Късно ли е да родиш на 40?

• 171 456
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 455
И аз не я разбирам тази теория.Отделно моятя роднина си е пример, че онзи виц с магазина с етажите и мъжете е много верен.

# 4 456
  • София
да ги родиш по-късно и с по-лош здравен статус, но пък с по-добър финансов такъв.
Това пък къде го прочете  newsm78
Синът ми, когото съм родила на 21, не е по-здрав от другите двама, които съм родила на 33 и 38. Нито този, когото съм родила на 33, е по-здрав от родения на 38. Та в тази връзка, поне с моите трима сина, не виждам такава зависимост.

# 4 457
  • София - Рим и обратно
Аз ако тръгна да търся някой дето да ми покрие всичките изисквания...ехее, не само ще ми мине и замине best before-а, ами и ще трябва да се преродя няколко пъти Joy.
Както и не си въобразявам, че аз самата съм в състояние да покрия всички критерии за идеална майка и съпруга на когото и да е. Животът си тече, докато някои се готвят за него и все нещо не са съвсем готови. Или тамън се приготвят, то пък я мъжът избяга, я здравето се разклати.

# 4 458
Аз се бракувах на 28, но все отлагах забременяването до 38, щото ме беше страх да не си разваля осанката. Бях чела по женски списания / нямаще бг мама тогава - ни форум, ни платформа, та по списанията се водех/, че ще кача кг, ще имам стрии, ще си разваля бюста...

Да, тъпа шега е. Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 09:23 от Блу

# 4 459
Аз ако тръгна да търся някой дето да ми покрие всичките изисквания...ехее, не само ще ми мине и замине best before-а, ами и ще трябва да се преродя няколко пъти Joy.
Както и не си въобразявам, че аз самата съм в състояние да покрия всички критерии за идеална майка и съпруга на когото и да е. Животът си тече, докато някои се готвят за него и все нещо не са съвсем готови. Или тамън се приготвят, то пък я мъжът избяга, я здравето се разклати.
Някой не сме склонни на големи компромиси....

# 4 460
И аз не я разбирам тази теория.Отделно моятя роднина си е пример, че онзи виц с магазина с етажите и мъжете е много верен.

След като нахока подобаващо българският мъж на доста места из форума е направо странно, че не разбираш.
Ти ще тръгнеш ли да раждаш деца на човек, който едва познаваш ? Или пък не ти допада особено ? Кое по-точно не разбираш ? Че любовта не действа на поискване ?

# 4 461
  • София
Аз се бракувах на 28, но все отлагах забременяването до 38, щото ме беше страх да не си разваля осанката. Бях чела по женски списания / нямаще бг мама тогава - ни форум, ни платформа, та по списанията се водех/, че ще кача кг, ще имам стрии, ще си разваля бюста...
Предполагам, че се шегуваш...
Добре, че не чета женски списания, а и не бих могла да ги взема сериозно дори да четях. Последното, което съм си мислела преди и след ражданията е как ще ми се отрази на фигурата. Излишни килограми не се качват и не остават от никоя бременност и/или кърмене. Качват се и остават, ако нарушиш баланса м/у храна и движение. Изключвам малкия процент хора със заболявания.

Благодаря за отговорите.

# 4 462
  • Най-сетне у дома
Аз пък се чудя защо се предполага, че ако си "истинска майка и жена", трябва да ти харесват промените, които се случват с тялото ти през бременността. А при някои жени - и след това. Факт е, че при поне 50 % от жените, след раждането и кърменето, тялото им не е това, което е било преди. Човек живее първо чрез тялото си, то е средството, чрез което опознава и участва в света, опитът е първо сетивен и после осмислен. Трябва да ти има нещо, за да не се впечатлиш или да не преживееш по някакъв начин недобрите промени, настъпващи в следствие на болест или бременност. Бременността е некомфортна, крие рискове за майката, а раждането е болезнено. Не виждам защо това трябва да се отрича.

Бих минала сто пъти през същото, за се срещна със сина ми, но това не значи, че трябва да ми харесва спешното секцио или пък тромавостта и неподвижността по време на последните месеци, или разтягането на коремните мускули, заради които не можеш да спиш, и т.н. и т.н. За някои хора е по-трудно да се справят със стреса от физическите промени, отколкото за други, не виждам нищо нередно в това да те е страх. Мен не ме беше, просто, защото преди това бях боледувала много и бях свикнала на физически несгоди.

# 4 463
+ ако не срещнеш мъжа/партньора, който да покрива изискванията ти. Налис е разбрахме, че заради едното раждане до определена възраст не трябва да го направиш от първия срещнат.

Абе...,  за  някои здравословните проблеми са нищо, непременно щом си забременяла на 40- значи, че си се развявала до тогава, или имаш бетонна кариера Simple Smile, апък да не говорим за първия срещнат.

# 4 464
  • Най-сетне у дома
+ ако не срещнеш мъжа/партньора, който да покрива изискванията ти. Налис е разбрахме, че заради едното раждане до определена възраст не трябва да го направиш от първия срещнат.

Абе...,  за  някои здравословните проблеми са нищо, непременно щом си забременяла на 40- значи, че си се развявала до тогава, или имаш бетонна кариера Simple Smile, апък да не говорим за първия срещнат.

По същия начин пък, за някои, раждането след уличище или по време на студентстването е гаранция за добро здраве. Рядко използвам думата глупост, смятам, че е унизителна и за този, по чийто адрес е използвана, и за този, който я използва, но този път е съвсем на място - някой беше изтърсил смайвящата от медицинска гледна точка глупост, че раждайки в ранните си 20, е осигурил добро здраве на детето си. Също толкова голяма глупост е вярването, че по-късното раждане гарантира финансова стабилност и стабилност на обкръжението за детето. Всъщност, спорът по-рано или по-късно много рядко е обективен и всъщност няма един отговор. В тази дискусия, хората защитават и оправдават собствения си избор и го натрапват като универсален и "научно обоснован".

# 4 465
Обаче онези жени , които от много избиране или лутане в безперспективни връзки, са "изпуснали влака" или са родили от някого от немай къде с цената на ужасно много комромиси, защото нямат време?
Мисля, че са повече такива "некъсметлийки"...

# 4 466
Недейте така с лека ръка да слагате всички под един знаменател и да оплювате. Въобще не мисля, че тези, които съзнателно по свое желание, без друга причина отлагат във времето бременността си са повече от тези, имащи наистина сериозни причини, каквито и да са те.

# 4 467
Тарталет, как да стане така, че всяка жена от 20-годишна да влезе във връзка с перспектива? Не всички си срещат половинките на млади години.

# 4 468
 Особено ако чакат перфектния, който да им покрие всички изисквания.

# 4 469
e]
Недейте така с лека ръка да слагате всички под един знаменател и да оплювате. Въобще не мисля, че тези, които съзнателно по свое желание, без друга причина отлагат във времето бременността си са повече от тези, имащи наистина сериозни причини, каквито и да са те.
Аз познавам повече от тези, които сами отлагат.Предполагам затова ми е крайно мнението.Не разбирам жени, които оправдават половинките си и очакват той да се промени, да заиска.Ако за година заедно и то възрастен, не се е променил...едва ли ще го направи и то по толкова важна и сериозна тема.
Особено ако чакат перфектния, който да им покрие всички изисквания.
А това са другите - тези , които пък не правят компромиси за нищо и си търсят не по малко от принц...Аз лично смятам, че те са неспособни на връзки и това са тези жени , които непрекъснато се оплакват как свестни мъже няма, а те си представят под мъж куклата Кен.

Общи условия

Активация на акаунт