Рим - осма тема

• 72 856
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
сити таксата съм я плащала при напускане на рецепцията.

# 541
Аз започнах да се съмнявам да не са някакви нелегални, въпреки че резервирах през  Homelidays, вече съм ги ползвала за Париж.

Като започнах да разпитвам едната собственичка на апартамент повече, ми каза, че апартаментът вече е зает.

Може ли да се окаже, че са нещо нередовни?

# 542
Аз съм един много не организиран турист и моля за помощ. Пътуваме от Австралия за Европа през юли. Имаме закупени билети Пърт-Лондон, Лондон-София. И Рим_Пърт. В Лондон ни е уреден престоят и програмата, но още нямаме билети от София до Рим, а и хотел си нямаме. Прегледах няколко теми, но не видях синтезирана информация за хотели. Много моля, ако не ви е омръзнало да ми препоръчате хотели, които са на добро място (близко до забележителности), предлагат добра закуска и сте били доволни.
За жалост не познавам Рим и ще разчитам само на препоръки и каквото изровя от нета.

# 543
  • София
Ние бяхме ето в този - Цък!. На 10-15 минути пеша е от Колизеума, също и до Фонтана ди Треви, малко по-близо е до площад Венеция и Форума. На около 5 мин. от площада на Републиката и на около 10 от Термини. Закуската е на шведска маса - имаше различни видове сладка, масло, един вид шунка, кашкавал, мед, различни печива - кроасани с масло, с шоколад, кекс, пай, плодови йогуртчета, царевичен корнфлейкс, яйца и вероятно изпускам още нещо. Лично за мен си беше богата и разнообразна закуска. Имаше и напитки - кафе, мляко, чай. Капучиното им е страхотно! Стаите са мънички, но чисти - всеки ден я чистеха. Ние бяхме към малко вътрешно дворче и нямахме кой знае каква гледка, но ако си къ улицата имаш, недостатък е, че е шумно. А, недостатъците, описани в трипадвайзър-а са много субективни. Ние такива не видяхме. Надявам се да съм била полезна.  Peace

# 544
Феичка, много ти благодаря. Мисля че точно твоя пост бях видяла назад в темата преди, но вяера не успях да го открия. Дори и да не запазиме този хотел поне сега горе долу имам идея в коя част да търсим.

# 545
  • Китна Тракия
Мога да споделя за хотел след 3 седмици, когато се завърнем живот и здраве. Аз лично се спрях на района на гара Термини заради трансфера от и до летището (Фиумичино) и заради факта, че там се кръстосват буквално двете линии на метрото. Последното ми дава свобода на придвижване - ако реша да ползвам метрото. А и не е особено далеч от Колизеума за пешеходно придвижване. А от там ми е лесно да се ориенитирам и да ходя пеша ако реша.

Питай ако нещо друго по ориентиране в центъра (основните забележителности) те интересува.

# 546
Нева, благодаря ти. Надявам се до 3 седмици да сме букнали нещо, защото и без друго австралийските ни приятели ни се чудят как още не сме запазили и платили всичко Grinning. Те по година-година и половина преди пътуването са готови с всичко.
Аз искам да съм на пешеходно разстояние до "задължителните" забележителности. До летището ще ходим с такси, защото ще имаме много багаж. Бих искала и информация за нещо интересни извън Рим, което да може да се посети за един ден, а и за местенца за хранене, които не са туристически, а предпочитани от местните.
Предвидили сме една седмица престой, който очаквам да ми бъде почивка след натоварената програма в България, свързана с какво ли не - срещи с роднини, зъболекари, документи и пр.

# 547
 Down Under-ето едно предложение за нещо интересно извън Рим:

# 548
  • Китна Тракия
Предвидили сме една седмица престой, който очаквам да ми бъде почивка след натоварената програма в България, свързана с какво ли не - срещи с роднини, зъболекари, документи и пр.
аййй, ами големи ентусиасти сте с тази 1 седмица в Рим през юли Simple Smile Била съм в средата на юли и.... не се дишаше навън, но пък ако сте свикнали с жегите - какво толкова.

По принцип "историческият център" е не е се простира на огромно растояние, лично аз го пребродвам без проблеми пеша. Препоръка за конкретен хотел не мога да ти дам обаче, аз съм била до сега в хотели, които са по-далеч от центъра.

# 549
  • Бургас
След 2 седмици и аз се завръщам отново в Рим Simple Smile Влюбена съм в този град, не препоръчвам района около гарата за настаняване, няма как а усетите истинската красота на града Simple Smile

# 550
Записвам се в темата, ще ви следя с интерес, планирам екскурзия до Рим през април-май. Връщам се да прочета старите теми, за да не пропусна нещо! Приятен ден!

# 551
  • Бургас
Здравейте,
предстои ме пътуване до Рим и тъй като времето трудно ще ми стигне се чудя струва ли си посещението на музея в замъка Сант Анджело.
Разбрах, че е възможна само разходка из него, а не можах и да намеря какви са експонатите вътре в музея.

# 552
  • София
За да влезеш в замъка, трябва да си платиш. Единственото нещо, което на мен ми хареса, е изгледът към Св. Петър. Ние го хванахме по залез и наистина беше уникално  Heart Eyes На приятеля ми, обаче, му хареса и разходката, но той си пада по такива неща.  Crazy

# 553
  • София
Здравейте,
предстои ме пътуване до Рим и тъй като времето трудно ще ми стигне се чудя струва ли си посещението на музея в замъка Сант Анджело.
Разбрах, че е възможна само разходка из него, а не можах и да намеря какви са експонатите вътре в музея.

dobreva В музея са показани експонати от битов характер, както и доста ценности намерени в гробницата на Адриан. Зависи от какво се интересувате за да го посетите.
Качете се до горната площадка, от където се открива чудесна панорама към Ватикана и прекрасните мостове.

# 554
Здравейте,
На мои приятели  им предстои пътуване до Рим
Искам да им помогна.Кацат на летище Фиумичино в 19,55.Можете ли да ми помогнета как ще е най-добре да се придвижат до  Viale Del Pattinaggio, 100 · Rome 00144?Там им е хотелът.Също така до гара Термини .Как най-бързо де се придвижат до там? newsm78
Много Ви благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт