ДУБАЙ 3

• 88 220
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте дами Simple Smile Моят въпрос е малко по различен от на повечето Simple Smile Тъй като обмислям почивка в Дубай, ми се върти един по нестандартен въпрос за темата Simple Smile Какви са цените при пазаруване? Тоест например марковите магазини които ги има по света на по висока цена ли са или са в стандарта на самите марки Simple Smile Например Адидас, Риплей, Дизел, Гес и подобни..
Извинете ме ако въпросът е зададен и по рано но за първи път влизам в темата и преди да изчета всички коментари нямах търпение да питам  Embarassed

# 481
  • София
Здравейте, искам да попитам до кога бяха празниците в Дубай че вече почнах да се притеснявам за визите подадохме документи на 13.11 в узит колор и още не са готови, а летим на 10.12 и вече се чудя дали въобще ще станат готови дотогава или ще ни провалят цялата екскурзия  Sad
Teddyto1, вече свършиха празненствата Grinning и слава богу. Че бяха такива стълпотворения от хора навсякъде! Просто малък ужас Simple Smile
Някой питаше за Дубай Мол- в делничните дни работното му време е до 22часа. В почивните до 00часа. Но имайте предвид, че там има страшно много хора и изтеглянето от Мола не е от най-лесните. И за такситата и за метрото опашките са огромни Simple Smile вчера нали там бяха основните празненства и в Мола, и около фонтаните и площада пред Бурж Халифа беше просто невъзможно да преминеш от народ

# 482
Здравейте дами Simple Smile Моят въпрос е малко по различен от на повечето Simple Smile Тъй като обмислям почивка в Дубай, ми се върти един по нестандартен въпрос за темата Simple Smile Какви са цените при пазаруване? Тоест например марковите магазини които ги има по света на по висока цена ли са или са в стандарта на самите марки Simple Smile Например Адидас, Риплей, Дизел, Гес и подобни..

Мисля че цените са като в БГ. Имаше намаление на прашки и бикини на Виктория Сикрет - 3 бр за 58лв; аз пазарувах от Геп, Бершка, Форевър не намалени стоки и си купих дрехи за пари, които бих дала и в БГ, но после ми казаха че в БГ били по скъпи дори. Гледах и техниката, понеже исках фотоапарат - малко по евтини са от колкото в БГ (гледах определен модел), но не посмях да купя, защото няма гаранция.

# 483
  • Sofia
Аз питах за мола, благодаря roje22   Hug Чудех се къде да ходим първата вечер като пристигнем. Защо кацаме в 20 часа, ако няма закъснения и докато стигнем до хотела ще стане поне 21 часа.

Искам само да ви попитам за аквариума на Атлантис трябва ли да си направя предварителна резервация или може на място да се купят билети? За това монорелсово влакче чака ли се много и билети за него предполагам си се купуват директно на място като се качиш или не?

# 484
  • Живее на Луната
Макси, за аквариума билети на място. Там има едни много симпатично гидове, които ходят с вас и обясняват цяла история за аквариума. По принцип това е безплатно, но нашата гидка беше толкова симпатична, че накрая й оставихме някакъв бакшиш.

# 485
http://www.danialrestaurant.com/default.aspx?categoryID=0&na … ofile&lang=en
Днес вечеряхме  в този ирански ресторант - намира се в търговски център Twin Towers 3-ти етаж на 100 метра от площад Ал насър. Има тераса с изглед към канала и кулата Халифа. Цена за шведска маса 60 дх на човек . Голямо разнообразие ,вкл ипечено агнешко със специални подправки. Допълнително се плаща кола 3дх , фреш 10дх, сладолед 5дх. Препоръка - вземете си и резервните стомаси  Simple Smile
Изисква ли се предварителна резервация?

# 486
И аз с едно въпросче. Обмислям вземането на кола под наем за почивката в Дубай. Как седи въпроса с паркирането в Дубай и заплащат ли се паркингите из моловете. Из улиците? Изобщооооо.... Гледах, че средно голяма кола е 150 долара за 7 дни и още толкова ще идат за столчета и навигация. Цената не е зле при цените на горивото там.
Аз правих сметка, че ако 150 дирхама ми идат от летището до Ал Башра с такси и още толкова на обратно и половината от разходите по колата под наем съм ги избила. Ние сме 4 човека (2 деца) с 2 куфара и 4 ръчни и приключението да се юрна с автобус+метро ми се струва убийствено.
Някой ползвал ли е кола под наем в Дубай. четах, че трябва международна шофьорска книжка, която се вадела от СБА срещу 15 лева + 2 снимки за около 30 минути. Т.е. не ми се вижда сложна процедурата.

# 487
Малко късно, но ако има празни иместя мсиля за Нова година да пътувам за ДУбай Simple Smile Някои може ли да препоръча тур оператор с които е пътувал или ще пътува на нова година за Дубай Simple Smile В гугъл се намират, но скоро приятелак се оплака, че два пъти не се събрали хора за пътуването и са отложили.. Та не искам са се сблъскам с този вид проблеми Simple Smile

# 488
Богиня, виж 5-6 страници напред, с Марчето го обсъждахме. Не забравяй депозита. Навсякъде се плаща паркинг, в моловете е безплатно до 3-4 часа в зависимост от мола. Трафикът е голям. По-добре не се вкарвайте в приключения.

между другото такситата, които започват от 25-30 дирхама на летището, не са копърки. Официално таксиметровата компания, която има разрешение да тръгва от летището, ще има такава първоначална тарифа. И при нас го въведоха. И всички ще са големи коли. Другите компании могат да те оставят на летището; не знам дали имат разрешение да дойдат да те вземат, ако им позвъниш - трябва да се пробва.

# 489
тити, уж чета внимателно и следя темата и все пропускам нещо. Връщам се да чета  Joy . Депозити има във всички рент а кар фирми навсякъде по смета. Т.е. него не го броя.

А какви са нормалните тарифи на такситата в дубай, че да гледаме по лепенките дали всичко е наред. 10 дирхама ли е началната такса? и колко е на км?

# 490
тити, уж чета внимателно и следя темата и все пропускам нещо. Връщам се да чета  Joy . Депозити има във всички рент а кар фирми навсякъде по смета. Т.е. него не го броя.

А какви са нормалните тарифи на такситата в дубай, че да гледаме по лепенките дали всичко е наред. 10 дирхама ли е началната такса? и колко е на км?
Началната беше 3 дирхама + 1.68 дирхама /км ,нещо такова ми се върти в главата . От летището  таксито си  е с 20 дирхама такса ,както е писала и тити .
Монако , метрото е свързано с Дубай Мол с топла връзка,не се ползва автобус  вече ,но се върви поне 15-20 минути   Mr. Green В  Емирейтс Палас в Абу Даби ние влязохме без проблем вътре .Можеш  да  се  разходиш ,снимаш и да си поседнеш спокойно на хубавите им диванчета .Grinning

# 491
  • София
elfea, благодаря! Чудесно е, че няма да е нужен автобус от метрото до мола.  Предполагам лесно ще се ориентираме за топлата връзка, може би по тълпата. Simple Smile Много се чудя дали да ходим до Емирейтс. Първо си казвам, че джамията е достатъчна, а ние сме с бебе и гледам да не ходим напред-назад, където е излишно. От друга страна пък, отишли сме до Абу Даби, а да не го видим, особено ако наистина може да се влезе вътре, да се види и снима. Ти би ли го препоръчала?

# 492
Въпрос към всички вече пътували до Дубай (или всички имащи отговор) Simple Smile Тъй като за първи път ми предстои екскурзия до дестинация с коренно различен климат и сезон от България моля да помогнете какви дрехи е подходящо да избера Simple Smile Въпроса може би звучи малко глупаво но да си призная ми е малко странно да си приготвя куфар с бански докато нося пуловери тук  Embarassed

# 493
ами вземи си пуловери тогава   Laughing

# 494
  • София
тити, уж чета внимателно и следя темата и все пропускам нещо. Връщам се да чета  Joy . Депозити има във всички рент а кар фирми навсякъде по смета. Т.е. него не го броя.

Началната беше 3 дирхама + 1.68 дирхама /км ,нещо такова ми се върти в главата . От летището  таксито си  е с 20 дирхама такса ,както е писала и тити .
Монако , метрото е свързано с Дубай Мол с топла връзка,не се ползва автобус  вече ,но се върви поне 15-20 минути   Mr. Green В  Емирейтс Палас в Абу Даби ние влязохме без проблем вътре .Можеш  да  се  разходиш ,снимаш и да си поседнеш спокойно на хубавите им диванчета .Grinning
Еlfea Hug една малка поправка ако позволиш. От метростанцията до Мол Дубай освен по пешеходната алея, която е изградена и която води директно в Мола с дължина 1,5 км. в едната посока. Т.е. 3км. отиване и връщане (пиша тези цифри, за да може всеки добре да си направи сметката дали ще издържи плюс още няколко километра разходки из Мола). Та освен пешеходната пътека за тези които не им се върви пеша толкова километри си функционира и автобус F13. Той ще ви откара директно от метростанцията до Мола без да се налага да вървите пеша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт