ДУБАЙ 3

• 88 444
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, нуждаем се спешно от помощ....искаме да посетим Global Village, интересува ни има ли вход, раб. време доколкото разбрах е след 16.00 часа, интерсува ни ориентировачна цена на такси от mall of emirates. Разстоянието е около 20 км, има ли друг начин за стигане до там? Ние сме отседнали в Discovery gardens и мислим, че най добрият вариант е с метрото до mall of emirates и от там с такси, но все пак да чуем и вашето мнение.....нямаме много време да реагираме:)))))))))))))))))

# 256
Цената за входа е 15 дирхама на човек,но за таксито не мога да ти кажа ,понеже е доста относително  Laughing

# 257
Натъкнах се на проблем с картите симпатик  - в офис на техен дистрибутор ми предложиха явно стара партида карта - за 39.90 + 3.99 доставка / ?? при условие , че имат налични / - вкл. време за разговори 5 евро вместо 35 лева .

Как във офис ти искат пари за доставка? Щом имат налични нови, какъв е проблема да вземеш нова?
Аз си взех за 59.90лв с включени 60лв разговори + доставка 3.99лв, понеже ми я донесоха в моя офис.

Искам пак да попитам за облеклото! Моля който е ходил да ми каже дали е подходящо да взема къси поли и панталони!?

# 258
  • Бургас
аз пък искам да питам някой ходил ли е до Ферари уърлд да даде информация
Ходила съм, каква информация те интересува?
ами къде точно се намира, какво представлява, колко време ще ни трябва, изобщо заслужава ли си, като имаш предвид, че става въпрос за деца-момчета между 10 и 12год., заради тях го планираме, в Дисни-Париж много ни хареса, ако Ферари уърлд е нещо подобно, не може да го пропуснем

# 259
Ферари уърлд се намира на Yas island в Абу Даби, което е баш на входа откъм Дубай. Голямо е като площ, можете да прекарате и 5-6 часа, на момчетата със сигурност ще им хареса. Има различни атракции, те са на възраст, на която ще бъдат допуснати до повечето, ако не и до всички екстремности. http://www.ferrariworldabudhabi.com/ разгледай си сайта. И питайте в хотела или туроператора си дали имат промоция за центъра, защото в момента има едни значителни намаления там, но кои точно фирми и хотели - не знам.

Ани, обсъждано е многократно облеклото, но все пак - да, можеш да ходиш с къси поли. Всички рускини ходят с къси гащи и поли. Би могло все пак да не събираш погледите, но това е твой избор  Peace

# 260
Здравейте и от мен .Оглеждам се за хотел ,но все пак да ви попитам кой район е по интересен и добър като локация от Дейра, Бур Дубай или Ал Барша?

# 261
Тук винаги Ал Барша и Бур Дубай са препоръчвани. По-важно е да е на комуникативно място, тоест близо до спирка на метрото.

# 262
  • София - Бургас
Здравейте,
След изчитане на двете и половина теми от форума + страхотния пътепис на roje22, вече имам видимост къде, какво и кога би могло да се посети, за дните, които ни предстоят да бъдем в Дубай! Съставям примерна програма, макар и рано, тъй като пътуването ни е с дати 29/12/2013 - 4/01/2014, но все пак по - рано, за да остане време и за коментиране...
Моля, за вашата намеса и корекции, ако има нужда... Praynig
За 7 те дни, което ще бъдем в Дубай, чертая дните така:
Ден 1: 29/12, около 7:20 кацане на летището в Дубай. Оставям 2 часа, може би 3 докато се предвижим до хотела ни, който ще е:

http://www.novotel.com/gb/hotel-6535-novotel-dubai-al-barsha-ope … r-2013/room.shtml

Предвижване до хотела, планирам с такси, тъй като ние ме 2 семейства, и таксито поделено ще ни излезе изгодно като цена! По тази причина, придполагам повече ще предпочитаме таксита, от метро и градски транспорт, освен в случаите, когато е по - далеч - разбира се! Heart Eyes
Биг Бус през деня, не смятам да взимаме, а ще закупим билети за нощна обиколка, комбинирани  + Абу Даби! Така, първият ден няма да има Биг Бус, тъй като около 12 сигурно ще сме се настанили в хотела и тъй като е близо до Дубай Мол, мисля още първия ден да посетим мола и да разгледаме всичко възможно вътре като делфинариум и т.н, което има за посещение и  разглеждане да се види... Тук дебна билети за Бурдж Халифа, към 17 часа, дано успея да се добера за този час, в този ден... Та 17 часа Бурдж Халифа...

Ден 2: Мединат Джумейра, разходка с абра, ако има възможност и за пешаходна разходка... не знам колко време отнема това, но може и да се получи дупка, която като време не знам ще решем къде да я оползотворим, но вечерта тук планирам нощна разходка с Биг Буса..

Ден 3: Това е дата 31/12 - навечерието на НГ. рано сутринта отпътуване за Мирикъл Гардън, разходка, а вечерта паркиране  около фонтаните пред  Дубай Мол, в очакване на новогодишната заря...

Ден 4: След закуска поемаме към аквапарк на Атлантис, забавление + плаж. Вечерта може беи ще е нощната ни обиколка с Биг Буса...

Ден 5: Абу Даби  + Ферари Уърд, как ми се иска и зоопарк...знам, че времето и за двете е силно ограничено, но..Първо ще видим джамията, някъде четох, че за посетители отваря около 10 часа, което е притеснително, защото мисяля по - раничко да сме там или пък ако в 10 часа сме пред Джамията, разглеждане и след това до ферари Уърд... Thinking

Ден 6:Сафари

Ден 7: Полет в 8:20, така че още към 5,30 отпътуване за летище Дубай къми прибиране в България!
Благодаря! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 11:38 от kaleia

# 263
  • София - Бургас
Извинете, за сблъскания текст, но програмата не ми позволява да редактирам Cry
Всъщност доблирала съм нощна обиколка на Биг Бус с ден 2 и ден 4, остава като че ли за ден 2, единият ден със сигурност отпада... Laughing
Тук имам и въпрос - Как да стигна от джамията в Абу Даби до Ферари Уърд? Thinking

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 14:33 от kaleia

# 264
  • В града на тепетата
asya02, ние миналата година бяхме със сина ми във Ferrari World и на него много му хареса, a тъй като сме били и в Дисни мога да кажа, че двата парка са много различни. Ferrari World е  по-малък, но на момчетата сигурно ще им е интересно, по времето когато бяхме ние имаше Формула1 и атмосферата беше страхотна. Що се отнася до придвижването, ние от Дубай отидохме с автобус от автогарата до Абу Даби, от там с такси до Джамията, разгледахме я и отново с такси до Ferrari World, нямахме никакви проблеми благодарение на обясненията, които преди това ми беше дала тити    bouquet
kaleia, на паркинга до джамията чакат много таксита и не е проблем с тях да  отидете до Ферари Уърд

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 09:55 от gabolina

# 265
  • София
Някой ще каже ли как изглежда 14-дневната туристическа виза и дали може да се принтира черно-бяло? Потърсих в интернет, но няма много снимки на визи, само две и всичко по тях е изписано на арабски.
Също, така и не е ясно, коя е първата работеща спирка на метрото от летището на Уизеър. Моля, да отговори някой, който наистина знае, а не да ми препрочете информацията от сайта на метрото. Мисля, че това е полезна информация за всеки, който ще пътува, защото може таксито да го стовари на неработеща спирка. А ако някой се е превозил директно с такси от летището, нека да пише къде е хотелът му, за да преценим разстоянието и цената, която е платил за таксито. Бях попитала също, предварително ли се уточнява с таксиметровия шофьор колко ще струва превоза.
Всичките въпроси съм ги задавала вече, но все още няма отговори, затова ги повтарям.

# 266
  • Beyond the Frontiers
Някой ще каже ли как изглежда 14-дневната туристическа виза и дали може да се принтира черно-бяло? Потърсих в интернет, но няма много снимки на визи, само две и всичко по тях е изписано на арабски.

Визата е прост PDF файл с теkст и вашата снимка. Като изискване никъде не съм срещала такова да е цветна, но все пак като има и ваша снимка ми се струва, че е желателно да е така.

Разлика с последните визи, които съм вадила има само в мястото на бар кода, при мен е в средата най-горе.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 16:38 от Galactic Voyager

# 267
  • София
Galactic Voyager, благодаря и ще е още по-добре, ако можеш да качиш снимка на виза, за да знаем какво да очакваме да получим. Нашите визи ги прави дубайска агенция и, ако на визата има снимка, то трябва да я вземат от сниманите първи страници на паспортите, защото снимки не сме им изпращали. Дори паспортите не са сканирани, а снимани с диг. камера, казаха, че така можело...

# 268
Galactic Voyager, благодаря и ще е още по-добре, ако можеш да качиш снимка на виза, за да знаем какво да очакваме да получим. Нашите визи ги прави дубайска агенция и, ако на визата има снимка, то трябва да я вземат от сниманите първи страници на паспортите, защото снимки не сме им изпращали. Дори паспортите не са сканирани, а снимани с диг. камера, казаха, че така можело...
Визите ,които получихме оня ден от дубайска агенция изглеждат като тази,която е показала Galactic Voyager . Снимката е цветна,ползвали са тази от паспорта ,друга не са ми изисквали,изпратих им само сканирани паспорти.Бар кодът е в горната част  .

# 269
  • София
Благодаря! Вече ще знам какво да очаквам. Wink Значи може и да им го принтирам черно-бяло. И представям листът - визата на влизане в Дубай с паспорта. Това е всичко, нали?

Общи условия

Активация на акаунт