Късно ли е да родиш на 40?

• 172 153
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 525
Някои хора дотолкова са повярвали на умствените си способности, че направо се оляха вече с простотиите. Човек, който наистина чете би трябвало да е развил поне малко емпатия.
Изборът на колко да се ражда, как да се ражда, как да се забременява, дали да се осиновява, дали да се ражда, дали изобщо да имаш деца си е личен в рамките на законите.

# 3 526
  • на 4-ия етаж до асансьора
Iris04 благодаря ти!   bouquet
Нито в реалният, нито във виртуалният свят допускам да ми се размахва поучително "божествен" пръст. Личният живот нали за това е личен, защото лично вземаш решенията. Кво я брига кака Кина, какво ще ми е детето.Или пък как ще тичам след него с 40 годишните си, изнемощели , старчески крака.  hahaha Нали нито тя ще го ми го гледа, нито тя ще тича вместо мен!
Темата се е изместила в противно грозна посока, ако ме питате мен!
jasmin много верен пост!   bouquet

# 3 527
извинявайте ако някой съм обидила не ми е това целта. просто споделих една история. не съм предполагала, че хората са така чувствителни, по принцип нямах намерерие да пиша, ама постът на мамасита за асистираната репрудукция някак ме грабна, защото около мен имам много приятелки с такъв проблем. всеки си знае как се чувства. някои се борят до безкрай, други просто са се оставили на течението и казват че не им е писано. не е моя работа да съдя хората.
не се ядосвайте напразно.

# 3 528
christina1980 постът на Мамасита за асистираната репродукция е меко казано... "Улава работа". То по тази логика, Айде и на лекар да не ходим, Щото Господ си знае работата нали?И ще оцелеят само тези, на който им поникне нов апендикс след "спукването" на стария!  Thinking
Колкото до "цветните снимки" т.нар. хистеросалпингография /правила съм 2/, АГ така ме обезболи, че по време на процедурата си разказвахме вицове.Не съм усетила нииищоо!

# 3 529
Нито висенето по АРТ клиниките е лесно и приятно, нито процедурата по осиновяване е бърза и лека.  Няма гаранция за положителен развой и в двата случая. Бяхме вписани в регистрите, за две години нито един път не ми се обадиха за среща с дете Twisted Evil.
Та хич не давайте осиновяването като вариант за безпроблемен начин, за сдобиване с дете.
Това, без емоционалната страна на въпроса.

# 3 530
Не бих агитирала, когото и да е било да осиновява дете. Това е толкова лично нещо. Ако човек не е убеден, че го иска, само беди би донесло в бъдеще.

Аз се притеснявам за увеличеният риск за здравословни проблеми с детето, който съществува след 40. Има ли някъде статистика по въпроса? Как може да се избегнат максимално рисковете - профилактика, предварителни изследвания? Възрастта на бащата има ли също значение или само на майката?  

# 3 531
Увеличен е риска за генетични заболявания. Но я общия случай по-възрастните майки знаем това и си правим нужните изследвания. Както и си знаем, че бременността ни е рискове и сме по-внимателни. Мигар младите са застраховани?
Би било чудесно в темата да са предимно мнения на жени над 36-37, с късни раждания и личен опит. А не от типа "една приятелка с 18 опита /не вярвам за бройката/, една позната..., мама и баба така са ми казвали.... Това последното по повод едно мнение, в което авторката си говорила с майка си и баба си и според тях едно време се приемало за нормално някои жени да нямат деца. Глупости, не помня такова време. С едно съм съгласна - има жени, за които имането на дете се превръща във фикс идея и се впускат в безкрайна поредица от ин-витро опити, не знаят кога и как да спрат. И това се превръща в една безкрайна агония. Това обикновено са изключително амбициозни жени, свикнали с труд и упорство да постигат всичко. Не ги разбирам, но не ми е хрумвало да ги съветвам да осиновяват. Защото темата за осиновяването е изключително деликатна, много по-деликатна от АРТ-опитите. Познавам жени, осиновили деца, възхищавам им се, но това не беше нашия начин за дете. Мислили сме го.

# 3 532
  • София - Рим и обратно
Кафе с мед каква е незахаросаната истина?Просветли ме о благословена с ум жено!Просветли мен бедната и тъпата!  smile3538 smile3538 smile3538
Нима незахаросаната истина е, че ти знаеш как изглеждам и се чувствам? Или пък имаш способността или сертификата да оцениш виртуално годността ми за дете? А не, сетих се!!! Звездите ти го говорят и ти дават правото да оценяваш родителският капацитет на хората, на базата на фазата на луната!
Я се стегни!Можеш повече!Я сега обясни на нас 40 годишните, къде точно да идем да си поръчаме Убави места в гробището Щото сме пред умирачка явно!  hahaha
Баш ми дреме, какво мисли ССФ за 40 годишните "първескини" да знаИш!!!  Joy
Ами на първо четене, истерията ти е забележителна. С толкова нерви не знам какво постигаш, твой си проблем.

# 3 533
 Е, чат пат успявате да клъцнете някого там, дето го боли, трябва да ви се признае. Дерзайте.

# 3 534
темата от раждането след 40 се превърна в тема "за" и "против" асистираната репродукция и осиновяването като нейна алтернатива.
тук пишат много интелигентни дами и аз с удоволствие изчетох постовете им.   bouquet
но направо се изумих от лекотата, с която същите тези дами, при това майки, лепят обидни и унизителни епитети на всички останали, които трябва да се борят за да имат своето дете.  Stop

# 3 535
Темата не е ли вече изчерпана?
Трябва модератор да я заключи Peace

# 3 536
  • София
И според мен е за заключване, стана място където някои да си избиват комплексите на воля и безнаказано. Peace

# 3 537
'Кафе с мед мААни я ти моЙта истерия !Обикновено, като потичам боса, чорлава и с обезумял 40 годишен поглед по улиците и ми минава! /ся и психиатър се извъди май/  Joy
Пак те питам: "КОЯ Е НЕ ЗАХАРОСАНАТА ИСТИНА?"
Нали аз уж чупя тъпомера а ти си умната в случая.Хайде сега, като умна и образована жена ми отговори на въпроса, моля те!
Или те бива да се репчиш из зад клавиатурата, ама не те бива много в аргументацията?

# 3 538
Аз пък съм за нов живот на темата.
Какви изследвания си правихте по време на бременността?
 Моята последната беше с навършени 34 години и ми я водеха рискова по този повод. Правила съм само ФМ с цел, ако случайно се налага нещо веднага след раждането, да сме подготвени.

# 3 539
На 34 рискова? Thinking
Аз родих на толкова и не са ми правили никакви специални изследвания.
Само за антитела за RH ме следяха, но той няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт