ДУБАЙ 3

• 88 443
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
За всички пускам писмото от бара Simple Smile
------------------------------------------------------------
Dear ms./Mr.

Greetings from Burj Al Arab!

Further to your email, please be advised that we can offer Afternoon Tea in Sky view Bar daily between 13:00hrs to 18:00hrs (1st seating at 13:00hrs, 2nd seating at 13:30hrs, 3rd seating at 16:00hrs and last seating at 16:30hrs, except Fridays).  Please note the prices as follows:

Afternoon Tea price in SkyView Bar is as follows:
Indulgent afternoon tea: AED 465.00 per person (subject to changes)

According to law in Dubai, children below 21yrs old are not permitted in the bar.

Kindly note that Indulgent Afternoon tea in Skyview Bar consist of the following:

·         7 different types of sandwiches
·         A fine selection of pastries and petit fours
·         Home-made scones and preserves
·         Choice of 50 different type of Teas
·         Premium selection of coffees
·         Glass of Champagne.

Currently we are not holding any reservations for you, please advise us your preference and the following details as soon as possible to enable us to do the necessary arrangements.

·         Booking Name
·         Venue
·         Number of Persons
·         Exact date & Time
·         Contact number
·         Credit card details to guarantee the reservation (for 6 persons and above we will be sending you a booking guarantee form and you will be requested to sign it and fax it back to us along with the photocopy of your credit card)

Due to the high expected occupancy of the hotel advance reservation are highly recommended and tables are subject to availability.

We are looking forward to welcoming you and your guests to Burj Al Arab and should you have any queries or require further information or assistance please do not hesitate to contact us immediately.

Yours sincerely,

-----------------------------------------------------------

# 526
  • София
kaleia Hugтова, което мога да сравня с Москва е опашката за такси в Дубай мол, която единствена в целия свят може да конкурира едновремешната организирана опашка от групи пред мавзолея на Ленин на Червения площад Joy.
Останалото е несравнимо. Хехе, че тя цялата Венеция или поне частта от моста Риалто до Сан Марко е по-малка на площ отколкото разстоянието от спирката на метрото до Мол Дубай. Мащабите са абсолютно несравними.
Тити намери най-точното определение- клаустрофобични, разнорасови и мултинационални за ОТРОМНИТЕ тълпи, които се струпват в празнични дни около Дубай Мол и Бурж Халифа.
Със сигурност в Москва не си наблюдавала как група от стотина индийци щурмуват перона на метрото и се качват във вагона, помитайки с лакти всичко пред себе си. По същия начин те се качват и в асансьора при излизане от метрото. Дори не се и опитват да изчакат слизащите от вагона и направо те отнасят или внасят в него Mr. Green.
Но ако наистина сте решили да карате нова година там пред Дубай Мол трябва да отидете изключително рано не по-късно от 14-15 часа и да сте готови да издържите не по-малко от 10тина часа на това място. Запазихте ли вече час за кулата?
Освен това е добре да помислите и за връщането след това до хотела. Казвам това, защото само който не е бил по време на празник на едно от най-посещаваните места в света може да омаловажи този проблем. Поне за мен той е изключително сериозен, защото вие ще бъдете и с малко дете на 7 години, което просто не зная как би издържало толкова дълго време на това място в тази истинска лудница.
Затова моя съвет е да си подсигурите предварително трансфер или такси от хотела до Дубай Мол и обратно, за да сте сигурни, че ще успеете да се приберете, и няма да чакате на 2-3 километрова опашка за такси.
Колкото до хотела Ви той изглежда чудесно Peace, направил съм му две снимки от метрото и ще ти ги пусна във ФБ Hug. Близо е до метростанцията, не повече от 3-4 минути път пеша Peace
max17, каква информация искаш за монорелсовото влакче? Питай каквото те интересува Simple Smile За да ти кажа къде можете да отидете първата вечер ми кажи в кой хотел ще бъдете, за да мога да преценя newsm78.
Разстоянията в Дубай наистина са големи, трафикът е затруднен и придвижването не е толкова лесно както тук.
Най-бързо разбира се е с метрото, че няма задръствания за него. Иначе само като видиш еднопосочните булеварди с по 7 ленти във всяка страна или общо 14. И че в тези 14, или 21 ленти /частта около Дубай Марина и пътя за Абу Даби/ има точно 14 или 21 коли една до друга и поне 50 една след друга, спрели на светофара разбираш, че това е съвсем различен по мащабите си град.
Мол Дубай в делничните дни / от неделя до сряда/ работи от 10 до 22 часа. А четвъртък, петък и събота от 10 до 24 часа Simple Smile

# 527
  • Sofia
Roje22, мерси много за отзивчивостта. Ще се опитам да опиша накратко какво планираме. От 14 до 21 декември сме на круиз с маршрут Дубай, Абу Даби, Кор Ал Факан, Оман и пак Дубай.

