Късно ли е да родиш на 40?

• 171 741
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 600
  • София
То пък всички млади майки гледат на детето като приключение!  Joy Една голяма част гледат на него като голям и досаден ангажимент.
Жив пример е моя позната, няма 30 г, скоро роди и вече не го иска Grinning

Обобщението с примера за доказателство звучат не по-малко ограничено от част от изказванията, които будят по-горе възмущение.  Stop
От къде знаеш, че говоря сериозно?!  Кажи ти нещо не ограничено, не вади ограничени изводи.

# 3 601

За детето е по-полезно да го виждат като досада и да го пуснат да си играе само, отколкото да е проект и да му се виси амбициозно на главата. Да живеят леко нехайните млади майчета: те раждат гениите.
Лошото е, че често не го пускат да си играе само, а го тропосват на някоя баба. Нашето поколение чудесно го знае това. Все пак тогава на повечето майките ни бяха съвсем младички.

# 3 602
То пък всички млади майки гледат на детето като приключение!  Joy Една голяма част гледат на него като голям и досаден ангажимент.
Жив пример е моя позната, няма 30 г, скоро роди и вече не го иска Grinning

Обобщението с примера за доказателство звучат не по-малко ограничено от част от изказванията, които будят по-горе възмущение.  Stop
От къде знаеш, че говоря сериозно?!  Кажи ти нещо не ограничено, не вади ограничени изводи.

А откъде да знам, че не говориш сериозно?!

# 3 603
 Ми има усмивка след примера и, де.

# 3 604
Има два вида майки: такива, които гледат на детето като на приключение и такива, за които майчинството е проект.

Познайте коя страна ми е по-симпатична. Проектно гледаните деца са по-скоро трагични герои.

Не си го измислям, виждала съм маниера на възрастните майки. Ей това е страшното. Не ми го говорят звездите, просто се оглеждам около себе си и то се вижда почти с просто око. Особено неприятна е комбинацията "амбициозна възрастна самотна майка". За справка- историята с детето-програмистче, което не е записано в стандартно училище, но майка му го обучава сама. Има и други случаи. Особено трагично е, когато детето е момче. Тогава вече може да излезе и сюжет за психотрилър.

Упс, тоя филм вече са го снимали. Даже няколко такива има. Героите в "Психо" и "Червеният дракон" са баш синковци на властни майки.

Аз съм от по-възрастните майки, при това силно амбициозна (и реализирана) и властна. Пак ще ме обвинят в хвалебство, но ела и ми виж децата. Когато ти възпиташ своите, ела отново да си говорим. Дъщеря ти няма и месец, моята е на 13. Маниерът ми не зная какъв е, но със сигурност е бил доста успешен, поне досега.

Какво точно ви интересува за по-възрастното майчинство от рискова гледна точка? Има обективна информация, че рискът от Даун синдром е значително по-висок, има таблици, знаят се от десетилетия, има методи за преценяване на този риск, все по-рано и по-рано, все по-безрискоео и по-безрисково.

Други проблеми са по-трудното забременяване, по-високия процент риск от аборти заради застарелите яйцеклетки, по-високият риск от усложнения на бременността, като хипертония, гестационен диабет, преждевременно раждане. Всичко това се митигира, като бременната се следи по-внимателно.

Аз бях бременна след 35, забременях изключително лесно и бързо, по естествен начин. Бях абсолютно готова, и физически и психически. Мисля, че изглеждах доста прилично, а и досега не съм чула някой да се подиграва заради възрастта ми или тази на съпругът ми. Да не говорим, че ние изобщо не сме най-възрастните родители сред познатите ни.

# 3 605
  • София
Цялата тема е майтап. Simple Smile

# 3 606
 Аха, на властни майки, дето бащата/щите  са безгласни букви, а мамата знае най- добре кой какво трябва да прави в целия свят. Внимавай.
На кого ли ми прилича това описание  Mr. Green

# 3 607

Внимавам, за това съм се погрижила. Затова хванах татко, който е с глава и нещо по-висок от мен и е двойно на моето тегло. Някак е трудно в такава ситуация да го играеш властна:) Аз капиите отдалеко си ги строя, пък така и зарът върви, нали знаеш...

Чакай сега, той таткото не беше ли някакъв льольо, дето слуша майка си, и живее с полтъргайсти?

Изпуснала си, смених го с по-добър модел, майна:)

В интересни времена живеем. Едно време за истерични и депресирани са се смятали бездетните на 40, сега младите и здрави майки по дифолт ги обявяват за психиатрични пациенти заради някакви мъгляви "хормони".

Между другото големият е при баба си и се забавлява доста добре.

# 3 608
 Не можеш да смениш бащата на едно дете, все едно сменяш крушка. Естествено, винаги можеш да го пратиш при баба.

# 3 609
Изчезнах за малко и темата придобила комичен привкус  Joy
Няма как да приема сериозно последните постове на Мамасита, няма как  hahaha

Забременях на 37 и родих дни преди 38 години.Редовно ходих на преглед на видеозон, стандартните скрининги ги пропуснах, защото те са само една вероятност, а не исках да се обременявам излишно.Правих амниоцентеза и тест за гестационен диабет.
През бременността не съм имала проблеми, като изключим ниското ниво на хемоглобин, но при мен този проблем винаги е стоял.
Това е.

# 3 610
Бащинската фигура е тази, която влияе на развитието на детето. Тя може да се смени. Е, биологичният не може, разбира се, но е ясно за какво става въпрос.

Между другото, звездите ли ви казаха за точните ми хормонални нива, както и за това дали съм властна майка? Що се отнася до сина ми, общо взето го пращам там, където има мъжко влияние. Освен втори баща има и дядовци и няколко семейни приятели, а аз стоя настрана и не се бъркам, стремя се да има повече такива отношения, защото знам, че съм недостатъчна като възпитателен фактор.

А това, че го пращам при баба значи ли, че не съм властна майка- орлица? Или може хем да съм орлица, хем да го неглижирам. Заради хормоните.

"Забременях на 37 и родих дни преди 38 години.Редовно ходих на преглед на видеозон, стандартните скрининги ги пропуснах, защото те са само една вероятност, а не исках да се обременявам излишно.Правих амниоцентеза и тест за гестационен диабет.
През бременността не съм имала проблеми"

Екскюз ми, но по-новите набори му викаме "ехограф", видеозон му викат винтидж мадамите от поколението на майка ми и баба ми. Та значи амниоцентеза- но иначе никакви проблеми. Не знам, за мен стигането до амнио си е проблем. А ти си го направила заради възрастта, очевидно.

# 3 611
  • София
О, сещам се за една истерясала, дето детето й гледа морето през крив макарон по случая и виси при баба си на село (Много зябавни доводи имаше защо най-правилният житейски избор е да не водим децата си на море Simple Smile))

А, тя сега се е концентрирала върху новото си семейство. Добре му е на детето при баба му.

# 3 612
Лично ли я познаваш тази особа, Елица?

# 3 613
Абе то сигурно му е добре на детето при баба му, ама нали трябваше да сме загрижени как се възпитават и какви ще станат децата на хората, от които реално хал хабер си нямаме, защото... забравих защо.

Да ти кажа, Мамаситка, най-добре за едно дете е баща му да не се сменя. Както и едно дете да има вечномлада, красива, умна, загрижена и незапращаща го при баба му майка. Обаче в живота рядко става идеалното. И тогава човек гледа да направи най-доброто възможно  от наличното и дрънка колкото е възможно по-малко, че става смешен.

# 3 614
Е, как защо  Joy Защото се притесняваме какво ще е обществото след време hahaha

Общи условия

Активация на акаунт