Късно ли е да родиш на 40?

• 172 127
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 735
Представям си колко е разпиляна една жена на 40 без деца...
Дали да не си сменя работата?
Или да почна да уча нещо?
Или да рисувам?

С децата някак всичко си идва на мястото.

Нищо не си идва на мястото, просто време нямаш.

# 3 736
  • София
Научаваш се да си цениш времето.
Особено лятото.
А есента съм способна на чудеса.

# 3 737
Ако не знаеш как да си ценищ или организираш времето, не мисля, че едно дете би те научило на това.
И не мисля, че една жена на 40 без деца е разпиляна и се чуди как да си организира времето. Всичко това си зависи от човека.
Иначе звучи като хора с връзка, решаващи да. Имат деца, само за да заздравят връзката си

# 3 738
Научаваш се да си цениш времето.
Особено лятото.
А есента съм способна на чудеса.

То и ако работиш по 60 часа в седмицата си го цениш, понеже почти го нямаш.

# 3 739
Като се замисля все пак, по-лесно е да работиш 60-70 часа на седмица, отколкото да тичаш след деца. Заетостта е същата, но в работата поне успяваш да си планираш задачите и се движиш близо до този план.
Мен това, което ме уморява е не броят на задачите, не грижата за децата сама по себе си, а различното естество на задачите. Седна да работя, някой ме прекъсне да му давам вода, после пусна пералня, след което точно пак седна и те огладнеят или трябва да излизаме. Ей това ме уморява. Не мога да си хвана отначало до край едно нещо и да знам, че съм го свършила.

# 3 740
Като се замисля все пак, по-лесно е да работиш 60-70 часа на седмица, отколкото да тичаш след деца. Заетостта е същата, но в работата поне успяваш да си планираш задачите и се движиш близо до този план.
Мен това, което ме уморява е не броят на задачите, не грижата за децата сама по себе си, а различното естество на задачите. Седна да работя, някой ме прекъсне да му давам вода, после пусна пералня, след което точно пак седна и те огладнеят или трябва да излизаме. Ей това ме уморява. Не мога да си хвана отначало до край едно нещо и да знам, че съм го свършила.

То има работа и работа, където шефът може да ти сменя задачите според настроението, ако пък си на частна практика - графикът се пренарежда в движение (моят примерно), но да, абсолютно. Седнеш на компютъра и: "Само да те питам нещо", "Последно да ти кажа", "Колко още ти остана?", "А това бутонче за какво е...", "А другото?", "Може ли и аз да пробвам?" и такааааа Simple Smile

# 3 741
Aludra* това което си описала са неща типични за конкретен индивид, не за възраста.

# 3 742
Аз за себе си казвам, за другите не знам. Дори и не мога са споделя възрастта как ми е повлияла, просто защото начинът ми на работа и ангажиментите ми са коренно различен.
Децата може би ме излекуваха от хроничен работохолизъм Simple Smile. Като ти се метне някой в ръцете, ходи работи Simple Smile. Заспивам преди тях вечер.

# 3 743
Да, именно и това мене не изморява. Когато трябва да свършиш нещо и дете те прекъсва по няколко пъти, губиш много повече енергия. Аз лично в края на деня вече се отказвам да свърша всички задачи, които съм си планирала. Все пак гледането на дете си е работа и то не малка. Особено ако няма кой да те смени. Затова в Германия при раждане на 3 деца жената получава пенсия.

# 3 744
Браво на Германия!  bouquet

# 3 745
За да не пускам нова тема, дайте съвети.

За мене хич не е късно да родя на 40, но...
С ММ се "избрахме" (залюбихме) преди да навършим 20. Взехме се и родихме едно дете преди 30.
До тук добре (и за двата отбора в темата  Simple Smile)
Разбрахме се второто бебеправене да е към 40-те.
Е да ама сега той се отметна.
Докато си куткудякаме, дайте идеи как да го убедя да почваме in-vivo опитите, пък каквото сабя покаже.

# 3 746
А защо се отметна? Причини?

# 3 747
  • София
Кажи му, че към 40 ще го пратиш на изследвания, защото качеството на сперматозоидите рязко се влошава. Mr. Green

# 3 748
Кажи му, че към 40 ще го пратиш на изследвания, защото качеството на сперматозоидите рязко се влошава. Mr. Green

Ми те сега са на 40.
И той не иска.
Тя с какво ще го уплаши? Thinking

# 3 749
Отговорът беше: ами така.
След 20+ години заедно, мисля си, че просто го мързи  Simple Smile -  не му се иска да почва всичко от начало, не му се сменят стереотипите.
Скрит текст:
(Инертен тип е, не обича промените. Ако зависеше само от него сигурно и досега щяхме да сме само двамата. И за първото дете искаше да го отлага. Но бях луда глава - заявих, че първото ми бебеправене ще е преди да навърша 30. Разбра, че съм сериозна и каза - добре. Като баща е ОК - обожава детето. А и генетичният материал е на ниво - умен и красив.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт