Късно ли е да родиш на 40?

• 171 709
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 170
Ето едно мнение от форум Зачатие:

"А относно това защо чак сега съм пуснала това изследване , ами сега ми казаха. И съм ядосана , объркана и т.н. защото вчера като видяха този резултат ми казаха , че може би двете ми извънматочни бременностти /отстранени са ми и двете тръби /се дължат на хламидиите.  Защо никой през всичките тези години не се е сетил да ми каже да изследвам хламидии?"

А де...а защо тя не се е сетила?

Аз от четене на женски списания още преди да стана активна бях супер параноична за точно тази инфекция, знаех, че лесно води до стерилитет. Сега си спомних, че в АУБ един път се смях как един професор реши да ни обяснява да не хващаме трипер, защото при жените бил безсимптомен и водел до безплодие.

# 4 171
  • на 4-ия етаж до асансьора
Този някой, дето да е споменавал спиралите да си признае немедленно кой е!Щото не съм аз. Вярно е, ползвам спирали...ама за миглите!  hahaha
Мамаситке не са ми запушени тръбите и цитонамазката ми е отлична! Пу да му се не види - пак греда!
/за да не се терзаеш излишно за мен, ще ти споделя, че не съм "поразена" нито от микоплазма, нито от уроплазма/

# 4 172
Мамасита, ако знаеш колко семейни жени стават жертва на изневеряващите си мъже...
Хубаво си правиш всяка година пълни изследвания, нищо сигурно няма, да знаеш! Peace

# 4 173
  • София
Мамасита няма спирачки. Сега жените с проблемно забременяване излезнаха развратници, които едно изследване даже не са се сетили да пуснат.  ooooh! По-грозно мнение отдавна не съм чела, язък за претенциите и скъпия Университет.  Sick

# 4 174

Що и се хващате на номерата на Мамаситка?

Тя просто има огромна нужда от внимание, дори и само във форум, дори и да е негативно. Има си такива хора.

# 4 175
  • Tам през Атлантическия океан
Ето едно мнение от форум Зачатие:

"А относно това защо чак сега съм пуснала това изследване , ами сега ми казаха. И съм ядосана , объркана и т.н. защото вчера като видяха този резултат ми казаха , че може би двете ми извънматочни бременностти /отстранени са ми и двете тръби /се дължат на хламидиите.  Защо никой през всичките тези години не се е сетил да ми каже да изследвам хламидии?"

А де...а защо тя не се е сетила?

Аз от четене на женски списания още преди да стана активна бях супер параноична за точно тази инфекция, знаех, че лесно води до стерилитет. Сега си спомних, че в АУБ един път се смях как един професор реши да ни обяснява да не хващаме трипер, защото при жените бил безсимптомен и водел до безплодие.

Защо тя трябва да се сети , докторите са тези които назначават изследвания , диагностицират.

ДОКРОРИТЕ !

Ирис , да , права си Simple Smile
Фу ...

# 4 176
Ми правиш де...ся за 100 кинта изследвания на година няма защо да си навличаш тежки проблеми.

Интересно пък Petrra от какво има нужда, като е толкоз реализирана- и пак виси тук...

Не знам какви са жените с проблемно, но като млада дама четях доста статии, вкл. в тъпия Космополитън. Има си простички правила, не че е гарантирано, но с тях е доста вероятно да си опазиш фертилитета.

Цитирах мнение от форум точно по темата, така че със сигурност има и такива случаи, стерилитет след PID или нещо подобно.

Дес, чакай си ти на докторите. В 21 век има една малка промяна- пациентът има все повече думата, а все по-малко лекарят е пълен авторитет. Има и нещо, което се нарича обща култура. И докато в САЩ например лекарят може да е обучен като види младо момиче да й спомене за хламидии примерно, то тук ги е обзел непукизъм.

Докторът няма кристална топка да види дали си застрашена. Жената пък няма сливи в устата, а може да пита и разпитва. Или да седне да прочете нещо.

# 4 177
Мамасита няма спирачки. Сега жените с проблемно забременяване излезнаха развратници, които едно изследване даже не са се сетили да пуснат.  ooooh! По-грозно мнение отдавна не съм чела, язък за претенциите и скъпия Университет.  Sick
Това не е на Мамасита мнение. Преди време и един лекар, АГ, се беше изказал така грозно.

# 4 178
  Не се и съмнявам. То няма безумно клише, дето тя да не го споделя.

Интересно пък Petrra от какво има нужда, като е толкоз реализирана- и пак виси тук...

Има нужда да и пожелаем успех. Нали за това сме тука? Или сме тука за да набием канчето на другарчето, как нищо не струва, и колко по-добре сме се справили от него, щото нещо ни гризка отвътре?

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 12:13 от Iris04

# 4 179
  • София
По-куриозното е, че хламидии можете да лепнете от басейн, съжалявам, че Мамаситка не е чела чак дотам. Подозирам, че терминът скрита хламидия е вече висш пилотаж. Много от проблемите, водещи до стерилитет, не се държат на СТД. Що се отнася до спиралите, когато противозачатъчните хапчета не са опция, спиралата е.

За изследването на хламидии само ще кажа, че тези, които се правят в България, не са достатъчни, не хващат всеки вид хламидия. Отделно лечението в България също не е най-правилното. За повече информация изчетете темите за хламидията в "Проблемно  забременяване".

# 4 180
Грозно- не грозно, дано някое момиче прочете, че може да й спаси фертилитета.

Шарки, допускала съм басейните. Затова се изследвам по-скоро често.

Да, има и други фактори, но поне този от STD е почти напълно в ръцете на жената. Просто е смешно заради това да си изпуснеш шанса.

# 4 181
 Не се и съмнявам. То няма безумно клише, дето тя да не го споделя.

Ами ако го е казал АГ лекар, може би не е клише, а някакво наблюдение на тенденция. Все пак не го е казал главен готвач или астроном...

"http://ezine.bg/n11-22212-%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D … D0%B4%D0%B8%D0%B5"

"лекарите са категорични, че именно тази инфекция е виновна за масовото безплодие сред младите двойки през последните години. "

Интересно мнение...клише, викате.

# 4 182
Той може да е АГ лекар, но няма право да обобщава! Naughty

# 4 183
Чакай сега, кое "обобщаване" точно те тревожи? Дали фактологичното обобщаване, което е отбелязване на тенденцията?

Май по-скоро те тревожи етикета "развратници". Добре, да го махнем. Няма ли право все пак да обобщи тенденцията като факт? Особено ако точно такива случаи са му пред очите, дори без да се налага морално осъждане или лепене на етикети.

Да не стане накрая от политкоректност да си затворим очите за нещо доста важно...

# 4 184
  • на 4-ия етаж до асансьора

Що и се хващате на номерата на Мамаситка?

Тя просто има огромна нужда от внимание, дори и само във форум, дори и да е негативно. Има си такива хора.

Ти пък...хич и не и се връзвам!Теорията и издиша.Практиката също.Забавлява ме откровенно с глупотевините си!

"Чеша" си клавиатурата през работно време. Нещо против?  hahaha
Иначе искам космически кораб... в краен случай световен мир!

Общи условия

Активация на акаунт