Ние ще летим на 12.12., два дена по-рано, с Уиз Еър. Хотелът ни е Radisson Blu Hotel, Dubai Media City (http://www.booking.com/hotel/ae/radisson-sas-media-city.en.html). Пише, че е има шатъл до Mall of the Emirates и е на доста близко разстояние пеша до The Nakheel Metro Station. Малко късно ви открих и за съжаление не успях да се посъветвам с вас за хотела. Видях, че е на добра цена и близо до Палмата, но е в бизнес район Confused

За 13.12 направих резервация за сафари, в 15:30 часа ще ни вземат от хотела. Чудя се как ще е най-добре да организираме времето си сутринта. Тъй като хотелът ни е близо да Палмата си мисля, че е най-добре да посетим Атлантис и аквариума. Видях коментарите ви за монорелсовото влакче и затова искам да използваме него. Билети предполагам не трябва да се купуват предварително, нали? И сигурно се намира в началото на Палмата и лесно се открива? След това си мислех да посетим Medinat Jumeira и плажът Джумейра. Но сега като прочетох коментара ти за трафика, усещам че плановете ми са направо наивни  Laughing Май до 15:00 часа най-много до Атлантис да идем и да се върнем. Пък вечерта да идем до мола и видим фонтаните.

На 14.12 трябва да напуснем хотелът до 12 часа. Тук се чудя дали сутринта ще можем да идем за 2 часа до плажът Джумейра, ако времето позволява и после да освободим хотела. Другият вариант е направо сутринта да тръгнем рано и да се настаним на кораба. След това до времето му за отплаване (до около 16 часа) да разгледаме други забележителности - Medinat Jumeira например. Или Mirracle Gardens или Global Viliges?

След това се връщаме в Дубай на 20.12. За 12 часа на обяд сме запазили билети за Бурж Халифа. Корабът би трябвало да акустира в 8 часа в Дубай. Това е денят, в който си мисля, че е най-удачно да вземем билети за Биг Бус, защото имам цял ден и нощ на разположение. Още се чудя за Бурж Ал Араб да ли ще имам възможност да посетим Skyview Bar или ще го видим само отвън.

На 21.12 трябва да напуснем кораба и в 20:30 часа летим обратно за България. Ако през това време отидем в някой мол и предлагат място, в което можем да си оставим куфара, то ще се разходим преди да тръгнем към летището.

# 528
  • София
max17, ще се опитам да отговоря подред на въпросите ти. Ако нещо пропусна ме подсети Simple Smile
Ще пристигнете в Дубай /приемаме, че всичко с полета е ок и няма закъснения/ между 19,30 и 19,50. Peace
 Няма друг полет по това време затова трябва по-бързо да минете. Ние лично успяхме в 19,55 да бъдем на спирката на автобуса и той дойде само след 2-3 минути. Но изчака още малко и тръгна в 20,10 часа. Като успяха да дойдат още 4 човека и то с чекиран багаж. предполагам, че ако е имало други да чакат автобуса са успели да го хванат в 21 часа.
На летището си купувате или билети, или карти за пътуване. Гишето за билети е преди изхода от сградата, там където са гишетата за коли под наем. А автобусът спира пред терминала за заминаващи, вляво от изхода на пристигащи.
Автобуса ще Ви свали директно на метро станция IBN Battuta.Пътят е 40 минути. Имате още 5 минути до перона на метрото. Спирката на автобуса е на 30 метра от входа на станцията.
Т.е. около 21 часа ще сте се качили в метрото. Вашата метростанция Nakheel е 4 та след IBN Battuta - около 8-9 минути път.
Слизате на метростанцията и хотела ви е на 1 км. от нея. С багаж пеша ще Ви е трудно, затова хващайте такси.
Ако искате да спестите разкатаването по метрото хванете такси още като слезете от автобуса.Simple Smile
Разстоянието до хотела Ви е 8 км. Ще Ви излезе 3 дирхама начална такса + 8х1,71 дирхама-13,68. Или общо- 17дирхама. И 20 да е, излиза 5 лева.
Затова не чакайте метро.
В 21,10-21,15 сте в хотела.
10 минути да Ви настанят и да хвърлите багажа и в 21,30 можете да излезете.
За да не се бавите пеша пак такси до метростанцията. За 1 км.
Имате 10-12 минути път с метрото до Мола на Емирствата или 25 минути до Мол Дубай. В 22 сте на метростанцията на Бурж Халифа/Дубай Мол. 5 минути чакане на автобус F 13, 5 минути път до Мола. Слизате на спирката и тръгвате вляво от спирката, като се движите по пешеходна пътека, която е отделена с висока около 1 метър стена от пътя. На 30 метра от спирката на автобуса е входа за Мола. Или в 22,25 можете да бъдете на площада пред фонтаните, Дубай Мол и  Бурж Халифа и да хванете последното изпълнение на не само най-големите, но и най-красиви фонтани в света. Имате 40 минути да  разгледате, да направите снимки и обратно към автобуса, за да хванете някой от последните влакове към хотела в 23,15-23,20часа. Simple Smile
Ако ли пък не, се разхождате докато затворят в 24 часа и на такси. 20 километра е до хотела Ви. но не хващайте такси от Мола, защото опашката ще е поне 1 километър, а хванете от булеварда пред кулата.
Таксито до хотела ще Ви излезе 20 лева. Simple Smile
Това е при положение, че хванете автобуса в 20 часа от летището и много стегнато се опитате да спазвате часовете, които написах, за да успеете. Изпуснете ли автобуса в 20 часа тази програма отпада Thinking.
Сутринта преди сафарито отидете на Палмата и хотел Атлантис. Той е само на 12 километра от Вас.Около 25 дирхама с такси. А на връщане си хванете монорелсовия влак по стъблото на палмата. 30 дирхама за двама Ви билети. Няма нужда от предварително закупуване. Само вижте разписанието , за да не стоите 20 минути да го чакате на станцията.
Като слезете от монорелсовия в началото на Палмата хванете такси до Мадинат Джумейра. Съвсем близо е. Разгледайте пазара, можете да се качите и на круиз из Мадината с лодка- по 75 дирхама на човек. И оттам с такси до Мола на Емирствата- 10 дирхама. Ако имате багаж, това важи и за последния ден, когато сте с куфарите, отивате в Карфур в Мола, на приземния етаж и ги оставяте на гардероба на магазина. Безплатен е. Разглеждате каквото искате и след това си ги вземате.
От Мола на Емирствата до хотела Ви с метрото и пеша 1 км.от метростанцията.
Това е напълно изпълнима програма за времето от 9 до 14- 14,30часа. Тъй като разстоянието, което ще минете е малко. И няма къде да попаднете в големи задръствания по това време Simple Smile.
Не чакайте шатъл до Мола на емирствата от хотела Ви ако не е в удобно време. Като отидете още вечерта вижте разписанието им, трябва да го има във фоайето на хотела Ви.
Дубай Марина е красива и вечерта, и през деня. Ако отидете вечерта можете да направите 2 часова разходка с кораб и вечеря около Марината, Палмата и до Бурж Ал Араб. Убийствено красиво е. Дубай за мен, както и Сингапур са еднакво красиви и през деня, и вечер, когато са осветени така сякаш е ден. Ако правите това, ще ти дам линк за фирмата, която ще Ви даде най-добра цена /общо 130 лева за двама/ и ще Ви вземе и върне от хотела вечерта.
Ако има друго питай.
Извинявам се на всички за дългия пост Hug

# 529
  • Sofia
Roje22, много благодаря! Страхотна и подробна информация ми даде! 

# 530
Здравейте,имам такъв въпрос:
Какво е за предпочитане Dubai City Tour чрез някоя агенция /аз лично гледам в този сайт http://www.raynatours.com/city-tour/tour-details/Dubai-City-Tour-33.aspx / или обиколка с Биг Буса?Идеята ми е да видим всичко по интересно ,но и да не препускаме набързо . Hug

# 531
  • София
С Биг Буса е много по-добре Peace.
Освен че си имате аудио гид на няколко езика, включително английски и руски, можете да се качвате и слизате колкото пъти искате в продължение на 24 или 48 часа на всяка една от десетките негови спирки по двете линии.
Освен това в цената му има включени и доста допълнителни бонуса.
 А с агенцията е точно това, което ти не искаш. Няма да видите всичко и ще препускате. Simple Smile

# 532
С Биг Буса е много по-добре Peace.
Освен че си имате аудио гид на няколко езика, включително английски и руски, можете да се качвате и слизате колкото пъти искате в продължение на 24 или 48 часа на всяка една от десетките негови спирки по двете линии.
Освен това в цената му има включени и доста допълнителни бонуса.
 А с агенцията е точно това, което ти не искаш. Няма да видите всичко и ще препускате. Simple Smile
Благодаря ти roje22.Така ще направя  Hug.
Днес започнах да чета от първа тема и да си водя записки ,но като гледам 5 дена за доста неща няма да ми стигнат.А и малко се разочаровах ,че февруари е леко студеничко,така ми се искаше слънчице,но нищо.

# 533
февруари изобщо не е студеничко, слънце да искаш. Даже ще ти дойде горещо, освен ако не си абсолютен карък и не хванеш дъждовния период  Wink

# 534
А някой вадил ли е визи през този сайт http://www.dubaivisaonline.com/?gclid=CNPFnofPnrsCFY5b3godu2cA0g
И как да разбирам това в превод "Applying for 14 days Dubai tourist visa through our services costs AED 540 (USD 147) and applying 14 days tourist visa through government official website costs AED 250."
Цената в крайна сметка ,която предлагат 250 дирхама ли е ?

# 535
февруари изобщо не е студеничко, слънце да искаш. Даже ще ти дойде горещо, освен ако не си абсолютен карък и не хванеш дъждовния период  Wink
Ами тити,мислех да резервирам за аквапарка предварително ,но попаднах на едни таблици  от първата тема и февруари го даваха с най -ниски температури както на въздуха ,така и на водата,а и коментарите на другите бяха ,че става за плаж ,но не и за къпане.Та сега съм в чуденка newsm78

# 536
Страхотен пост на roje мисля да използвам тази програмка за палмата и марината....  cheers

# 537
Цитат
Страхотен пост на roje мисля да използвам тази програмка за палмата и марината....  cheers

Дам, аз също си го копирах и мисля да го използвам, но от Роже се очаква още  Simple Smile, ще чакаме търпеливо  Sunglasses

# 538
Препоръка към тези стигат до Бурж Халифа с метро . Предвидете повече време за предвижване от метростанцията до входа за кулата . Първо се върви по топлата връзка , после по един коридор с подвижни пътеки , стига се до нещо като "кръгово"  в Дубай мол и се завива надясно след известно разстояние се слиза на долното ниво LG . Ние вървяхме около 30 минути . Има табели , но са нарядко и се наложи на 2-3 пъти да питаме.  /Едни приятели казаха , че на връщане си спестили това ходене - имало автобус от метростанцията и входа , близко до кулата . Чекирането в автобуса ставало със сребърната карта от метроро . /Там вдясно се намира един щанд на който трябва да замените хартиените ваучери с билети . На тях ви пишат в колко часа трябва да се явите на входа срещу щанда за качване на асансьора . На входа вляво има гардероб , на който може да оставите излишния си багаж . Веднага след това ви правят снимки , които после ви предлагат с фотомонтаж - цената горе на щанда за сувенири е 250 аед   , а ако откажете на изхода долу е 200 аед .
Внимавайте и с  фонтаните - на второто представление от 18.30 часа една от тръбите / вероятно софтуерна грешка / насочи струята към публиката - 2 пъти към мостчето и им измокри камери и телефони , с които снимаха , а на ресторанта отсреща на 2-ри етаж направо си ги окъпа .

# 539
А формула роса е просто возене с висока скорост или е роувъркостер, дето да се въртиш, накланяш, преобръщаш и т.н.
Ако погледнеш на джамията не като на мюсюлмански храм , а като на произведение на изкуството /или  на архитектурата / - не е за пропускане - нещо величествено. Няма нищо общо с Джамиите в Турция .

Общи условия

Активация на акаунт