но съм твърде далеч от идеята да взема, та да им се вържа.

# 397
Айде сега, никой не е казвал такова нещо, няма какво да цитирате фалшиви цитати и да се цупите.
Първо- цитатите не са грешни.
Второ- никой не се цупи.
Мислиш ли, че на някой му дреме какво ще кажат шепа непознати за това, че създал деца на 25-6 год?!

# 398
  • София - Рим и обратно

Мислиш ли, че на някой му дреме какво ще кажат шепа непознати за това, че създал деца на 25-6 год?!
Ама да допълним - незряла и неподготвена!
И затова на децата ни не им върви математиката  Cry

# 399
Първо- цитатите не са грешни.
Второ- никой не се цупи.
Елена, много те моля да покажеш къде съм казала, че на 25-26 човек не може да отгледа здрави и умни и еди какви си деца? Лесно е да се държиш агресивно и да говориш глупости, по-трудно е да прочетеш какво е казал човек.

Казала съм кои деца сред познатите ми АЗ харесвам най-много.

# 400
А Химията не върни най- вече на децата, родени от 20 годишни, непознаващи химията на предпазните средства. Постиженията по физика зависят от това, дали бащата е плешив и дали носи очила за късогледство.
Всяка, родила на 40 г., не бива да си прибира децата от училище, защото всички там вкупом са зле възпитани и веднага ще питат детето, дали това не е баба му.
Освен това тук на,учих, че децата пречат на личния живот.

# 401

Ама да допълним - незряла и неподготвена!
И затова на децата ни не им върви математиката  Cry
Абе кефи ли ви да вменявате думи в устата на човек? няма да се уморя да повтарям, че аз такова нещо не съм казвала или намеквала. Прочети какво съм написала.

# 402
  • София
Е, явно ви дреме, щом толкова натъртвате някакви реплики, съдържащи твърдения, които никой не е писал.

# 403
  • София - Рим и обратно
Е, явно ви дреме, щом толкова натъртвате някакви реплики, съдържащи твърдения, които никой не е писал.
Изтъкват се такива преимущества на късното майчинство. Нима четем различни теми?
Оттам логично следва, че ранното (колко ли е ранно едно майчинство на 25 Crazy) е лишено от тях.
Разсъждаваме си.

# 404
Така е с повечето неща- имат И преимущества, не само недостатъци.

Общи условия

Активация на акаунт