КОМУНИСТИЧЕСКИ туршии

• 19 268
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
А как определяте колко вода ще ви трябва за бидона, че на мен това ми е проблема с %  newsm78 #Crazy

Съдинките са едни и същи, но мат`рялът вътре не е есно и също количество  Wink всяка година ...

Сипваш в бидона някакво количество сол, после започваш да сипваш водата и накрая сядаш с молив и изчисляваш за сипаната вода, колко сол е необходима. Добавяш остатъка от солта в бидона. При претакането, солта ще се разтопи. Така правим всяка година зелето- 1л вода-40 грама сол.

# 16
Защо не потърсиш нещо от старите готварски книги. Аз например имам една- наследство от баба ми и там има много вкусни рецепти за сладка например. Според мен в някоя стара готварска книга именно от този период ще намериш подходящата рецепта.

# 17
  • Пловдив
  midkoo
И когато е напълно готово го пресичам с натриев бензоат, а вкрая на февруари, до средата на март, колкото е останало ,в буркани много леко го стерилизирам за лятото.
[/quote]
Прочетох това и моля да уточниш колко натриев бензоат се слага.Ако е спрямо количеството вода- моето е 40л.

# 18
  • SHOOT ME 10 $
Цитат
Прочетох това и моля да уточниш колко натриев бензоат се слага

На пакетчето си пише,има указание.До колкото си спомням ,на литър - грам се слага , но пак прочети добре. Напоследък ,усилено се пише  ,че натриевия бензоат провокирал ракови клетки в организма.Не е забранен ,но ако намериш друг начин да го консервираш, с хрян например...потърси и други мнения. А това с бурканите и аз го правя в края на февруари още и не ми се налага да го пресичам. До тогава ,ако не ви мързи ,го преточвайте по два-три пъти в седмицата и така се потдържа свежо и газирано.

# 19
  • Пловдив
midkoo, благодаря за отговора. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт