Късно ли е да родиш на 40?

• 171 589
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 410
От нейния джоб пък ще дойдат пенсиите на тия лелки.

# 4 411
Една жена на 30 може да има по-сериозни репродуктивни проблеми от жена на 40. Не всичко е свързано с възрастта.

# 4 412
абе тарталет, то все едно да кажеш държавата да не плаща за лечението на наркомани, алкохолици, раково болни, които пушат и т.н. до безкрай - защото те сами са си го причинили. Нали има възраст за ин-витрото, тоест компетентни хора са го определили и смятам, че в тази част е безсмислено да се дискутира.
аз да ви кажа честно около мен има много жени и момичета с репродуктивни проблеми, работя основно с жени и така си споделяме за проблемите. Еми нито една от тях не е шаврантия. Има само една шаврантия, която не може да забременее, но тя категорично ми каза, че няма да си  съсипе прекрасното шаврантийско тяло с хормонална терапия, като онази другата за която ви споменах.
иначе съм съгласна с янечек, че всеки си пати от главата и от глупавите му решения в миналото, но хората според мен имат нужда от подкрепа, не от набиване на канчето. отделно от това смятам, че като си без деца не е най-голямата болка на света и не намирам за нужно така да се драматизира. Ако пък имаш нужда от дете можеш да опиташ да станеш приемен родител. Айде сега пак ме изящте с парцалите, но съм права за себе си.
Кафенце дано тая твоя позната се съвземе бързо и да намери друг мъж. То пък няма мъж на света да заслужава така да се страда за него. Айде сиктир.

# 4 413
  • София
50-60 годишни лели - те всички са шафрантии за тях.
40-годишни и нераждали са върти опашки.....
Десет години по-възрастните не знаят к'ви ги прещят...

Не си поплюваш с категоризациите  Sick Sick Sick

# 4 414
Поне ТЕЗИ 50-60 годишни са така ... Има и много свесни и отворени хора.

иначе съм съгласна с янечек, че всеки си пати от главата и от глупавите му решения в миналото, но хората според мен имат нужда от подкрепа, не от набиване на канчето. отделно от това смятам, че като си без деца не е най-голямата болка на света и не намирам за нужно така да се драматизира. Ако пък имаш нужда от дете можеш да опиташ да станеш приемен родител. Айде сега пак ме изящте с парцалите, но съм права за себе си.
Кафенце дано тая твоя позната се съвземе бързо и да намери друг мъж. То пък няма мъж на света да заслужава така да се страда за него. Айде сиктир.
Ами подкрепа,но моето мнение е че не трябва да е за сметка на някого по-млад с много по-голям шанс наистина да има ефект при него.Отделно при младите наистина има проблем,докато след 40+ години проблемът е в много голяма част от случаите следствие от възрастта и ''глупавите решения в миналото''.
Това е и драмата с фонда,която се обсъждаше - защото има съпоставка и държавата финансирайки една 42-3 годишна ,при която има по-малко от 10 % шанс за успеваемост...прахосва примерно 50% шанс при една 30 годишна с проблем.Жените се обединиха,че щом си ''блял'',значи сега ще си плащаш.

# 4 415
Другите жени от нашата маса (всички сме роднини) се възмутиха от ''нехайството й и че сега й е припарил тупана да има деца,когато вече явно е късно и нацията трябва да и плаща за наживяването'' особено относно опитът платен от фонда.
Жената според вас сама ли си е виновна?Тя лично не намери с какво да се защити,тъй като се познаваме много добре.

.Жените и казаха :А кой те кара 25 години да сменяш мъжете като носни кърпи безда мислиш".Особено след като се ожени за старо гадже.

Shocked

Малко ми е трудно да повярвам, че може да има такива жени, които нямат никакво съображение и чувство за такт. Жена на 40 и кусур години е плащала осигуровки и има пълното право да се възползва от тях, когато пожелае. Да кажат, че тези пари идвали от техния джоб е нагло, комично и най-вероятно много далеч от истината.
Все едно да държат сметка на хора с наднормено тегло, защото преяждат и имат сърдечни проблеми, хипертония или пък диабет. Защо да им плащам аз лечението, след като те са си виновни, а  Crossing Arms ?

Сериозно, как ви ги раждат главите тези глупости ?!

# 4 416
Може би са били по-жестоки,защото сме си ''близки'' и като си близък на някого,си позволяваш да му набиваш канчето...
Това е за конкретен случай,на човек съзнателно отлагал да има връзка и деца и сега страда от решенията си.

# 4 417
Може би са били по-жестоки,защото сме си ''близки'' и като си близък на някого,си позволяваш да му набиваш канчето...

Явно толкова им е акъла Peace .

# 4 418
Тарталет, да ти имам близките хора. Злобарки!

# 4 419
Като чета и твоето мнение, Тарталетче, не е по-различно от на лелките, които са и твои роднини.Тааа няма какво да се учудвам, явно цЕлата рода сте едни тактични и съобразителни  Rolling Eyes

И коя си ти, че да определяш кой имал повече шанс  Rolling Eyes Кой отлагал раждане, отлагал връзки, както четохме назад и ти отлагаш, та ще те следим, какво ще стане накрая и с теб  Wink

# 4 420
  • сред маслини и портокалов цвят
Това е и драмата с фонда,която се обсъждаше - защото има съпоставка и държавата финансирайки една 42-3 годишна ,при която има по-малко от 10 % шанс за успеваемост...прахосва примерно 50% шанс при една 30 годишна с проблем.Жените се обединиха,че щом си ''блял'',значи сега ще си плащаш.

За ползване на парите от фонда има пределна възраст.Щом жената влиза в тая възраст има право да се възползва. Законно е. Шансовете за забременяване се определят от медицински лица, не от лелки на маса.
Да се възползваш от фонда има и доста други изисквания.

# 4 421
Тя Тарталетка да внимава, че да не е следващата, дето ще й начукват канчето лелките и да й правят дисекция на връзките  Wink

# 4 422
Като чета и твоето мнение, Тарталетче, не е по-различно от на лелките, които са и твои роднини.Тааа няма какво да се учудвам, явно цЕлата рода сте едни тактични и съобразителни  Rolling Eyes

И коя си ти, че да определяш кой имал повече шанс  Rolling Eyes Кой отлагал раждане, отлагал връзки, както четохме назад и ти отлагаш, та ще те следим, какво ще стане накрая и с теб  Wink

+1  Peace. Тъпотии на килограм. Кой какъв шанс имал, точно вие ще го определите шанса.

# 4 423
Тарталета, има една стара приказка, че на каквото се подиграваш, това те застига. Peace

Мисля, че човек трябва да е малко по-широкоскроен и толерантен. А относно обсъждането,което споменаваш - грозна и долна постъпка( мое мнение)

# 4 424
  • София
Някакви лели на някаква маса разсъждавали какъв е шансът за успеваемост на инвитро, финансирано от Касата  newsm78

Лекарите и науката помагат много, но и природата си е природа. Преди няколко месеца моя колежка с едно дете, без здравни проблеми, преди 35-тата си година направи инвитро (чудесно, че голямата част от разхода беше поет от Здр. каса), тъй като от дълго време второто дете не се получаваше по естествен път. Всичко мина като по учебник, но бременност не се задържа за съжаление.

Темите, които обсъждаме са много тежки за хората в по-сложна житейска и здравословна ситуация и деликатността ми се струва, че трябва да бъде по подразбиране.
Всички имаме познати, които са правили и по 5 и повече опита докато си стигне до бременност и раждане. Имам познати, при които 8-мият опит беше успешен. Не мога дори да си представя какво значи десет години животът на двама партньори (защото и за мъжете не е лесно да минат през това) да бъде фокусиран в/у тази битка. Наистина, не бива да се проявява ни най-малка грубост към хората, които се борят с такива проблеми.
Тези от нас, които са имали късмета да заченат лесно и естествено и да нямат проблеми с износването, трябва само да благодарим за късмета си, че ни е спестено тежко житейско предизвикателство.

Общи условия

Активация на акаунт