Рим - осма тема

• 72 865
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета, имам въпрос, свързан с билетите за Ватиканските музеи.
Купих онлайн два билета за мои близки. По време на подаването на заявката попълних моите данни - защото щях да платя с моя кредитна карта. Вероятно това е било грешка.  Sad Във формата попълних имената на двамата души, които ще ползват билетите, всъщност. Платих. На мейла получих ваучер, който ще бъде разменен срещу билетите и- шок и ужас - имената на двамата души ги няма във ваучера. Само моето име е написано, а аз няма да бъда с тях.

Във ваучера пише:
Customer: моето име
Group: On Line - Anonimo
...
Notes: The names of participants will be not displayed in the Voucher and they will be only used by the application program in order to make your reservation.

....
RULES AND REQUIREMENTS:
On the day of the trour, before entering the Vatican Museums, the visitor must present an identity document and the voucher to the Customer Care Staff at the entrance of the museums. ... After security clearance those who have purchased a simple admission ticket are asked to go to the ticket office where they must exchange their voucher for the admission tickets.
.... If the visitor needs to modify their voucher, they must present themselves at the Reception Desk in order to request a new voucher. Reservation changes can be made only once, up to one hour before the intended visit.

Възможно ли е моите близки - с ваучер, на който е написано моето име, без аз да съм там - да имат проблеми с с получаването на билетите и влизането в музеите?
Притеснена съм.  Sad

# 436
  • Пловдив
Здравейте на всички, записвам се да ви следя, защото днес букнах 4 нощувки в Рим+3 във Венеция през май месец. Като гледам доста ще имам да чета, защото не съм ходила в Рим и не съм се интересувала до момента. Естествено ще изчета колкото мога, но като гледам колко сте изписали....не знам дали ще смогна. Ще съм благодарна, ако някой ми нахвърля най-важните неща за 3 дни, които можем да обиколим, за да не изпуснем нещо. Също и за Ватикана? Не ме нападайте-разбира се че ще чета и няма да чакам наготово, но все пак...

# 437
Vivi,не знам,но не ми се вярва да има проблеми.Тях какво ги интересува,билетите не са поименни,когато си купуваш нормален билет не ти искат лична карта.Просто срещу ваучера ти дават билетите.Дано се включи някой,които е ползвал такъв билет и ще каже най-добре,искат ли лична карта,как е изобщо.

# 438
Vivi, аз бих писала на мейла за да ми кажат какво да направя.
Изобщо не си спомням дали са ни искали лични карти...

# 439
  • Пловдив
Още нещо-вижте какво резервирах-http://www.homair.com/uk/campsite/fabulous. Моля запознатите с Рим и околности да ми кажат как е като локация? Пише,че има директен автобус до центъра на Рим, който стига за 30 мин. Как ви се струва?

# 440
  • София
Vivi Ние сме правили такава резервация много отдавна. Ходихме веднъж, имаше страхотна опашка, отказахме се и след това взехме билети онлайн. Какво стана, когато отидохме в часа и деня, изненада, нямаше хора, влязохме, показахме разпечатките и ни насочиха към човека който ще води нашата група, това беше. Ако това ще те успокои, никой не ни попита дори как се казваме, документи не сме показвали.
Пак казвам това беше отдавна, сега не мога да кажа, но едва ли е по-различно.
Спомням си, че беше по-строго когато направихме Scavi Tour UFFICIO SCAVI, в подземията, влязохме само 12 човека, пак резервацията беше онлайн......

rrp Локацията е близо до Fiumicino и Via Cristoforo Colombo, която отива до Fermi/метрото/. Има и автобус .....

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 22:23 от Bled

# 441
rrp, цените на този комплекс на човек ли са или за бунгало? Аз нали си търся и  не мога да се ориентирам, някак евтино ми се вижда 140 евро за 4 нощувки newsm78

# 442
  • София
.
Спомням си, че беше по-строго когато направихме Scavi Tour UFFICIO SCAVI, в подземията, влязохме само 12 човека, пак резервацията беше онлайн......

Bled, Как се прави този тур, питах за него, но никой не се отзова. Заявява ли се предварително и как?  Praynig

# 443
.

Bled, Как се прави този тур, питах за него, но никой не се отзова. Заявява ли се предварително и как?  Praynig

Ето информацията:

http://www.vatican.va/roman_curia/institutions_connected/uffscav … _20090216_en.html

# 444
  • Пловдив
rrp, цените на този комплекс на човек ли са или за бунгало? Аз нали си търся и  не мога да се ориентирам, някак евтино ми се вижда 140 евро за 4 нощувки newsm78
Ами всъщност за 4 нощувки цената за 5 човека е 228 евро. Резервирала съм същото и във Венеция-3 нощ/152 евро.Комплексите са 4 звезди, но без храна. Доста са хубави, вкл. и за лятна почивка.

# 445
  • София
kashmir Не съм видяла въпроса ти преди, съжалявам.
Както казах, това е най-строгото посещение във Ватикана. Ние отидохме да се опитаме да влезем, но е невъзможно без резервация. Може и там да стане /в офиса-при нас не стана/, ако случайно има места или отказали се.  Бяхме 8 дена в Рим и решихме да се пробваме да направим резервацията там, от хотела. Бяха ни казали, че се правят доста преди това, но решихме да опитаме. Пуснахме онлайн всичко каквото искаха и продължихме по други забележителности, не се надявахме много. За късмет ден преди да си тръгнем дойде писмото, че имаме дата и час. Тоест определиха ни дата за шест дена, явно точно в този момент не е имало наплив. Срещата се прави пред входа, в дясно от катедралата/малко по-рано от часа/, влязохме под строг ред 12 човека. Беше невероятно, няма да разказвам, да е интересно.
Изпратете на този адрес scavi@fsp.va данните, задължително пишете от кога до кога искате да ви се определи дата/час, ако има. Това е, и чакате отговор. Успех.

# 446
  • София
Блед, Блис, благодаря ви!   bouquet Писах им.

# 447
  • София
Ще съм благодарна, ако някой ми нахвърля най-важните неща за 3 дни, които можем да обиколим, за да не изпуснем нещо. Също и за Ватикана? Не ме нападайте-разбира се че ще чета и няма да чакам наготово, но все пак...

rrp За какво да те нападаме, нормално искане. Ще ти напиша част от важните места за посещение, но имай предвид, че те са толкова много, с един път не става........В произволен ред.
РИМ
Colosseum
Basilica di Santa Maria Maggiore
Roman Imperial Forums
St. Peter's Basilica - Vaticanа
Vatican Museum/Sistine Chapel/
Scavi Tour
Basilica of St John Lateran
Santa Maria in Trastevere
Fontana di Trevi
Via dei Condotti
Via del Corso
The Pantheon
Spanish Steps
Fontana della Barcaccia
Piazza di Spagna
Castel Sant'Angelo
Piazza Navona
Vittorio Emanuele II monument
Galleria Alberto Sordi
Piazza del Popolo
Piazza Colonna
Villa Borghese
Villa Borghese gardens
Campo dei Fiori
Galleria Doria Pamphilj
Circus Maximus
Basilica di San Clemente/тук е гроба на Кирил Философ/
Saints Vincent and Anastasius /извършват се български служби/

И много други........
Пиша ти ги на латиница, за да можеш по-лесно да ги откриваш.
Ако ти трябват и за Венеция, кажи......

# 448
  • София
Аз моля за Венеция, ще отидем за 1 ден.  bouquet

# 449
  • Луната
Аз моля за Венеция, ще отидем за 1 ден.  bouquet

kashmir има тема за Венеция
Тя малко позамря за съжаление със спирането на полетите на wizzair до Тревизо

Общи условия

Активация на акаунт