ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 416
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
Мисля , че поне 3 пъти съм чувала за такава ендо киста при белега от секцио.

За болката- може да е всякаква и никаква. Хич не е определен симптом.

# 181
  • Варна
ALMIRRA, в момента не посещавам гинеколог, но и когато съм ходила не са обръщали особено внимание. Не всички пъти имам зацапване или понякога то е само от 1 ден, което не ме е притеснявало особено. По-скоро ме безпокои оскъдността на цикъла, горе-долу е такава каквато ти си описала. Като дни ги докарвам много/6-7/, но кървенето е слабо. Ако това не е знак за някакъв проблем нямам против да е така, но все си мисля че не е нормално. Другото различно е, че нямам никакви болки, като ви казвам никакви разбирайте, че ако не съм с превръзка изобщо не усещам нищо друго различно сравнение с който и да било друг ден. Нито ми е подут корема, нито нищо.
И аз като Дидито, смятам че това лечение не ми донесе нищо хубаво, но и при мен казаха ЕМ 3-та степен и имаш ли избор...
Чудя се ако на своя глава направя 2-3 мес. на противозачатъчни дали ще се нормализират нещата? Rolling Eyes Чели сме за много случаи, в които забременяването е по-лесно след противозачатъчни, а и преди ин-витро се практикува. Но как да се самолекувам така? Страх ме е. Embarassed

# 182
br- Moже противозачатъчни. На мен Линдинет ми изписваха, на някой други. Не знам по какво би ги избрала. Аз лично от Линдинета бях доволна, макар и да не съм го пила дълго.

Май казват, че цикъл над 21 и под 37 дена е нормален. Лично моя, знам, че като стане над 30 дневен (и до 35-36 стигаше) и съм заформила кисти. След операция винаги ми се нормализира на 28. За продължителноста на кървенето по няма норма, но като че дълго зацапване не е на добре.

# 183
krassina77  дълго зацапване преди или към края на цикъла имаш предвид, защото аз забелязах че след лечението ме цапа продължително време. Дори на 10-ти 11-ти ден има леко зацапване, което за мен не е нормално ама.....Преди не беше така.

# 184
  • Варна
mondi Не е нормално да ти цапа толкова дълго, трябва да посетиш док. Тази аномалия се дължеше на някакъв дисбаланс между прогестерона и естрадиола, ако не се лъжа май беше естрогенно доминиране, но определено трябва намеса, нормалната продължителност на цикъла е от 3 до 7 дена, всичко под и над тези дни е аномалия.

# 185
Той нормално си ми е около 5-6 дена след което се започва това цапане. Не ми цапа бельото но при избърсване след ходене по малка нужда го забелязвам. Извинете че го описах с такива подробности.

# 186
  • Варна
Абе по мое мнение колкото и малко да е го има, а не е редно да го има! Ето нека и някой друг се включи с мнение, но ако ставаше въпрос за мен самата щях да съм на втория такъв дълъг цикъл на лекар с въпросите си. Друг е  момента дали и колко ще ми се отговори на въпросите, но... грижата за здравето си е моя и правя всичко необходимо!

# 187
Аз лятото след първия цикъл ходих на преглед и всичко беше ок. Казах и за зацапването но доктора каза че е нормално а и аз го отдавах на това че може да се наместват още нещата след Золадекса. Но това продължава. Декември ще ходя на преглед и тогава ще видя какво ще каже. Не че ми се ходи много защото вече ми писна но няма друг начин да разбера какво е положението.

# 188
  • София
Гледам, говорите за дължината на цикъла. Едва ли има такава зависимост. Аз винаги съм била с по-дълъг и обилен цикъл. И преди, и след лапарото, и преди, и след лечението.

# 189
br, при теб май доста време се е минало от лечението. И доколкото си спомням правиш опити за забременяване. Не мислиш ли, че е време да опиташ някакъв друг подход. Мисля, че противозачатъчните не са решение в случая. Смятам, че разумния срок за нещата да се случат по естествен път е 6 до 9 месеца. След изтичане на този период лекарите препоръчват асистирана репродукция. Аз ще изчакам максимум до шестия.
Желая здраве и успех на всички борещи се.

# 190
  • Варна
Ами една година се мина от лечението. Но опити правя едва от 2 мес. с новият човек до мен. Старите опити не ги броя вече.

# 191
Ами една година се мина от лечението. Но опити правя едва от 2 мес. с новият човек до мен. Старите опити не ги броя вече.

Не е лоша идея да минеш на противозачатъчни за няколко месеца. Най-малкото ще те супресират и намалят възпалителните процеси. Партньорът ти тестван ли е?

# 192
Подготовката на Ендо похода продължава с пълна сила. Пускам линка към химна на похода.

В ляво има клипчета от лапс, ако на някой му е интересно.

http://www.youtube.com/watch?app=desktop&persist_app=1&v=5mBHl0MeO5M

# 193
krassina77- имаш ли представа дали е имало лечение с инжекции след това,мен ми казаха след като я оперираха, че не е необходимо.

# 194
  • София
Аз не разбрах каква е логиката да се пият противозачатъчни щом прави опити за нормално забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт