Късно ли е да родиш на 40?

• 172 137
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 510
Рисковете откъм здраве и физиология са ясни.

Но отделно от това, късно ли е? Доколко е важна възрастовата разлика родител-дете, доколко умората по отглеждането е по-голяма и какви други препятствия има?

Ако има сред вас родили след 40, ще е полезно да споделите...предполагам не съм единствената търсеща отговор.

Балгодаря!
Темата е изместена доста сериозно ..... има ли от коментиращите жени  родили след четирдесет ?

# 3 511
  • на 4-ия етаж до асансьора
Кафе с мед каква е незахаросаната истина?Просветли ме о благословена с ум жено!Просветли мен бедната и тъпата!  smile3538 smile3538 smile3538
Нима незахаросаната истина е, че ти знаеш как изглеждам и се чувствам? Или пък имаш способността или сертификата да оцениш виртуално годността ми за дете? А не, сетих се!!! Звездите ти го говорят и ти дават правото да оценяваш родителският капацитет на хората, на базата на фазата на луната!
Я се стегни!Можеш повече!Я сега обясни на нас 40 годишните, къде точно да идем да си поръчаме Убави места в гробището Щото сме пред умирачка явно!  hahaha
Баш ми дреме, какво мисли ССФ за 40 годишните "първескини" да знаИш!!!  Joy

# 3 512
Кафе с мед каква е незахаросаната истина?Просветли ме о благословена с ум жено!Просветли мен бедната и тъпата!  smile3538 smile3538 smile3538
Нима незахаросаната истина е, че ти знаеш как изглеждам и се чувствам? Или пък имаш способността или сертификата да оцениш виртуално годността ми за дете? А не, сетих се!!! Звездите ти го говорят и ти дават правото да оценяваш родителският капацитет на хората, на базата на фазата на луната!
Я се стегни!Можеш повече!Я сега обясни на нас 40 годишните, къде точно да идем да си поръчаме Убави места в гробището Щото сме пред умирачка явно!  hahaha
Баш ми дреме, какво мисли ССФ за 40 годишните "първескини" да знаИш!!!  Joy

+1  Laughing, то пък щото на друг някой му дреме.

# 3 513
Аз не разбирам защо толкова нападате Мамасита.Тя дава факти и точно защото фактите не ви харесват,юруш върху нея...все едно природните истини ще изчезнат.

Отделно аз лично за второ и трето дете на 40 не намирам лошо,стига всичко да е следено.Все пак ще има братя и сестри,които ще са му опора после.

Обаче за първескини на по на 40+ ... и се чудят що не става...Както много хора казват в темата,но другите им се нахвърлят - нервите не са същите,много по-трудно е ...и тук идва проблема с натискането на детето.Енергията не е същата и вместо на детето да му се даде енергийната свобода - в 80 процента на случаите то е ''принудено'' да се съобразява .

Много хора дори и след 35 си казват ,че за деца има време...и животът на примерно героините от Сексът и града е много по-хубав и сме вечно млади.
А тези заблуди половината свършват в клиниките за инвитро,защото природата е решила раничко да ''спре кранчето''.

# 3 514
И какви точно факти дава Мамасита  Rolling Eyes дрънканици на килограм  Rolling Eyes
Супер нахално ми се струва да даваш акъл на хората да осиновяват деца между две кърмения на твоето  Rolling Eyes

# 3 515
Обаче за първескини на по на 40+ ... и се чудят що не става...Както много хора казват в темата,но другите им се нахвърлят - нервите не са същите,много по-трудно е ...и тук идва проблема с натискането на детето.Енергията не е същата и вместо на детето да му се даде енергийната свобода - в 80 процента на случаите то е ''принудено'' да се съобразява .
Това като 40 годишна ли го казваш или от позицията на 23. Позволи ми от позицията на жена родила на 40 първото си дете да ти кажа, че хал хабер си нямаш.

# 3 516
само не мога да разбера защото не приемате опцията за осиновяване като вариант. Ако можеш да си родиш свое по естествен начин или чрез ин витро чудесно, но ако не става, защо да е нахално да го предложиш. найстина не разбирам, не се заяждам. това, че аз мога да имам деца  не ме прави по-различна от жените, които не могат. А и моето биологично дете не е нищо повече от осиновените. Дори наскоро бях на един детски рожден ден в което едното дете на 2,5 години беше осиновено. Найстина имаше тъмен цвят на кожата, но пък се държа много възпитано и спокойно, в пъти по-разумно отколкото, когато моето биологично дете беше на същата възраст. Майката беше слаба, красива на около 38 г. Докато моята приятелка с неуспешните ин-витро се съсипва буквално и психически и физически. И само да поясня аз никога не съм и казвала да осинови дете, другата която има и биологично и осиновено и го казва. Аз не се бъркам на хората в живота. За мен децата са смисълът на живота, не казвам че са центъра на вселената но ти дават сили да се бориш. И когато си на 40 е още по-важно да имаш смисъл да се бориш за нещо, отколокото когато си на 20 например.

# 3 517
  • София
НаЙстина ли не разбираш? НаЙстина  жалко.
Но хайде, осинови дете и ела се похвали. Много е лесно на думи. Това , че имаш собствено дете/ деца не пречи да осиновиш/ те, действай/ те, не се обиждай.
И има разлика между бездетни жени и такива с дете, има разлика и още как- детето- осиновено или не. Когато една жена остане без дете е различна, дори и като да възприеме дете, нали виждам сестра ми ..

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 08:22 от magnet_for_happiness

# 3 518
може и да сте прави

# 3 519
  • София
Как кои са фактите? Че нечие дете е кандидат за "селския идиот" примерно. Не била груба жената, що я нападате? Обикновена простащина му се вика, ама от "охлювски тип". Много е смела, като не ти е на една ръка разстояние, на живо сигурно е от тия, дето си мънкат под носа и им повтаряш "Моля" на всяко изречение, за да чуеш какво приказват.

# 3 520
Къде се подигравам, и на кого?  Shocked
Бонбонска изрази смешно твърдение, че няма какво да се коментира, щото тя не познавала. Ако не е смешно, извинете.

Правиш ли разлика, между " Какво трябва да коментираме?" и " Няма какво да коментираме"?.Да съм казала подобно нещо, че щом аз не познавам, значи няма? Не съм ангажирала никого с моето мнение, че някой да обобщава от мое име какво значи! Най-нормалното нещо е и мъжът и жената да искат дете, за това и питах какво трябва да коментираме за мястото на мъжа. Да коментирам олигофренски постъпки, които са нищожно малко в сравнение с тези на нормалните мъже ли? Ми, че то и жени има такива. Който иска - да си пусне тема и да си ги коментира. Освен всичко и въпросите въобще не са конкретно към теб, а към този, който имаше желание да коментираме мъжете.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 09:14 от Bonbonska

# 3 521
  • на 4-ия етаж до асансьора
christina1980 аз лично не съм "скачала" срещу осиновяването.Само, че ще предприема подобна стъпка, когато и защото АЗ съм решила.А не защото кърмеща вторият си наследник ССФ /примерно/ е решила да ми "набие канчето", че ще зачевам поредният "селски идиот"! Нямам представа дали и колко е съсипана приятелката ти.Аз лично нито съм съсипана, нито съм обезверена! Не се чувствам и пред "разпадане" или умирачка!Така че от частният случай не слагай всички с репродуктивни проблеми под общ знаменател.

# 3 522
Жена , която е родила свое дете няма право да дава акъл на друга да осинови. Ако не можех да имам дете, щях да осиновя. Но не бих давала подобни съвети. Безочливо е.

# 3 523
  • сред маслини и портокалов цвят
Мисля, че попадналите в сферата на асистираната репродукция наистина виждат нещата различно от нас и затова от тази "вътрешна" гледна точка се обиждат, като им се даде съвет да осиновят.

Но също така мисля, че вътрешната гледна точка малко (понякога страшно много) изкривява перспективата им. Защото осиновяването е много нормален и човешки акт, и близък до ума. Мисля, че не сме нито зли, нито прекалено намесващи се, за да споменем тази опция, особено ако виждаме, че човекът толкова се е вдал в проблемите на репродукцията, че е загубил нормалната мяра на нещата.

Нали не мислиш, че човек, който години бори стерилитет не се е сетил и за опция осиновяване? Бъди сигурна, че точно тези хора надълго и нашироко са обмислили всички възможностти и щом не са го направили, значи има причина.
Поклон пред хората, които осиновяват, възхищавам им се от цялото си сърце. Аз не съм от тях, признавам си. Не бих осиновила, имам няколко опита ин витро, бях си поставила граница във времето.Ако не бях успяла, щях да остана без деца. И това няма нищо общо с безценния ми генетичен материал или този на мъж ми.

# 3 524
 Безочливо е точната дума.

Петра, много нахален и самодоволен народ ходи по света, който се опива от дребничките си постижения и от висотата им си въобразява, че е постигнал прозрение свише. Ич не им обръщай внимание, надявам се, че в реалността никой няма смелост да те притеснява с простотиите си.

Общи условия

Активация на акаунт