ДУБАЙ 3

• 88 425
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
А дали има някой, който е бил във Ferrari world Абу Даби и дали си заслужава да се отдели половин ден за това според вас   bouquet

# 286
  • София
Здравейте всички любители на Дубай,

ние мислим в началото на февруари, 2014 да си направим отново екскурзийка до Дубай Simple Smile.  За предходната почивка много ни помогна тогава roje,  за което сме му безкрайно благодарни!   bouquet
Нуждая се отново от съвет:
  Така...Знам, че има вече директен полет на Wizz air и  мисля, че ще ни излезе изгодно да си купим билети от сега ( в момента излизат 245 евро за двама в двете посоки с вкл. такси+ застраховки и обслужване идват общо 320 евро).
 Резервация  на хотел мислим да си направим през booking. Може ли информация за там- цените на хотелите варират ли често, тъй като вероятно ще платим поне след месец? (или не може така?). Визи да поръчаме през Юзит колърс.

Поздрави,
Петифурче Hug, билетите за Уиз ги купи като има някакво намаление.
СКоро бяха направили доста такива, специално за Дубай. Peace
 Ако са ти общо до 400лв. билетите за двама купувай, ако не, чакай промоция Simple Smile.
Принципът на нискотарифните е по-ниски цени при по-близък полет при свободни места. Не ти трябват никакви екстри към билета. застраховка ще си направите сами за 10 евро.
В букинг можеш да резервираш без да плащаш, внимавай само на офертата да си пише това, а не незабавно плащане. Ще платите чак в Дубай в хотела. Визите може през Юзит, може да ги питаш и за хотел, който си си харесала. Но като си харесаш хотел го кажи, ще ти намерим за него най-добрата цена.
От летището можете да хванете автобус F53 до метростанция Ibn Battuta. И от там до хотела ви с метрото. това е най-евтиния начин. Другият е с такси, но е по-скъпо, а и знаеш, че като влезеш там в задръствания може да стоите доста дълго в таксито. Още повече полетът е вечерта и трафикът е доста натоварен.
По-подробно за автобуса ще ти кажа като се върнем в началото на декември от Дубай. И ние ще летим с Уиз еър.
Ако ти трябва нещо друго питай Peace

# 287
Като бях в Дубай преди около 7 години имам спомени, че такситата нямаха право да таксуват престой, а само изминатите километри. Т.е. дали си в задръстване или не го касае финансово само шофьора. Моите спомени ли са грешни или са се променили нещата.

И още нещо... Гледах биг буса, обаче като не зная самата аз имената на музеите дето съм била преди 7 години и ми е трудно да преценя има ли нещо, което не съм гледала... Била съм в един музей, в който имаше много текстил и килими, в друг, в който имаше восъчни фигури на различните занаяти, с които са се препитавали едно време, както и в единия имаше цяла къща... Не само нищо впечатлително, но и голяма загуба на време. Сега нямам вече особено ясни спомени, но човек се прекарва само веднъж  Joy. Гледала съм всичките им сукове. До Бурж Халифа и Атлантис ще ходим така или иначе в отделни дни и не искам да са ми част от обиколката. Демек не съм наясно какво е Бурджуман, WAFI, Джумейра москю и заслужава ли си да платя за 2+2 цената от 95 долара. Гледам, че голяма част от спирките са по молове (и за тях имаме отделен ден  Joy). Правилно ли съм се ориентирала, че в моя случай Биг буса са лошо похарчени 400 долара или не съм права.

Присъединявам се към въпроса за Абу Даби и Ферари уърлд специално.

И ново въпросче от мен. Плуване с делфини. някой ходил ли е? Имате ли наблюдения? Цената не е малка и ми се ще да имам малко повече инфо

# 288
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295424-d2168899-Re … ate_of_Dubai.html

Гледах го по 24 китчен. Изглежда брутално мизерно, но храната била просто уникална.

Някой бил ли е там. На 44 място в трипа Wink

# 289
Здравейте, може ли някой да сподели дали са му искали в някой хотел свидетелство за сключен брак, тъй като на сайта на нашия хотел пише, че в една стая може да отсядат само двойки които са женени Simple Smile а ние с жена ми сме с различни имена и нямаме преведено свидетелство на английски. Хотела ни е Rose Garden Appartment Al Barsha. Благодаря Ви Simple Smile

# 290
  • София
Здравейте, може ли някой да сподели дали са му искали в някой хотел свидетелство за сключен брак, тъй като на сайта на нашия хотел пише, че в една стая може да отсядат само двойки които са женени Simple Smile а ние с жена ми сме с различни имена и нямаме преведено свидетелство на английски. Хотела ни е Rose Garden Appartment Al Barsha. Благодаря Ви Simple Smile
Moniiani, много хубав въпрос Peace И мен ме интересува отговора му. дано има някой, който да го даде и той да се базира на личен опит. Това, което аз мога да кажа е, че резервирах апартамент в хотел, който също искаше само семейства за гости. Писах до Букинг ком като ги питах дали може да останем в хотела като нямаме удостоверение за брак и от там ми отговориха само, че не можем. Но дали проверяват не зная. Мисля и на тях да пиша, за да ми отговорят директно дали може или не. newsm78

# 291
  • Варна
Роже ако става въпрос за нашия хотел и мен ме притеснява това макар че вече сме платили - ние сме 2 жени.

# 292
  • София
Роже ако става въпрос за нашия хотел и мен ме притеснява това макар че вече сме платили - ние сме 2 жени.
Не, за нашия няма проблеми. Споко! Peace Peace
Говорех за един друг, за който също правя резервация, но за по-късна дата- през февруари.
Трябва на лични да си разменим координатите, че като дойдете на трети да се видим.  ние сме до пети в хотела. Ако нещо ще Ви е необходимо да Ви помогнем. Simple Smile
От къде го резервирахте, че сте платили. Аз го резервирах директно през сайта им, но ще плащаме на място Simple Smile

# 293
м, роже, признай си че нарочно си букнал тези дати, за да присъствате на националния празник Simple Smile

# 294
  • София
Тити  bouquetкакто винаги имаш  право Peace.
Макар в началото много да се колебаех, защото знам, че по празниците всичко е претъпкано навсякъде Simple Smile. Ама си викам, защо да не видим Дубай как празнува националния си празник на живо Simple Smile Лошото е, че не мога да намеря програма на празника. дали на втори ще има нещо през деня пред Дубай Мол или на Шейх Зайед Рд. Ти ако можеш да ми дадеш повече информация ще ти бъда много благодарен. И другото, което се чудя как ще са им почивните дни. Ако са като нас в България значи като запразнят в четвъртък на 28 вечерта могат да откарат чак до шести декември, другият петък. Пък след това да отработват Joy Надявам се само втори и трети да са им почивни дни Simple Smile

# 295
надявай се, друго не ти остава..
http://www.dubaichronicle.com/2013/11/18/uae-public-sector-prepa … onal-day-holiday/
ето тук нещо повече.
http://www.dubaicalendar.ae/en/event/events/uae-national-day-off … celebrations.html още
http://www.dubaicalendar.ae/en/section/events/page/5 тук е за парада, и изобщо ивентите в Дубай за декември.

http://www.thenational.ae/uae/fireworks-aerobatics-and-parades-f … -day-celebrations това е за Абу Даби, ако някой се озове на 2 дек тук.

# 296
  • Бургас
а по принцип как стои въпроса с почивните дни, всички атракции и магазини по 7 дни  в седмицата ли работят

# 297
частните си работят, евентуално може магазините да отворят от 1 следобед нататък, но работят до след полунощ.
Това е най-вече в петък и навръх празник, съпътстващите почивни дни са офф по-скоро за учреждения и училища. Така че има голямо движение на семейства и работници.
атракциите като цяло работят от обяд/следобяд нататък.

# 298
  • София
надявай се, друго не ти остава..
http://www.dubaichronicle.com/2013/11/18/uae-public-sector-prepa … onal-day-holiday/
ето тук нещо повече.
http://www.dubaicalendar.ae/en/event/events/uae-national-day-off … celebrations.html още
http://www.dubaicalendar.ae/en/section/events/page/5 тук е за парада, и изобщо ивентите в Дубай за декември.
http://www.thenational.ae/uae/fireworks-aerobatics-and-parades-f … -day-celebrations това е за Абу Даби, ако някой се озове на 2 дек тук.
Тити, благодаря ти много за информацията  bouquet
Точно на парада исках да присъстваме, защото бях чел колко е интересен като арт събитие. Няма да е на Шейх Зайед Рд., а на съседния булевард- Шейх Мохамед Бин Рашид, пак в близост до Дубай Мол. Между метро станцията и мола.
На втори декември още в 14 часа ще сме там, че той започва в 15 и сигурно ще има много хора.
хехе, май наистина ми остана само да се надявам за почивните дни Joy.
И при Вас ще се почива 4 дни Peace. Ще има великото преселение на индийци и пакистанци из всички плажове и паркове. Но нас не ни пречи лудницата от хора. Свикнали сме....
Само дето с метрото ще сме по затруднени. До обед ще използваме автобуси, но пък ще имаме 1 час бонус след полунощ.
Абе, хубаво е като е празник. Хората са по-усмихнати и весели Simple Smile!

# 299
Здравейте,и аз подготвям нашето пътуване до Дубай през февруари ,но нещо не ми е съвсем ясно.Ако искам да посетя и Абу Даби трябва ли да си подготвя предварително виза и за там?И някой може ли да ми каже какви са обичайните температури през това време на годината?
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт