Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 959
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Добре, благодаря ти за отговора  magnet_for_happiness!

# 121
Здравейте, момичета. Преди няколко седмици направих спонтанен аборт и след като се посъвзех от шока, реших да си направя изследвания на хормоните на щитовидната жлеза. Няколко дни четох из нета каквото открих и днес отидох в най-близката лаборатория. Резултатите вече излязоха :

TSH                                                1.411 uIU/ml
TAT                                                  31.7 IU/ml
TSH-рецепторни антитела      1.62  IU/L
MAT                                              > 1300.0  IU/ml

Може ли някой да ми помогне с разгадаване на тези стойности? Единствено за TSH-рецепторни антитела са ми отбелязали, че е повишено, а за MAT нищо не пише. А според мен то направо хвърчи в космоса  Rolling Eyes

При какъв доктор да ида, за да ми постави диагноза и лечение? Сигурно се чака по няколко месеца за час при някой от големите специалисти...
Толкова отдавна правим опити за бебе и чак сега се получи, но за кратко  Confused

# 122
allana, посети ендокринолог. Ако си от София още утре може да отидеш при д-р Начев в Ендокринологията в Майчин дом, но аз съм объркана вече дали е сутрин от 8 или след обед, ако искаш се обади да питаш. На 1 стр. трябва да има координати. Цените горе долу бяха: 20лв за първоначален преглед и 30лв ехография. Успех!

# 123
  • София
Не знам дали бременността влияе на МАТ.Според мен трябва да де изчакат 2-3 цикъла да минат, за да са актуални хормонялните изследвания.
Но МАТ наистина е космическо.

# 124
  • В сърцето на любимия човек
Алана - съжалявам за това, което си преживяла  Tired Трябва да се обърнеш към ендокринолог за ехография на ЩЖ и коментар на резултатите. На първа страница има списък със специалисти от които сме доволни.
Ако споделиш от кой град си може да ти препоръчаме специалист. За София те съветвам да отидеш в ендокринологията в Майчин дом.

# 125
Мат е завишен вероятно отпреди аборта. Трак се е повишил след аборта.
От кой град си, да препоръчаме ендокринолог?

# 126
От София. Обадих се на д-р Начев, каза ми, че другата събота има час, така че тогава ще ида. Едва ли ще се намери някой по-рано. Четох из темите за чакане с месеци и не вярвах, че ще мога да се вмъкна толкова бързо.
Много ви благодаря  Hug

# 127
Най-много се притеснявам от това, че сигурно няма да мога да забременея... Ще разпитам доктора за всичко, но дотогава колко ужасии ще ми минат през главата...

# 128
  • София
Най-много се притеснявам от това, че сигурно няма да мога да забременея... Ще разпитам доктора за всичко, но дотогава колко ужасии ще ми минат през главата...
Ти пък, разбира се,че ще забременееш Simple Smile

# 129
  • София
Спокойно, не го мисли това  Hug Ще забременееш и всичко ще е наред.Само трябва да създадете условията за това.
Доста мои познати, а и из форума забелязвам, имат поне една неуспешна бременност  Rolling Eyes Но след това си имат здрави дечица.

# 130
allana, като се чу с Начев за утре не спомена ли нещо? Че съм запланувала да ходя утре в Майчин дом и се зачудих като каза, че чак другата събота ще ходиш newsm78

# 131
Не каза нищо за утре. Попита ме дали съм ходила вече, за да прецени къде да ме прегледа и реши, че трябва да ида в другия му кабинет в МЦ Панацея и затова ми даде такъв час. Иначе сигурно утре ще приема в Майчин дом, не знам.

# 132
Аз говорих с д-р Начев. Няма да приема днес в Майчин дом, другата цяла седмица е на работа там сутрин.

# 133
Благодаря, че сподели, Miley!
Хубав петъчен ден на всички  Heart Eyes

# 134
Момичета ,при тези от вас които е имало косопад след лечение на жлезата косата възстановява ли се?
Май никой не забеляза поста ми.

Общи условия

Активация на акаунт