ДУБАЙ 3

• 88 429
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте,
За 7 те дни, което ще бъдем в Дубай, чертая дните така:
Ден 1: 29/12, 
Биг Бус през деня, не смятам да взимаме, а ще закупим билети за нощна обиколка, комбинирани  + Абу Даби! Така, първият ден няма да има Биг Бус, тъй като около 12 сигурно ще сме се настанили в хотела и тъй като е близо до Дубай Мол, мисля още първия ден да посетим мола и да разгледаме всичко възможно вътре като делфинариум и т.н, което има за посещение и  разглеждане да се види... Тук дебна билети за Бурдж Халифа, към 17 часа, дано успея да се добера за този час, в този ден... Та 17 часа Бурдж Халифа...
Ден 2: Мединат Джумейра, разходка с абра, ако има възможност и за пешаходна разходка... не знам колко време отнема това, но може и да се получи дупка, която като време не знам ще решем къде да я оползотворим, но вечерта тук планирам нощна разходка с Биг Буса..
Ден 3: Това е дата 31/12 - навечерието на НГ. рано сутринта отпътуване за Мирикъл Гардън, разходка, а вечерта паркиране  около фонтаните пред  Дубай Мол, в очакване на новогодишната заря...
Ден 4: След закуска поемаме към аквапарк на Атлантис, забавление + плаж. Вечерта може беи ще е нощната ни обиколка с Биг Буса...
Ден 5: Абу Даби  + Ферари Уърд,
Благодаря! Heart Eyes
Kaleya Hug, хубаво си направила програма. сега можем да я обсъдим.Аз ше започна, други също могат да си кажат мнението, за да прекарате добре.
Ден 1. Не знам защо сте решили да закупите билети за нощния тур но Биг Буса, но според мен ще хвърлите едни излишни долари newsm78. Ношният тур започва към 19,30 и продължава два часа и половина. Няма спирки както на дневния тур, където можеш да слезеш и да се качиш на следващия бус от 20 различни места Peace. На дневния тур ако хванете автобуса в 17,30 ще можете да видите Дубай в абсолютно същия вид какъвто и на нощния, защото там вече е тъмно по това време и всички сгради и хотели са осветени. Освен това пишеш, че ще комбинирате нощния тур с Абу Даби тур. Ще трябва да купите отделни билети за двата тура, тъй като комбиниран билет има само за дневния тур+ Абу Даби. Или ако си купите билети за дневния тур можете да се качите примерно първия ден в 14 часа, да се разхождате до вечерта и на следващия ден в 14 можете да се се качите пак за последна обиколка. Т.е. можете доста по-дълго време да обикаляте. Освен това в цената на дневния тур има доста екстри. Безплатни турове с лодка по Dubai creek, билети за музея, билет за къщата на шейх Ал Мактум, големи намаления в заведения за хранене и магазини. Нощният тур обикаля само нов  Дубай, а дневният тур обикаля целия град + Бур Дубай +Дейра + крайбрежието. Затова според мен ако искате да пътувате с Биг буса то дневния тур е пъти по-хубав от нощния и можете без пари да направите нощния вечерта след 17,30.
Ден 2. Мадинат Джумейра. Ще ви отнеме около 4-5 часа. Можете да добавите към Мадинат Джумейра и разходка до Дубай Марина и JBR, защото това е едно от най-забележителните места в Дубай. Там също можете да направите дневен или вечер круиз като ще стигнете чак до Бурж Ал Араб и Палмата Джумейра
Ден 3. Само градините пак ще са Ви малко, защото Вие сте били на много по-красиви места около екватора, за да се дивите на градина в пустинята. Можете да я комбинирате с Мола на Емирствата и ски пистата в него. Можете да се разходите по Джумейра бийч, защото само от там можете да си направите снимки на фона на Бурж Ал Араб. Всъщност Бурж Ал Араб е най-голямата забележителност заедно с Бурж Халифа, а той липсва в програмата Ви. Както и Джумейра биич, и Дубай Марина.
Ден 4. Проверете работното време на Атлантис на 1 януари, за да не би да не работят от сутринта. Моят съвет е да имате и резервен план за този ден, защото много зависи какво ще е времето. Не съм сигурен, че водите на аквапарка, повечето от които са течащи ще бъдат достатъчно топли, за да се пускате по слайдовете и да падате директно във водата. Края на декември, началото на януари нощните температури падат до 13-14 градуса, дневните са около 22 затова можеш да звъннеш по телефона до аква парка и да питаш за работното време на 1 и  температурата на водата в басейните и мързеливата река.Билетите са доста скъпи, вътре всичко е на изключително високи цени и да не се окаже, че няма да можете пълноценно да се наслаждавате на страхотните удоволствия, които предлага парка.
Ден 5. Абу Даби – трябва да си направите много стегната програма ако сте с Биг Буса, защото той има няколко шатъла през деня до Ферари Уорлд- /11,30 и 14,30 тръгващи и от джамията/ и да можете да видите и джамията и парка. Ако не сте с биг буса, а с такси няма да имате проблеми с времето, но за автобуса ще трябва да отидете първо до Марина Мол, откъдето тръгва Биг Буса и за около час ще стигнете до джамията. Там  ви е необходим пак най-малко час, за да можете спокойно да се насладите на красотата и, и след това да хванете шатъла за Ферари. После пак по обратния път.
Затова мисля, че с биг бус ако сте няма да успеете. По-добре е да отидете до Абу Даби и там с такси от автогарата до джамията. След това с такси до Ферари парка. И обратно с такси до автогарата. Не забравяй, че тогава в 17 часа вече е на смръчаване Peace.
З

# 271
Здравейте, възползвах се от 20% намаления на Уиз еър за Дубай и вече е решено какъв ще бъде подаръкът на съпругът ми за половин вековния му юбилей  newsm44 . Малко ме е срам да кажа за кога става въпрос, че да не ми се смеете, ама нейсе ... 4-9 октомври 2014  newsm03 Все пак ще бъде изненада и ще се наложи да подготвя всичко, включително финансовия въпрос сама. Затова се включвам в темата изчела почти всичко, за да съм в течение и да успея да се справя. В темата има незаменими хора - roje22, тити, Galactic Voyager, със сигурност изпускам и други, на които благодаря специално и уверявам всички начинаещи като мен, че ако изчетат техните постове, 90% от въпросите отпадат  newsm51
Незабравими емоции на всички  newsm10

# 272
Имаха явно само стари карти .  Но аз реших проблема като теб - поръчах директно с куриер и утре я очаквам .
Натъкнах се на проблем с картите симпатик  - в офис на техен дистрибутор ми предложиха явно стара партида карта - за 39.90 + 3.99 доставка / ?? при условие , че имат налични / - вкл. време за разговори 5 евро вместо 35 лева .

Как във офис ти искат пари за доставка? Щом имат налични нови, какъв е проблема да вземеш нова?
Аз си взех за 59.90лв с включени 60лв разговори + доставка 3.99лв, понеже ми я донесоха в моя офис.

Искам пак да попитам за облеклото! Моля който е ходил да ми каже дали е подходящо да взема къси поли и панталони!?

# 273
Днес получих по емейла визите . Юзит ми ги направиха за 3 дни . За съжаление моята е с чужда снимка  Simple Smile  Дано лесно успеят да я корегират . Не знам и чия е грешката - на агенцията или на посолството .

# 274
Тити, благодаря за отговора.
От началото на лятото следя темата, но не съм попадала на коментари за облеклото.
Ще взема и други дрехи за всеки случай, но по принцип ми е по удобно с къси неща, затова се чудих дали да ги взема.

# 275
  • София - Бургас
Merivas , ЧУДЕСЕН ПОДАРЪК!  Heart Eyes
roje22 , веднага коригирам програмата и вмъквам предложенията, за които съм ти много благодарна!
Ден 1: Промяната е в това, че след настаняване в хотела около 14 часа ще се постараем да хванем Биг Бус за дневната му обиколка. Може би при това положение пък тук отпада Дубай мол, не виждам време кога ще го разгледаме, може би не точно този де...но нищо, Биг Бус е по - важен. Как да стигнем от хотела ни до спирка на Биг Бус, дали има наблизо или с такси да ни закара до негова спирака? Безплатният тур Dubai creek, да разбирам ли че има такава спирка при дневния биг Бус и се качваме да използваме , съответния без. тур? Аналогично има спирка до  музея, и къщата на шейх Ал Мактум? Thinking Ще се опитаме около 17:30 все още да пътуваме с Биг Буса, за да видим и светлините на Дубай в нощен вариант за път...Simple Smile
Ден 2: След Мадинат Джумейра, как се стига до Дубай Марина, близо ли е или отново ще се наложи транспорт или такси? И какво е JBR? Вероятно ще направим круиз, за да се снимаме и с Бурдж Ал Араб!
Ден 3: След Миракъл Гардън вмъквам  Мол Емирейтс, разходка по Джумейра биич, отново да се снимаме с Бурдж Ал Араб. Нищо не липсва в програмата Росче, ето вмъкнахме и пропуснатото, благодаря Hug Бурдж Ал Араб в предния пост не го споменах, не защото нямаше да стигнем до него, ще го видим разбира се, но няма да влизаме вътре за консумация...За съжаление паричките, които ми искат   за достъп само до партера и без грам намаление за дете, уви скъпо ми е, не бих могла да си позволя това на този етап...Може би при  следващо посещение, живот и здраве... Flutter
Ден 4: Ако времето не позволява аквапарк, може би тук ще посетим Дубай Мол и делфинариума в него ще се  посети...Може би плаж, не знам нямам видимост - може би свободна програма и на място ще решим... Peace
Ден 5: Абу Даби! Тук от автогората на Бур Дубай, взимаме автобус до Абу даби, нали така? Как се казва спирката, на която трябва да слезем в Абу Даби?  Оттам с такси до джамията и после такси до Ферари Уърд! При това положение комбиниран билет за Биг Буса с Абу Даби, отпада, нали така Thinking
Предварително Багодаря  bouquet

# 276
  • София
Kaleya,  Hug Hugсега можем да направим програмата по дни.
Така ще може и други да я ползват, ако разбира се разрешиш Simple Smile!
Но те ще го направят и без да разрешиш затова че... Peace
Ден 1. Пристигате в 7,20часа, /нали така беше/. Хващате такси до хотела.
Дано ви качи едно, ако ли не ще хванете две. До хотела Ви ще ви излезе 100 дирхама/40 лв. Другият вариант ви е на метрото. Слизате на най-близката до Вас станция – Sharaf DG, следващата след Mall of Emirates. Ако хванете метрото да си купите преди това карти и целия ден ще се разхождате колкото искате за по 14 дирхама на човек. Peace
Пеша до хотела- около 5 минути. Ако имат свободни стаи ще Ви настанят веднага. Ние така извадихме късмет в Марина Бей Сандс в Сингапур и ни настаниха в 7 сутринта вместо в 15 часа Joy.
Ако не, си оставяте багажа на рецепция и се качвате или на метрото за 1 спирка, или пеша 1 км. до мола на Емирствата. Там слизате от метрото, преминавате през целия МОЛ и излизате от задната му страна, където е паркинга на МОЛ-а. Тръгвате наляво от входа, от който сте излезли и след 15 метра преди другия вход е зоната за пушене и спирката на Биг Буса. Влизате във входа на МОЛ-а, точно там са и всички заведения за хранене и веднага след входа вляво е касата на Биг Бус.
Купувате си билети, разглеждате Мола на Емирствата, обядвате и към 13,30 отивате обратно или с метрото, или пеша до хотела Ви. Ако сте тръгнали с метро от летището цял ден като се разхождате с метрото ще похарчите 14дирхама на човек /5лв./. настанявате се в хотела и обратно с метрото до Мола на емирствата и на спирката на биг Буса. Качвате се и до вечерта с него.
Хващате в 17,30 последният автобус от първата му спирка Дейра сити център. На Буржман Мол сменяте линиите- от червена на синя и все едно започвате нощния тур, защото вече е тъмно и всичко е в светлини. Обикаляте с него и слизате на Дубай Мол. Там вечеряте в едно от стоте заведения, виждате къде е входа за Бурж Халифа, любувате се на най-красивите и високи фонтани в света и в 23,30 хващате последното метро за хотела. Ако си помислите за такси, като видите опашката сами ще се откажете. никъде по света не съм виждал такава опашка- около 1,5 км. в три редици hahaha Слизате на Вашата спирка и 5 минутки пеша. Това Ви е за първия ден. Вече е малко след полунощ Stop
 За следващите дни после продължаваме Peace.

# 277
  • София - Бургас
roje22 , Страхотен си smile3521 Милярди  newsm51
Както в по - задните теми Galactic Voyager бе написала, че прави програма за брат си - "сдъвкана и изплюта", тчно такава е и за мен от  newsm03, за което ... БЛАГОДАРЯ за пореден път е малко, нямам думи...да си жив и здрав, много да пътешестваш, защото имаме нужда от теб да ни помагаш и напътстваш...Разбира се, че споделям програмата си със всеки, когото поиска, на всеки бих помогнала с радост...Благодарностите отново са към теб...  smile3525

# 278
  • София
Калея,  Hug само с благодарности няма да стане Heart Eyes Виж ако има и зарган в добавка тогава да Joy
А сега допълнение към въпросите ти от първия ден.
Въпросите, на които не отговорих вчера бяха: "Безплатният тур Dubai creek, да разбирам ли че има такава спирка при дневния биг Бус и се качваме да използваме , съответния без. тур? Аналогично има спирка до  музея, и къщата на шейх Ал Мактум?" –
Да, има спирка за круиза по Dubai creek, който е включен в цената на дневния тур на Биг бус Peace.
Това е 11-та спирка на Червената линия.- ABRA STATION. От нея се качвате на корабчето, правите круиза по канала, наслаждавате се на прекрасните гледки и след около час ви връща обратно на спирката. Тя всъщност е последната спирка по Червената линия и  следващата спирка е първата- Дейра сити център, откъдето трябва да хванете последния Биг Бус, който трагва в 17,10часа.
Не зная дали първия ден ще можете да направите круиза. Според мен е по-добре да го направите на втория ден сутринта, когато няма да сте притиснати от времето и ще можете на спокойствие да му се насладите. Ето линк към клипа ми от този круиз в you tube- http://www.youtube.com/watch?v=RCzWsnLQX5c#t=19
Ако не ти се търси там можеш да го видиш и в пътеписа в блога ми, в първата част на пътеписа.
На Дубайския музей също има спирка-това е №6. А къщата на Шейх Ал Макгум е №8.
Всъщност за да не ги пиша всичките ето ти карта на Биг Буса с всички спирки по дневния тур и с последните автобуси, тръгващи от всяка спирка.
http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/DUBAI_DAY_TOUR_OCT_31_2 … _201311061522.pdf

# 279

Да ви обърна внимание, на картата която е дал  roje  в долния ляв ъгъл са безплатните турове, които са включени в билета на Биг Бус. Ние сме ходили на Arabian Treasures Walk и определено си заслужава. Много е удобно да се комбинира с Dubai Museum, първо разглеждате него, после от там ви взима гида за разходката, минава се през суковете, тесните улички в старата част с въздушните кули, пресича се Dubai Creek с водното такси, екскурзовода междувременно разказва доста интересни неща. Бих препоръчала този тур, пред къщата на Шейх Саид ал Мактум, която сама по себе си не е нещо особено, а и разглеждането и така и така е включено в другия безплатен тур, които изгледжа интересен Heritage Walk.

Като цяло моето мнение е Биг Бъса ако коже да се използва приоритетно за Червената линия, където да се види Dubai Museum, да се направят някои от горе изброените безплатни турове, и разходката с Dhow по Dubai Creek. И така ще знаете, че сте видяли автентичния Дубай и няма нужда да му отделяте повече време, а и ако хотела ще е в новия Дубай дори и като придвижване няма да е много удачно да се ходи пак до там, освен за пазаруване на по евтини цени. Повечето от обектите по синята линия са от новия Дубай, които така и така ще се видят останалите дни. От синята линия с Биг Буса е добре да се мине по Джумейра Роуд за панорамна гледка на Бурж Ал Араб, хотела Джумейра Бийч и другите по крайбрежието.

# 280
  • София
Здравейте всички любители на Дубай,

ние мислим в началото на февруари, 2014 да си направим отново екскурзийка до Дубай Simple Smile.  За предходната почивка много ни помогна тогава roje,  за което сме му безкрайно благодарни!   bouquet
Нуждая се отново от съвет:
  Така...Знам, че има вече директен полет на Wizz air и  мисля, че ще ни излезе изгодно да си купим билети от сега ( в момента излизат 245 евро за двама в двете посоки с вкл. такси+ застраховки и обслужване идват общо 320 евро).
 Резервация  на хотел мислим да си направим през booking. Може ли информация за там- цените на хотелите варират ли често, тъй като вероятно ще платим поне след месец? (или не може така?). Визи да поръчаме през Юзит колърс.

Маршрута ще го чертаем като понаближи, както и резервациите за забележителностите там.
Ще се радвам ако мога да прочета повече и какъв е най-подходящия и изгоден разбира се, начин да стигнем от летището, където кацат самолетите на Wizz air до хотела.

Моля Ви за коментар дали горенаписания план за самостоятелно организирана ексурзия е добър.

Поздрави,

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 20:59 от Петифурче

# 281
Петифурче,
Една идея - погледни и в резервационна система за хотели на Юзит колърс и сравни цените с боокинга - на доста хотели се получават по-добри цени . Освен това и ще спестиш по 20 евро на виза .
Здравейте всички любители на Дубай,

ние мислим в началото на февруари, 2014 да си направим отново екскурзийка до Дубай Simple Smile.  За предходната почивка много ни помогна тогава roje,  за което сме му безкрайно благодарни!   bouquet
  Така...Знам, че има вече директен полет на Wizz air и  мисля, че ще ни излезе изгодно да си купим билети от сега ( в момента излизат 245 евро за двама в двете посоки с вкл. такси+ застраховки и обслужване идват общо 320 евро).
 Резервация  на хотел мислим да си направим през booking. Може ли информация за там- цените на хотелите варират ли често, тъй като вероятно ще платим поне след месец? (или не може така?). Визи да поръчаме през Юзит колърс.

Маршрута ще го чертаем като понаближи, както и резервациите за забележителностите там.
Ще се радвам ако мога да прочета повече и какъв е най-подходящия и изгоден разбира се, начин да стигнем от летището, където кацат самолетите на Wizz air до хотела.

Моля Ви за коментар дали горенаписания план за самостоятелно организирана ексурзия е добър.

Поздрави,

# 282

Поздрави,
Само да вметна, че застраховката изобщо не е нужно да я купувате от Уиз, от там си купете  билетите и евентуално ако ще пътувате с голям багаж. Други екстри като доп. място за краката, приорити бординг и застраховки от УИЗ са си чиста набутвация. Застраховка може да си сключите във всяка една застрахователна компания на по-късен етап и на по-добра цена!
Също така, не знам дали си обърнала внимание, че цената за хотелите в Дубай в букинг Не включва: 10 % градски данък и 10 % такса за обслужване , така че виж как е по другите сайтове  или как стоят нещата в агенциите или пък по сайтовете на самите хотели  Peace.

# 283
Здравейте,
днес пристигнах в Дубай.
Пътувахме с Тюркиш еърлайн и съм много доволна.
Още при пристигането ни посрещна бус с екскурзовод и ни направи обзорна обиколка на града.
Сега си почиваме хотела (Ибис) и се готвим за следващите приключения.

Оказа се че разговорите със симпатик са най изгодни, но ако имате безплатен нет в хотела , можете да говорите през скайп. Също така е много важно да си носите адаптер тройка.

# 284
Искам само да кажа, че преди да започна да чета темите нямах почти никаква информация за Дубай! Благодарение на вас, вече съм доста ориентирана в нещата - поздравления за информацията, която сте събрали   bouquet! Естествено имам доста въпроси, но ще ги задавам като ми се уталожи информацията в главата  Simple Smile!
Между другото някой да е бил в Al Dawaar Revolving Restaurant , звучи интересно и има не лоши отзиви! Някакви лични впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт