Късно ли е да родиш на 40?

• 171 957
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 825
  Абе какво да ви кажа - като сте мислили за бъдещето, не ми се вярва баш така да сте го планирали, но нейсе Grinning
 Тарталета и нея ще я видим след 15-тина годинки, бас държа, че няма да е точно според планираното, но сега и е лесно да пише желанията си. Дано Дядо Коледа да ги изпълни.

# 3 826
  Абе какво да ви кажа - като сте мислили за бъдещето, не ми се вярва баш така да сте го планирали, но нейсе Grinning

Не винаги става така както си го планираш. Има и др човек, а и куп др фактори замесени в случая.

# 3 827
Явно един от проблемите за да се ражда късно,е точно това което Мамасита посочва: Немисленето за бъдещето до много късна възраст и избягването на сериозни перспективни връзки или (не)съзнателеното впускане в неперспективни такива.

Мамасита е точно толкова наясно, колкото и ти.
Глупости на търкалета са това за немислене на бъдещето.
Защо?Много от късно родилите потребителки заявиха че преди 25таята -30тата си година не са мислили нито за сериозна връзка,нито за деца.Явно има много общо с ражането на първо дете на 40.
Няма да е точно според планираното,но ще се доближава.Знам какво искам от живота и се боря да го постигна.

# 3 828
Защо?Много от късно родилите потребителки заявиха че преди 25таята -30тата си година не са мислили нито за сериозна връзка,нито за деца.Явно има много общо с ражането на първо дете на 40.
Няма да е точно според планираното,но ще се доближава.Знам какво искам от живота и се боря да го постигна.
Явно четем различни теми, аз това не го видях. Никъде не видях да е написал някой ( освен теб и Мамасита естественно), че не е имал сериозна връзка.

# 3 829
  • най-шареното място
Но децата не са нито функция нито на мислене за бъдещето и деца, нито на планиране на живота.
Може да ги мислиш и планираш и да ги няма.
Или ни да мислиш, ни да планираш, ама да ги родиш.

А и може да не са мислили на 23, пък да са родили на 25-26-27, респетвино 30 и 31-32.
И пак могат да влзят в хипотезата искам бебе /поредно/ и съм на 35+ или 40+.

# 3 830
 Точно така става в живота.

# 3 831
Ом, на Мамасита й са се подредили нещата, не казвам, че е без нейно дейно участие, но е имала и все някаква доза късмет. На Тарталетка още нищо не й е подредено, само творчески планове има. Как да те разберат?

# 3 832
  • най-шареното място
Хаха, как ли? С малко мъдрост, малко спептицизъм към всесилността си, малко смиреност, малко отказ от свръх контрол.

То и на мен ми се подреждат нещата, ама не твърдя, че аз съм ги подредила във всичко.

Малко е самонадеяно точно за децата твърдиш, че ти решаваш. Меко казано. Един разговор с гинеколог с опит помага. Да ти каже как всичко е ОК, а дете няма... или всичко е ненормално, но спонтанно и бързо се забременява и ражда успешно Simple Smile

ПП Мамасита е много умерена според мен. Жената има гледна точка, но не е крайна.

# 3 833
Може да съм се отклоника с пет градуса от курса, но съм внесла корекции и в крайна сметка не съм се обърнала на 180 градуса, нали? Има значение стратегическото планиране. А нещата не може да ги подредиш перфектно, но може да решаваш дали да станеш "достъпен" или "недостъпен" за събитията. И така хващаш или не хващаш влака.

Не знам на кое му викат късмет. При добро желание можех да намеря поне 20 добри причини да не се занимавам със сегашния си мъж, нито да раждам второ дете. Човек може да рационализира до безкрай.

Колкото до Тарталета, познавайки развитието на нещата, по-скоро няма да чака до 30, а на 26-27 може би ще си роди първото дете. Поне така направиха всички, които усилено говореха за кариера, развитие и "ще почакаме 3-4 години".

# 3 834
  • най-шареното място
На забременява без план.
На липса на забременяване въпреки план и мерки, и помощи.
Все късмет - вън от контрола.
На намиране на мъж във време планирано за друго.
На раздяла с мъж във време планирано за дете от него...
Такива неща.

# 3 835
Стратегическото планиране вкл и принципи.
А нещата не може да ги подредиш перфектно, но може да решаваш дали да станеш "достъпен" или "недостъпен" за събитията. И така хващаш или не хващаш влака.

При добро желание можех да намеря поне 20 добри причини да не се занимавам със сегашния си мъж, нито да раждам второ дете.
Пак казвам - принципи. При теб явно са доста разтегливо понятие.

# 3 836
Моето място в темата е до толкова какви грешки да не правя,за да не съм първескиня 40+. Забавляваме се чудесно,просто моето забавление не е всяка вечер дискотека,напиване до припадък и спане с когото падне.Явно не сте имали сериозна връзка на моята възраст.

Жалко, че не можеш да разбереш, че "грешките", както ги наричаш не ги прави никой нарочно, нито пък можеш да ги отбегнеш.
Ще ти дам прост пример с моя клиентка, първескиня (любимата ти дума). На около 33 остава сама след, въпреки, че е смятала да се отчете с дете до 35. В следващите 2 години следва поредица от неуспешни връзки и финансови проблеми, после се разболява, а след това и фалира (по време на кризата през 2009-та), следват 2 години ходене по мъките, защото нито здравословното, нито финансовото й състояние е добро. На 37 среща мъжът, така де, този с главно "м", мести се в Дъблин при него и познай кога забременя и роди ? Точно така, на 40. Е, ако трябва да съм точна роди малко преди 40.
Не можеш да предскажеш какво ще ти донесе утрешният ден. Не ти казвам да нямаш планове, а по-скоро да не се заричаш, иначе ще останеш доста разочарована от живота.

# 3 837
  Аз, всъщност, при положение, че вече е намерила някой, дето горе-долу да става и да е съгласен, бих я посъветвала да ражда още сега, щото от такива планове за след 6-7 години се случва най-често мъжът да ги изпълни, ама с някоя друга, а жената да си остане само с плановете.
 Такива принципни уговорки за след няколко години... пълно е с теми за жени, които уж се разбрали с любимия, че засега няма да имат деца , а друг път , а пък после се оказало друго.
 Е и сега има една подобна.

Ясно, че не е от жените, дето ги интересуват други работи, кво да отлага.

# 3 838
  • София
Това са по-скоро изключения, които потвърждават правилото.
Въпреки всичката си щуротия, аз си бях напланирала да имам мъж и дете към 2000 г.
Точно 2000 нещата изглеждаха доста отчайващи в това отношение.
Но след 4 години рязко и бързо всичко си дойде на мястото.
И, ако щете вярвайте, животът се нарежда според вашите планове!
Сега даже и куче ще ми дадат! Grinning

# 3 839
По този уж "прост" пример ми изникват няколко въпроса:
- Какво е правила тази дама до 33? Да не би да е била с някой, който я е мотал с приказката "не сме готови за бебе"?
- Кризата от 2009 се видя още от 2007, за който знае къде да гледа.
- Ситуацията нямаше да я има, ако мадамата беше почнала овреме да мисли. А не да се успокоява, че до 35 ще стане работата.

Нали знаете, че е по-лесно да закъснееш с два часа за полет, отколкото да подраниш с 15 минути. Затова се тръгва така, че да имаш два часа аванс. Важи и за други ситуации. Отдалеко- да е леко.

Никога не съм си планирала година и срок за комплексни неща като мъж и деца. Но примерно след като вече съм с мъж, си слагам едни разумни срокове, да кажем 2-3 години, в които се планира бременност.

L'Argent, ако не се беше планирала за 2000, и 2012 нямаше да са станали нещата. Виждаш, че е имало само малко закъснение. Иначе планът е почти спазен.

Ха, днес се сетих, че помощи при раждане се дават на майката. Трябва да ги дават на бащите, да ги насърчават да правят бебета. Иначе насърчават самотни майки като мен:) а мъжете скатават и си лъжат гаджетата по две петилетки...

Общи условия

Активация на акаунт