Моля Ви, помогнете !

• 1 040
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви помоля ако някой знае рецепта за меденки без яйца да ми помогне  Praynig Търсих много, но не намерих. Само намерих една тема тук във форума ,но не ми помогна. Искам рецепта, която да е без яйце ,защото човека на кого ги правя има алергия  Sad    Bulb

# 1

sunnybu, правила съм тези меденки, рязах ги с формички. Някои слепвах с мармалад. Според мен добре се получават, пробвай ги, ако искаш, ето рецептата:

150гр маргарин
100 гр.захар
4 с.л.мед
1 ч.л.сода
сол
брашно

1. Смесете захарта и солта с размекнатия маргарин.
2.В купичка/тенджерка разтопете меда, щом почне да кипи, добавете много внимателно содата, получава се пяна, и свалете от огъня.
3. Смесете 1 и 2.
4. Добавете брашно и замесете средно меко тесто, не трябва да лепи по ръцете, не трябва и да е много твърдо.
5. Разточете пласт и изрежете с формички, а може да оформите и розички (показани са на 1 стр в темата).
6. Печете в нагрята на 200 гр фурна буквално 5-7 минути.
7. Оставете да се охлади и тогава преместете в чиния за сервиране.
Съхранявайте н кутия, сладките остават меки, на открито се втвърдяват.
Веднага след печенето, бисквитките са много меки, затова оставете да се охладят.

Прехвърли темичката, малка е, на трите страници има снимки, виж как изглеждат меденките. Рози от тестото не съм правила, просто изрязвахме формички с децата. Разбира се, може и да се украсят. В моята фурна ги пекох на 180 град, на предпоследното ниво, но това зависи от печката.Peace

# 2
 Hug Hug Hug Hug Благодаря Ви   Hug Hug Hug Hug  МНОГО !! Ще ги направя Heart  Hug Hug Hug Hug Hug Hug БЛАГОДАРЯ  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 3
Видях темичката Ви, много ми харесаха как са направени. Аз ги направих преди малко, страхотни са !  Hug И са много вкусни !!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug МНОГО БЛАГОДАРЯ !  Hug

# 4
  • Бургас/Пз
Една рецепта за меденки без яйца и oт мен Simple Smile
http://antoaneta77.blogspot.com/2013/04/o.html

Общи условия

Активация на акаунт