Късно ли е да родиш на 40?

• 171 864
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 585
 Баси, значи не само няма да го родиш правилно, ами и няма да го гледаш правилно Joy

# 3 586
  • София
Трагедия...кой знае на кое село шут ще бъде, ццццц ц

# 3 587
Много жени живеят с тази идея,че и след 35 са ''млади за дете'' и после се почва едно препускане и търсене като чукнат 40.
Защо да не се кажат нещата,каквито са.Нали за това е тази тема?Пък и се чете от хора,които правят избори.Избор дали да създадат семейство или да чакат нещо - я по-добър мъж,я еди какво си издигане в кариерата.Или трябва да се казва само ''И на 50 -60 може,не се старее - става от първият път дори на 45,пък ако има проблем,ето АРТ - всичко оправя''?

Ти пък коя си, че смяташ твоето мнение отразява "нещата така, както са". Така са за теб, не за всички, но си прекалено ограничена, за да го схванеш.

# 3 588
Има два вида майки: такива, които гледат на детето като на приключение и такива, за които майчинството е проект.

Познайте коя страна ми е по-симпатична. Проектно гледаните деца са по-скоро трагични герои.

Не си го измислям, виждала съм маниера на възрастните майки. Ей това е страшното. Не ми го говорят звездите, просто се оглеждам около себе си и то се вижда почти с просто око. Особено неприятна е комбинацията "амбициозна възрастна самотна майка". За справка- историята с детето-програмистче, което не е записано в стандартно училище, но майка му го обучава сама. Има и други случаи. Особено трагично е, когато детето е момче. Тогава вече може да излезе и сюжет за психотрилър.

Упс, тоя филм вече са го снимали. Даже няколко такива има. Героите в "Психо" и "Червеният дракон" са баш синковци на властни майки.

# 3 589
  Аха, на властни майки, дето бащата/щите  са безгласни букви, а мамата знае най- добре кой какво трябва да прави в целия свят. Внимавай.

# 3 590
Аз се чудя защо взе да ми става психо темата от няколко страници насам, а то защо било Simple Smile)).
Предлагам всички да слезем на земята.

# 3 591
Разликата е, че моите деца ги гледам в перспектива, не с тунелно зрение. Не са център на битието, не са снимка с мек фокус и фотографски ореол. Съответно понеже виждам по различен начин имането на деца- не като цел, не като събитие, експириънс или притежание, възпитанието е различно. В крайна сметка може да се окаже, че между деца и деца има огромна разлика. Не знам каква ще е, но почти сигурно ще я има.

И от къде имаш информация как др гледат децата си, или пак звездите ти говорят.

Така че може би съм загрижена какви деца и защо се раждат. Интересно ми е какви хора ще станат с цялото това глезене, с това, че са били център на вселената.
А ако родителят има психични отклонения?

Разбрах те.  Joy

# 3 592
То пък всички млади майки гледат на детето като приключение!  Joy Една голяма част гледат на него като голям и досаден ангажимент.

# 3 593
 Аха, на властни майки, дето бащата/щите  са безгласни букви, а мамата знае най- добре кой какво трябва да прави в целия свят. Внимавай.

Внимавам, за това съм се погрижила. Затова хванах татко, който е с глава и нещо по-висок от мен и е двойно на моето тегло. Някак е трудно в такава ситуация да го играеш властна:) Аз капиите отдалеко си ги строя, пък така и зарът върви, нали знаеш...

А кой трябва да бъдеш, за да видиш "нещата такива, каквито са"? Според мен на всеки с две мозъчни клетки му е ясно, че сценария "мое право е да се наживея, а след това основно мое право е да стана майка на сладко бузесто херувимче и да няма и думичка критика или намек да побързам" не е много реалистичен.  

За детето е по-полезно да го виждат като досада и да го пуснат да си играе само, отколкото да е проект и да му се виси амбициозно на главата. Да живеят леко нехайните млади майчета: те раждат гениите.

# 3 594
  • София
То пък всички млади майки гледат на детето като приключение!  Joy Една голяма част гледат на него като голям и досаден ангажимент.
Жив пример е моя позната, няма 30 г, скоро роди и вече не го иска Grinning

Хахахаааа от кога килограми и ръст са признак на власт????? Аааааааааа, как- от когато Мамасита е решила, че е така, хаха падам, ти .... не е реално! Joy

# 3 595
За детето е по-полезно да го виждат като досада и да го пуснат да си играе само, отколкото да е проект и да му се виси амбициозно на главата.

+10 Peace

# 3 596

Внимавам, за това съм се погрижила. Затова хванах татко, който е с глава и нещо по-висок от мен и е двойно на моето тегло. Някак е трудно в такава ситуация да го играеш властна:) Аз капиите отдалеко си ги строя, пък така и зарът върви, нали знаеш...

Чакай сега, той таткото не беше ли някакъв льольо, дето слуша майка си, и живее с полтъргайсти?

Ако знаете колко млади супер амбиции за децата си има и колко "възрастни" изоглавени и обратното...  Вие много добре знаете, де, ама нали трябва да върви спор.

# 3 597
Жив пример е моя позната, няма 30 г, скоро роди и вече не го иска Grinning

Обобщението с примера за доказателство звучат не по-малко ограничено от част от изказванията, които будят по-горе възмущение.  Stop

# 3 598
Е ти пък, Мамасита! Нали уж статистиките говорели, че възрастните родители раждали умните деца.

# 3 599
За детето е по-полезно да го виждат като досада и да го пуснат да си играе само, отколкото да е проект и да му се виси амбициозно на главата. Да живеят леко нехайните млади майчета: те раждат гениите.
Глупости. До човек си е. Няма връзка с възрастта.
Нито е добре да го неглижираш, нито е добре да го пресираш прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт