Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 878
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Сърцебиене, безсъние, изпотяване, тревожност, по-чести позиви за изхождане, кашави изпражнения.
Това са част от симптомите, които се проявяват при висока доза тироксин и спад на ТСХ на долна граница, или по-ниско от долна граница, но е относително. Някои дори не усещат кога им е паднал ТСХ към нулата.

# 331
  • София
Дали притискане на гърдите може да се усеща, заради жлезата? Напоследък усещам една тежест, дишам сякаш до врата съм във вода-нали се сещате за чувството...водата ви притиска гръдния кош и трудно вдишвате.Така се чувствам и не знам дали не е от настинка, като онези невралгии или нещо от жлезата.
И в шията започнаха едни...болки, не знам дали си внушавам. Подуто ми е сякаш от дясно и някой път при преглъщане нещо запира.В момента точно усещам, сякаш нещо ми изпъва/дърпа кожата. Като иглички.
Тези дни имах някои проблеми, направих химическа бременност.ТСХ не ми е толкова високо, но антителата са доста високи.
Аз ще си отида на лекар, планувам след първи, че ми дойде малко  в повече ходенето на гинеколог.Не знам какви изследвания трябва да пусна, ендокриноложката все ми вика-млада си, няма да пиеш лекарства, няма това, няма   онова. Пък аз наистина съм млада и искам да родя млада.

# 332
Erienne, каквото и да съпоставим, няма да е същото като преглед при доктор.
Иначе, аз имам описаните симптоми. Ендокринологът след поредния преглед на жлезата каза "не е от нея, отивай на невролог". Един вид, няма възел който да е причина за тези стягания в гушата и в гърдите. Все едно въздух не ми стига и имам нужда да поема по-дълбоко въздух. А и жлезата забелязвам се подува периодично, като съм напрегната, ако ми е нервно, но често и без повод. Понякога и пробождащи иглички има. Понякога като завъртя глава наляво и надясно има опъване в жлезата.
Тези симптоми при мен не са отскоро, а от както съм болна / да не кажа от години преди да развия болестта,  но бяха по нарядко/, но едва лятото попитах доктора за стяганията и душенето, понеже все го отдавах на жлезата.
Откакто ми каза това докторът забелязвам, че се появява и преминава на етапи. Понякога имам чувство, че и промяна във времето ми влияе, но като цяло не обръщам толкова внимание, понеже ехографски знам как стоят нещата и знам и стойностите на хормоните.
Преди цикъл задължително ми се случва поне за ден.

Може покрай химическата бременност да се изявяват тези симптоми, но най-добре си е преглед при доктор, за да може и ти да си по-спокойна. Hug

# 333
  • София
Аз си мисля, че може от напрежението да е. Не, че умирам от мъка...аз съм си добре, не е като да съм усетила и очакваля нещо. Затова и не съм особено затъжена, но пак си бях притеснена и ми е малко кофти.Може от това да усещам такива неща.Заседнала ми е някаква буца и не мога да я изкарам/изплача и може би това рефлектира.
Гинеколът каза, че всичко ми е добре, няма нужда от никакви чистения и такива неща. Но аз сега трябва да оравя някои изследвания, защото докато кървях не можеше.
Може би ще си запишя час при този Начев или Влахов(който личната ми препоръча), да ме види непредубедено. Защото моята ми е симпатична, но някак лежерного дава.Тя и сестра ми нали ходи при нея и ми вика"Ми виж сестра ти има по-високи стойности на антитела пък има бебе.Значи и ти ще имаш"  Tired То е ясно, че ще имам ама...сестра ми и аз сме отделни хора.
И сега малко ще почина и от другата седмица ще се заема.

# 334
Като каза преглед, аз дори не съм си записала час. Съвсем изключих. Whistling

Ако някой скоро се е обаждал за час при Райков, моля да сподели дали записват за декември вече? Може и на лични.

Erienne, дано да няма вече поводи за тревога и всичко да е ок. Hug

# 335
Аз имам подобен проблем, но причната е въвсем друга ( ортодонтска). Имам изместване в геометрията на челюста. От там т.к. не затваря мускулът всеки път нормално , а се криви като му дойде, имам напрежение в мускулатурата на целия грабначен стълб. И ужасна болка в раменната област или областа на кръста. Лесно преодолимо....не знам дали в БГ го правят обаче. Оборудването да се установи е доста скъпо, т.к. мерят напрежението в мускулатурата и за изследване отива поне половин ден. Имам специален ортодонски апарат ( като шина е), който тренира мускула как да затваря. На всеки 15 дни се корегира....така ще е няколко години, но всички тези симптоми ми изчезнаха

# 336
  • София
Аз се притеснявам дали не си внушавам, защото лицето ми е несиметрично(на баща ми също).Ако ме погледне човек в лице и се вгледа, се забелязва, че от едната страна челюстта ми е по-ъгловата. Но проблеми не съм имала.Просто се чудя дали си внушавам, че отдясно ми е подуто или така си е било винаги, а аз сега се вглеждам във всичко. В крайна сметка на прегледа ще се разбере де, но аз нали преди това трябва да се потормозя и да се самодиагностицирам  Laughing

# 337
Aко трябва да сме честни няма хора с напълно симетрични страни на лецето/ тялото. Ако си служиш с дясната ръка например, дясната ти половина е по-добре развита.
 На мен едната страна на железата ми е уголемена, но видимо няма нищо ( видяха го на ехографа).

# 338
При мен подутата жлеза е видима с просто око. Първо беше само в дясната част доста уголемена, когато беше възпалена и месец преди да ми поставят диагнозата, в последствие и в лявата част се поду, но по-малко.
Сега си е подута, вижда се и с просто око, дори без да ме кара доктор да преглъщам.
Райков на първия преглед ми го сподели, че я вижда подута преди още да я погледне на ехограф.
А иначе стяганията в гърдите и душенето при мен и аз май свързвам с тревога, притеснение, недоспиване и т.н., защото са на моменти и отминават. А на невролог не ми се ходи, защото все си мисля, че без да "предпишат успокоителни" няма да се размина, а не искам повече хапчета да пия. То едно ли е...

# 339
Здравейте, днес ходих на контролен при ендото, хормоните са  в норма. Каза ми ела пак напролет, да видим колко ще увеличаваме лекарството, че то като почне Хашимотото, само се задълбочава. Ама викам как, аз 10 години бях в ремисия. Тя вика това е невъзможно, преди си имала тиреотоксикоза, сега имаш Хашимото. Вярно ли е това, че при Хашимото няма ремисии?

# 340
  • София
Доколото знам аз не е вярно. За това и попитах преди няколко дни и аз, но сега антителата ми са в норма.

Аз бях в ремисия около година преди няколко години. Лекувах се с билки и хомеопатия и хормона ми беше в норма без прием на лекарство.

# 341
Didi, spodeli kak i s kakvi bilki si se lekuvala molj.

# 342
  • София
То е ясно, че никой не е симетричен.Имах предвид, че е видимо. Носа ми също е леко на една страна и хора са ме питали. Та си мисля, дали подуто в дясно не си е било винаги там.

Аз съм чела, че възстановяване няма.Развитието на болестта си върви и в един момент се налага да взимаш заместващи лекарства.Май бях намирала някъде мнения във форуми, една жена споделяше, че жлезата и се била възстановила и лекарят и бил много озадачен как така е станало.

# 343
http://wonderfullybalanced.com/?p=2354
една интерсна статийка
Моята докторка каза, че са познати случаи на ремисия. Но трябва много системна работа

Допълвам се, намерих статия на жена в ремисия ( дадени са и изследванията и).
http://thyroiddietcoach.com/about-magdalena-wszelaki/

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 23:11 от Titina

# 344
Имаме момичета с ремисия в темата, но май напоследък не пишат.
Не знам какво определят докторите под ремисия, аз го разбирам - антитела в норма, хормони в норма и без прием на лекарства. Доколкото знам, антителата когато са в норма не атакуват и не увреждат повече жлезата, но може и да греша. Затова и целта е да се намалят, ако е възможно, но пък няма застраховка, че човек докато е в ремисия няма да се върне заболяването или да се появи друго. Също и от едно заболяване да премине в друго, и доколкото разбрах от една докторка да се съчетаят и две. Кое е вярно, кое не е - не знам.
Но пък тук има и момичета с увредена жлеза и с антитела в норма, а често предшественик на автоимунния тиреоидит е първо повишаване на антителата, после промяна в хормоните.
Но пък има и момичета с диагноза Хашимото, без да са повишени антителата, но има началната хипофункция на жлезата.
При хипофункция без повишени антитела явно пак се уврежда жлезата.
И на мен вече не ми е ясно на каква база изменения поставят диагнози и съмнения. Има и случаи на съмнения за постпартален тиреоидит който после преминава в автоимунен тиреоидит, базедова болест и т.н.
Ясно е, че ехографията играе важна роля в оценката, но какво откличава едно заболяване от друго - не знам.

гала, а ти била ли си с тиреотоксикоза? Ниско ТСХ, високи Т3  и Т4? Ако си имала съответните показатели преди години, лекувала си се и се е овладяла тиреотоксикозата, не е изключено това, което казва докторката ти сега.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 07:01 от Merelenda

Общи условия

Активация на акаунт