Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 68 881
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Някак явно съм изтървала темата  Mr. Green
Запис и като имам време ще ви чета  Hug

Само хубави резултати на всички пожелавам в тази тема  Hug

# 76
  • SOFIA
Привет и от мен! Hug

# 77
Аз искам да попитам, изследванията на ТСХ се правят в чист ден , т.е извън цикъла , нали?

# 78
  • София
Аз искам да попитам, изследванията на ТСХ се правят в чист ден , т.е извън цикъла , нали?
Няма значение в кой ден от цикъла,може по всяко време в чист или в ден с кървене,но лично аз изследвам в чист ден.

# 79
Благодаря за отговора, върти ми се, че лекаря ми каза без значение кой ден, но да е чист, така че и аз ще го направя така!

# 80
Здравейте! аз съм изпуснала новата тема и се чудя защо не пише никой - т.е. помислих си, че никой няма оплаквания и затова е затишие.
Аз днес пуснах ТСХ, ФТ4 и ТРАК - него за пръв път го пускам с идеята вече за спиране на лечението след още някой и друг месец, ако всичко е в норми, разбира се.
Ето и една статия за симптомите при Хашимото:
http://www.puls.bg/health/hot-news/news_14531.html?utm_source=Ma … %D0%BD+21.10.2013

Eх, значи, имах си нещо наум като писах за евентуално спиране на лечението и ето - ТСХ не ми е в норми, а е 5,1. Защо по дяволите не е в норма?  Tired Дозите на хапчетата не са ми сменяни поне от половин година  Tired
Някой има ли информация за д-р Начев кога мога да го намеря в Майчин дом, защото за Панацея има часова чак за след 1.11?

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 13:26 от Seti Beti

# 81
Seti Beti, за спиране на терапията по-високото ТСХ няма отношение ( даже е добре, че е високо).
Трак има отношение. Колко е той?

Аз пусках също за преценка за спиране, ама за година и половина съм го свалила само на 1,5 - гранична зона, а трябва да падне под 1.
Предния път преди рецидива го бях свалила до 1, ама пих още 2 месеца хапчета за всеки случай.

# 82
  • София
 Seti Beti, днес бях на преглед при Начев в МД. Часа си го записах миналия петък на регистратурата на ендокринология.

Иначе и аз почвам ел тироксин по половин на ден...

# 83
Merelenda, ето го резултата: ФТ4 - 12,24 /9,30-17/
ТРАК - 0,78 /0-1,75/
Sisilia, като имаше час навреме ли влезе или пак се чака? Аз досега никога не съм си записвала час за Майчин дом  Thinking

# 84
Merelenda, ето го резултата: ФТ4 - 12,24 /9,30-17/
ТРАК - 0,78 /0-1,75/
Sisilia, като имаше час навреме ли влезе или пак се чака? Аз досега никога не съм си записвала час за Майчин дом  Thinking
Дето се вика, готова си за спиране на терапия. ТСХ да не те тревожи. Даже е добре, че е по-високо. Показател е, че нямаш нужда вече от поддържащата таблетка. Предполагам, че си само на 1 таблетка?
ФТ4 е идеално.
Ако ти кажат да пиеш още месец, два - не се противи. Колкото повече падне ТРАК, толкова по-добре, а на него му влияе основното лекарство за лечение на хиперфункцията. Hug

# 85
Oх, Merelenda, благодаря ти! Дано да си права! Знаеш ли как се сдухах като го видях това високо ТСХ, сега ми е малко по-спокойно.
Добре, че го има тоя форум, и вас, момичета, ето в такъв момент ми действа успокояващо Whistling

# 86
Няма за какво да се притесняваш.
Ако си на 1 таблетка пропицил/тирозол/метизол, а докторът реши да продължиш още терапията, има вероятност да включи малко тироксин, но може и да не го направи - ТСХ не е толкова високо. А ако реши да не я продължава и си на 1 таблетка - просто спира таблетката.
А ако си на повече от 1 таблетка от лекарството и реши да продължи още малко лечението, то ще намали дозата.
При всички случаи - не се тревожи. Няма нищо тревожно в тези резултати. Hug

# 87
Аз пропуснах да напиша, че съм на 0,25 еутирокс и една таблетка метизол  Peace

# 88
Аз пропуснах да напиша, че съм на 0,25 еутирокс и една таблетка метизол  Peace
Значи си идеална за спиране на терапия. Метизолът идва много, а по 1/2 таблетка няма смисъл да се пие. По-точно, лекарите казват, че минимума е 1 таблетка. А явно тироксина вече не е нужен, щом ТСХ е 5 на 1 таблетка метизол.
Кога ще ходиш на преглед? Сподели после дали докторът спира терапията или ще те остави да пиеш още малко метизол с увеличен тироксин или само метизол. Hug

# 89
момичета, имам направление за изсл.на тсх и пролактин, но съм малко болна.колко време трябва да изчакам и как променят тсх?увеличават ли го или го намалят?

Общи условия

Активация на акаунт