Късно ли е да родиш на 40?

• 171 898
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 840
И аз планирах зачеването на първото си дете, грам не съм се съмнявала, че нещо няма да се получи (може би защото имах аборт преди това, та не съм се замисляла, че  може да имаме някакви проблеми) Дори  след денят, в който  не използвахме предпазни мерки, си боядисах косата в синьо - ей така, някаква лапешка убеденост, че  съм заченала вече и, че ще е момче. Така си и беше. Късмет сигурно. Второто ми синьо същество,не беше планирано, но също имаше  чудо в появата му, сега знам, че и късмет също, защото е прекрасен.  Не се хваля, с това, че ми е било лесно   да стана родител, просто не съм се замисляла, че може да ми е трудно, както и се случи - беше лесно  и естествено (то по-трудно ми беше да стана майка, признавам) Желая на повечето  жени и мъже, да нямат нужда толкова от късмет, за да се появят чудесата им Hug

# 3 841
  • Blondeville
Тя обаче, мисля, пита по принцип. А не на 23.
Та изреждайте, да отмятаме Simple Smile
Явно един от проблемите за да се ражда късно,е точно това което Мамасита посочва: Немисленето за бъдещето до много късна възраст и избягването на сериозни перспективни връзки или (не)съзнателеното впускане в неперспективни такива.

Значи ако до 30 не се почне с опитите за дете, жената е била само в безперспективни връзки дотогава newsm78

Аз например на 24 започнах връзка с младеж на 21, с когото още в началото говорихме, че след 5,6 години ще имаме деца. Всичко беше супер, той беше много сериозен и отговорен, много искаше сватба и деца, но неусетно се отчуждихме и се разделихме след 4-годишна връзка. Тоест, както ти казваш, ние сме говорили, планирали, градили дом, били сме сериозни, но...Колкото и да планираш понякога се случва друго. Трябва ли да останеш в изчерпана и безрадостна връзка само защото е време да имаш деца? Сега пак имаме планове с настоящата ми половинка, надявам се да се реализират.

Но ето, ти пак обобщаваш, че едва ли не жените, които до 30 не бременеят, не са имали сериозни връзки. Точно този начин, по който се изказваш категорично по темата, идва малко в повече Peace

# 3 842
Грешката е, че сте чакали години и връзката се е изчерпала. И сега ако чаках с години, едва ли щеше да ми е много гот с този мъж- накрая щеше да е вески по пътя си. Но с едно ново дете има какво да обогатява връзката. Не е същото като да "планираш".

Или както казва Йода- правиш или не правиш, няма такова нещо като да се опитваш.

# 3 843
  • най-шареното място
Да чакаш достигане на възраст, имотно състояние или доход си е губене на време.
Но за някои хора е важно.
А това често води до първи опити на 35.

За Мамасита грешка, за тях реалност. Стискам им палци!

# 3 844

[/quo
 Мноу ясно, че не съм. На твоята възраст знайш как ще ме върже някой за сериозна връзка.

e]quote author=blondie_anna link=topic=742961.msg28798895#msg28798895 date=1407769027]
Тя обаче, мисля, пита по принцип. А не на 23.
Та изреждайте, да отмятаме Simple Smile
Явно един от проблемите за да се ражда късно,е точно това което Мамасита посочва: Немисленето за бъдещето до много късна възраст и избягването на сериозни перспективни връзки или (не)съзнателеното впускане в неперспективни такива.

Значи ако до 30 не се почне с опитите за дете, жената е била само в безперспективни връзки дотогава newsm78

Аз например на 24 започнах връзка с младеж на 21, с когото още в началото говорихме, че след 5,6 години ще имаме деца. Всичко беше супер, той беше много сериозен и отговорен, много искаше сватба и деца, но неусетно се отчуждихме и се разделихме след 4-годишна връзка. Тоест, както ти казваш, ние сме говорили, планирали, градили дом, били сме сериозни, но...Колкото и да планираш понякога се случва друго. Трябва ли да останеш в изчерпана и безрадостна връзка само защото е време да имаш деца? Сега пак имаме планове с настоящата ми половинка, надявам се да се реализират.

Но ето, ти пак обобщаваш, че едва ли не жените, които до 30 не бременеят, не са имали сериозни връзки. Точно този начин, по който се изказваш категорично по темата, идва малко в повече Peace
[/quote]
Не, имах предвид постовете на няколко потребителки, че на 23 си твърде млад да мислиш за бъдещето и да с в сериозна връзка с някого, а трябва да се напиваш , да купонясваш денонощно и да сменяш мъжете.
Хехе на 23 последното за което мислех е мъж  и деца и не съжалявам, беше щуроооооооооооооооооооооооо  Crazy

Айде бай от мен,отивам в реалността,гледайте къв готин ден е навън,а не съм и на работа Party

# 3 845
Странно е за жена да гони материално състояние, докато се състарява от бачкане. По-логично е докато е млада и хубава да си вземе мъж, който е добре материално.

А и не знам дали повечето гонят състояние и стабилност. По-скоро е извинение за страха и усещането, че не са готови. Във всеки случай съм виждала повечко много млади майки с много хубави коли, отколкото 40-годишни майки с много хубави коли.

# 3 846
Но с едно ново дете има какво да обогатява връзката. Не е същото като да "планираш".
Очакваш едно дете да закрепи връзката  newsm78

# 3 847
Не съм казала да я закрепи. Има разлика, казах "да обогати". Една връзка може да се разруши в крайна сметка, но пак детето да е донесло интересни моменти. Например, бих сметнала развода си за по-трагичен, ако беше без дете. В живота по-добре е да се издъниш на едро, отколкото малко по малко да пропилееш времето си. Или както е казал Хънтър Томпсън: ако ще катастрофираш, гледай да е с висока скорост, иначе никой няма да те уважава, ако с пет километра в час огънеш тенекии.

Всъщност май затова се ядосват повечето закъснели: не защото им казвам, че са сгрешили драматично. Моята грешка е голяма и драматична. Тяхното е бавно и хронично пропиляване на живота- уж грешка няма, но всъщност става нещо много неправилно.

Просто детето изпълва връзката с неща, които не могат да се сравняват с посещаване на галерии, интелектуални разговори и каквото там правят хората без деца. Дори да е много здрава връзката, тя едва ли може да издържи на екзистенциална скука и безсмислие.

"Детето закрепва връзката" е едно от форумните клишета, смята се, че това е много грешно мислене. Но в крайна сметка ако една връзка не стигне до деца и ако не сте от онези редки двойки (като Гала и Дали), които творят само етерни, нематериални деца, в повечето случаи връзката "ще се изчерпи". Или по-вероятно не я е имало и не е основана на истински чувства, а просто на хедонистични пориви.

# 3 848
По този уж "прост" пример ми изникват няколко въпроса:
- Какво е правила тази дама до 33? Да не би да е била с някой, който я е мотал с приказката "не сме готови за бебе"?
- Кризата от 2009 се видя още от 2007, за който знае къде да гледа.
- Ситуацията нямаше да я има, ако мадамата беше почнала овреме да мисли. А не да се успокоява, че до 35 ще стане работата.

Глупости говориш, колкото си искаш. Не, не е някой, който я е мотал или поне аз нямам такава информация. И да, опитвали са се да имат дете преди това, но не е ставало, което е обяснимо тъй като ситуацията при тях е била много стресова.
Ако беше прочела и осмислила написаното, щеше да видиш, че финансовите проблеми започват още 2007 година, но това няма значение, защото дори и добрите в бизнеса фалираха в последствие.
Няма какво да мислиш, действията на други хора не можеш да предвидиш. Постовете ти са нелепи. Ти как предвиди, че първият ти мъж ще те напусне ? Що не си мислила ? Приятно ли ти е да ти задават такива въпроси ?

# 3 849
  • София - Рим и обратно
Огромна грешка е отлагането на деца в една стабилна и перспективна връзка. Естествено, че се изчерпва след няколко години, поне в повечето случаи.

# 3 850
Всъщност май затова се ядосват повечето закъснели: не защото им казвам, че са сгрешили драматично. Моята грешка е голяма и драматична. Тяхното е бавно и хронично пропиляване на живота- уж грешка няма, но всъщност става нещо много неправилно.

Трябва да повтаряме твоите грешки ли? Ти май се мислиш за месия, да ти кажа не си.
Просто детето изпълва връзката с неща, които не могат да се сравняват с посещаване на галерии, интелектуални разговори и каквото там правят хората без деца. Дори да е много здрава връзката, тя едва ли може да издържи на екзистенциална скука и безсмислие.
Така като гледам съвета ти не е проработил при теб с първия ти брак...

# 3 851
Чакай, първия мъж АЗ го напуснах. И да, бях предвидила, че може да стане и така. Що мислите, че мен са ме оставили?

# 3 852
  • най-шареното място
Огромна грешка е отлагането на деца в една стабилна и перспективна връзка. Естествено, че се изчерпва след няколко години, поне в повечето случаи.

Понеже поне единия ще смята, че си губи времето и/или зацикля.

# 3 853
Чакай, първия мъж АЗ го напуснах. И да, бях предвидила, че може да стане и така. Що мислите, че мен са ме оставили?

И беше предвидила още като се срещнахте ? Защото на финалната права и аз мога да предвиждам такива неща. Защо изобщо си се занимавала с някой, който си смятала да оставиш ?

Например, бих сметнала развода си за по-трагичен, ако беше без дете.

О, да, защото да отделиш детето от баща му, не е никак трагично Whistling . Изключвам случаите в които бащата нехае.

# 3 854
Цитат на: L'Agent link=topic=742961.msg28798
И, ако щете вярвайте, животът се нарежда според вашите планове! Grinning
[/quote

L Agent ано си права

Общи условия

Активация на акаунт