Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 68 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • В сърцето на любимия човек
Съвместимо е, само гледай всички лекарства, които взимаш да са 2ч след тироксина.

# 706
супер сте! мерси! нагълтах два, че бая ме приболява корема Sad

# 707
Здравейте!
Колко време след Л-Тироксин мога да пия кафе? Отскоро съм на хапчета, нямам опит още. Благодаря!

# 708
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте!
Колко време след Л-Тироксин мога да пия кафе? Отскоро съм на хапчета, нямам опит още. Благодаря!
Трябва да е минал поне половин час, аз изчаквам около час - тъй като започвам работа в малко по-късно, съм си навила алармата на телефона за 7ч, пия хапчето и си доспивам до 8ч.

# 709
  • София
Здравейте!
30 минутки.

# 710
  • София
Аз, но това е някаква заблуда за мен. На семинарите се споменаваше дори, че не трябва да се прилага накрайника пряко на щитовидната жлеза, а по-ниско, към белите дробове и ако хормоните не са в нормата да не се прилага.
Уви, няма го лечебното действие при мен. Говоря от двегодишен опит, но не всекидневно посещение. Първоначално ходех по 2 пъти дневно, а после разредих посещенията.
Все още не приемах хапчета за щитовидната жлеза, когато ходех на масажите, но имах наченки на заболяването и увредена щитовидна жлеза.
Ходех най-вече заради кисти в гърдите, гръбначни изкривявания и заради споделеното от посещаващите редовно клиенти, как възел им се стопил, как киста изчезнала и захвърлили хапчета за кръвно, патериции т.н.
На мен лично не ми помогна. Единствено масажът е бонус.
Склонна съм да вярвам, че има хора на които е помогнало, от гледна точка на това, че някои от споделилите са ми комшии и познати. Не вярвам да лъжат, а и няма какво да спечелят от това. Някои си закупиха за вкъщи легла, килимчета и други уреди, които никак не са евтини и явно има ефект при тях, за да дадат толкова пари.
Благодаря, Merelenda! Бях си взела ваучер, но като прочетох възможните реакции на организма, се отказах да пробвам. Grinning   http://new-life.bg/bg/node/24

# 711
Здравейте Simple Smile

Случи ми се нещо странно, заради което ще съм ви много благодарна за мнение и съвети!

С хипо функция съм.
Заради опитите за бебе, борбата да сваля тсх под 2 беше голяма (от март 2013 до август 2013 включително). Имаше момент, в който лекарката ми (Наташа Станкова) увеличи еутирокса, но се увеличи нивото и на тсх. Тя не знаеше какво да ме прави. (Споменах и на Начев за аномалията, той имам чувството, че не ми повярва!) В крайна сметка стигнахме до добрите стойности под 2. В момента пия 5 дни 75мг, 2 дни 50мг еутирокс.
Тъй като д-р Начев беше казал, че зимата нивата на тсх се повишават, трябва да се изследвам декември или януари, за да се увеличи еутирокса. Днес се изследвах, освен че не са по-високи стойностите , се оказа дори ,че са по-ниски от допустимото - 0.064 (при допустими 0.27 - 4.2). Дали е опасно тсх да е толко ниско? Не отива ли по-скоро вече към хипер функция!? Не доумявам вече какво се случва..
ПС: д-р Начев ми беше казал, че моментни напрежения не влияят на стойностите на тсх!

# 712
Хиперфункция си е. Добре е да се обадиш на лекуващия те лекар и да се коригира дозата. Не е нещо необичайно.

# 713
Благодаря ти за съвета! Ще й звънна утре, защото днес съм я изпуснала.
Може ли от хипо функция да се обърне на хипер функция или е достатъчно да се понижи дозата на еутирокса, за да се нормализират нещата?

# 714
Може, както виждаш, но е медикаментозна. Като ти намалят малко дозата и ще си ок.

# 715
  • Русе
И на мен ми се е случвало, в такива случаи се намаля дозата, но трябва да го обсъдиш с докторката си. На мен например ми беше спряла хапчето за седмица, а после продължих на по ниската доза.

# 716
Да, както са ти казали момичетата, Яна.
Утре докторът ти ще прецени дали плавно да намали дозата или да спре за кратко хапчетата и после пак да ги започнеш. При всеки се подхожда различно.

# 717
Момичета, мислите ли, че ТСХ се влияе от настроението? Т.е. имаш някакви дразнители наоколо - в работата проблеми, в семейството неразбирателство или грижи, не се чувстваш щастлив, тъпо ти е...и т.н. Дали това се отразява на хормона?

# 718
Много сте мили всички!!! Simple Smile

Мама Ирина - под това дали може да се обърнат нещата, имах в предвид като заболяване.Тази мисъл ме притесни! Иначе стойностите на тсх си говорят сами по себе си да..
Благодаря ви за написаното Мереленда, Петя и Мама Ирина! Много ме успокоихте! Simple Smile

# 719
Кия на мен д-р Начев ми обясни, че тсх не се влияе от настроенията. Притеснения и безпокойство влияели косвено върху разрушаването на жлезата, но не и на самия хормон. Каза също, че притесненията не влияят на момента на жлезата. Ефекта им се отразявал след време.

Общи условия

Активация на акаунт