ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 426
  • 715
  •   1
Отговори
# 195
Аз не разбрах каква е логиката да се пият противозачатъчни щом прави опити за нормално забременяване.

както казах за да се супресира организма и да си починат яйчниците. Очевидно в месеците в които се взимат противозачатъчни, няма да се правят опити за забременяване.

В случая интересно е да се знае дали мъжкия фактор е охвърлен и какви тестове са правени.

# 196
Здравейте момичета, опитах се да прочета колкото мога , но за съжаление не мога да изчета всичко. Моя проблем е малко по-различен от вашия или поне от това което успях да изчета не попаднах на подобен. Края на миналата година -декември напипах топче долу в ляво в близост до белега от секцио.Посетих трима хирурзи и тримата бяха на мнение, че трябва да се оперирам. През месец май най накрая събрах кураж и се оперирах.Резултатите от хистологията бяха  ендрометриоза в херниялен  сак. Казаха ми, че по време на секциото клетки от матката са навлезли в коремната  стена ,мал шанс беше отговорът на всички лекари. Посетих гинеколози които ми се струва, че не бяха срещали подобен проблем, но казаха че това не е типичен случай на ендрометриоза и няма нужда щом нямам болки при цикъл и същия е редовен да ми бият инжекциите. Всичко беше наред до началото на м.октомври когато почна една болка в дясно(от другата страна). Същата няма нищо общо с цикъла и е постоянна, ту е ниско долу, ту е горе на хълбока. Пуснаха ми изследвания гледаха ме на ехограф утре съм отново на ехо граф. До тук нищо, не могат да разберат от какво е болката. Въпросът ми е следния има ли някоя с подобен проблем и типична ли е такава болка за  ендрометриоза .Болката от нея само като при цикъл ли е и само около цикъл и овулация ли е.
.               Аз имах същото топче от дясно обаче, на белега от секциото. След 5 доктора и 10 мнения ме оперира КОРЕМЕН хорург, а не гинеколог в Токуда. Което ми беше грешката. На хисъологиятс и на мен пише капсулирал конец и ендометриоза. Изрично питах тогава дали имам нужда от инжекции казаха не. А е трябвало. ако тогава си ги бях била сега можех да съм бременна вече... Аз имах болки по време на секс, преди цикъл и от време на време прерязвания.

# 197
raia g- инжекциите са индивидуален избор на доктора и пациента. Аз съм ЗА инжекции, но 3,4 месеца, не 6, и НЕ Лукрин.

# 198
А добре де, пиенето на противозачатъчни означава, че ендометриозата няма да се появи пак ли?

Защото ако е така, аз съм склонна следващите 25 години да пия хапчета, само да си гарантирам тая гад да не се връща отново.

# 199
  • Варна
tiny гаранция няма в нищо, но ако нямаш намерение да работиш за бебе можеш да си пиеш или хапчетата или направо да си поставиш спирала. Е, оказва се че не на всеки влияе така добре, но няма как да знаеш докато не пробваш! Аз за себе си съм го решила, но след като успея да си родя децата Дай Боже!

# 200
Mоля за мнение тъй като отново не мога да се свържа с докторката в Щерев! Нямало практика да дават личните мобилни, ако имаш проблем - ще чакаш докторката да дойде на смяна, да си оставиш твоя телефон и когато тя има време да ти се обади!  Shocked  Та преди седмица ми биха 3тата инжекция Лукрин, от 3 дни съм с леки, вчера по силни коремни болки и днес прокървих. Не капки, а доста кръв.  Според вас нормално ли е? Благодаря ви предварително!

# 201
Ей, тва Лукрина, няма ли кой да го изкара от аптеките и да го завре в най-големия казан за боклук?

Извинете ме, ама, то всеки ден се убеждавам, че в повечето случаи на действа. Как пък тези доктори, с толкова години опит не стигнаха до този извод? Действа на една от 3 жени. Честито на печелившите.

Jessika- като се свържеш с докторката си, питай я дали смяна на лекарството е възможна, или комбинация с противозачатъчни ( да подсилят ефекта).
Ти на колко дена слагаш Лукрина?

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 12:58 от krassina77

# 202
Jessika, нямам идея на какво може да се дължи това кървене! Нека някое момиче което е запознато да се включи. Чета ,че много, много не го обичате този Лукрин, но явно е индивидуално , защото при мен нямаше никакви проблеми и страничните ефекти бяха почти незабележими.  Сега  пак съм на Лукрин и се надявам да няма екстремни ситуации.  Някои има ли идея дали ендометриома 17 мм би се повлияла от тези инжекции и би изчезнала newsm78

# 203
tiny- Съвет от мен мила. Много се надявам, че всичко ще свърши с голям успех. Ти си най-големия герой за мен, и най- уникалния случай,който никога няма да забравя. Дано попаднеш на добър доктор,който след раждането да махне и тази друга "чудесия" успешно. И тогава, ако искаш друго детенце, хич не изчаквай, действай. Мога да си представя колко си на ръба на силите си , но ,повярвай, това ще е по-лесния варянт. Да си изкараш още една бременност (ако имаш желание за 2ро) без никакви допълнителни "притеснители" около бебчето, пък после ще го мислиш как да се опазваш от ендото.  Противозачатъчните не могат да се пият 25год. Риска е прекалено голям. Те са една друга,потенциална опасност.

# 204
ehsia- по принцип е възможно. Макар, че по-скоро ми се струва, че ще се посвие и е възможно след инжекциите да забременееш и с нея. В случай, че няма други фактори де. И се получи бързо. Дано имаш късмет. Ходи да я следят и да знаеш накъде върви работата. След последната инжекция, изчакай 30 дена , и действай за бебе.

# 205
Красина ,  след инжекциите доктора иска да правим ин витро  веднага. А от стимулацията тази киста ще порасне пак и вече незнам какво ще правя, кой път да хващам....

# 206
  • София
Аз пък съм доволна от лукрина. Не е толкова силен, а си свърши работата. Ясно е, че е индивидуално, но при мен подейства.

# 207
Според мен е риск да се захване човек с Лукрин. И като не подейства ,какво е решението? То не е безобидно лекарство, че просто да започнеш всичко на ново с друг препарат.
Аз , дори и в случаите когато Лукрина действа, съм ЗА 3 месеца друг препарат, вместо 6 Лукрин.
А като чуя за Лукрин слаган на 30 дена, не на 28 и съвсем недоумявам. Много ми се иска някой да ми даде обяснение на този подход.

# 208
И при мен Лукрина подейства и ми обясниха, че е с най-малко странични ефекти!!!
Аз на 28 дена го слагах - това изрично ми го повториха няколко пъти - също и това, че се слага задължително на 1вия най-много на 2рия ден от МЦ, за да няма проблеми.

# 209
  • София
Ми то и с другите каква е гаранцията? Нима след тях няма рецидиви? То ако кмаше сигурно лечение, щеше само то да се прилага.

Общи условия

Активация на акаунт