ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 419
  • 715
  •   1
Отговори
# 150
А защо не се препоръчва при НЕ раждали жени?

# 151
  • София
защото:

-стават страшни сраствания, които често водят до безплодие
-понякога възстановяването от операция и болките после са за повече от година.

# 152
На мен цикълът ми спря след 1вата инжекция, страничните ефекти като главобол, нервност , топли вълни най-вече, +4кг отгоре започнаха след 2 седмици  Shocked затова се надявам да ми действат добре и да се оправя от 3 инжекции Лукрин.

Моят док препоръча това за добавка, било много удачно в такива случай. http://apteka.framar.bg/30001307/%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D1%81- … B0%D0%B1%D0%BB-30
Защото е калций + вит Д
Всяка една коремна операция оставя следи! Ужасни сраствания, казвам го след 3 такива- апандисит, секцио и лапаро....

# 153
Ох, като чета какви изказвания се постват на последък, съм направо отегчена. Горките пациенти. Дано никому не се налага да попада в ръчичките на невежи доктори.

Относно калция, на мен също ми беше казано, че няма нужда. И двамата специалисти които ми следяха лечението не ми изписаха нито калций, нито нещо друго, въпреки желанието от моя страна да си закупя. И въпреки че не съм приемала, нямах никакви болки в ставите по време на лечението.

Позволете и аз да се допитам до вашето компетентно мнение. След Золадекс и поява на цикъл започнах да си правя тестове за овулация. Първия месец я оцелих. Но втория изобщо нямах положителен тест. Знам, че някои от циклите са ановулаторни, но самите тестове започнаха да показват странни резултати. Например 3 поредни дни първата черта беше почти толкова силно наситена, калкото контролната. Следващите 2 дни стана много бледа. Но така и не видях положителен резултат. Въпроса ми май не е особено подходящ да тази тема, но може и да има момичета сблъсквали се с подобен случай. Искам до попитам какво по принцип показват тестовете в последователност преди и след овулация. Не е ли редно наситеността на чертите да се мени постепенно ден след ден? Възможно ли е ендометриозата да е повлияла на лутеинизиращия хормон и много от циклите да са ановулаторни? Поставила съм си срок до края на януари. Ако не настъпи бременност ще се ориентирам директно към ин-витро, за да не губя ценно време.

# 154
Almira- aз след първото лечение бях на път към инвитро. Само се чакаше моя първи цикъл и трябваше да започна подготовката. Реших на всяка цена да пробвам да забременея преди 1ви цикъл. Купих си 100 теста за овулация, направо на едро, в пакети по 50. Започнах да правя всеки ден. Положителен резултат никога не се появи. Един ден ми прокърви.Викам, айде, дойде ми. Да,ама така и не се засили,остана като зацапване. Оказа се, че съм бременна. Било е имплантационно кървене,никога не се повтори.

# 155
На мен също не ми предписаха калций и не съм пила по време на лечението. В резултат от около месец се сдобих с болки в коленете, когато се наложи да клекна и да се изправям. Не знам дали, ако сега започна да приемам калций би имало някакъв ефект, май съм позакъсняла. Смятам да го обсъдя с док, вече съм след трансфер и не смея да си предписвам каквото и да е сама.
Almira, лично аз на тестове за овулация не вярвам, откакто при доказана овулация с УЗ тестовете показаха ановулаторен цикъл  Peace

# 156
krassina77, PoisonDaisy при мен определено не става въпрос за грешки в теста. Базалната ми температурата също не се покачи, което говори за сигурен ановулаторен цикъл. Чела съм, че ЕМ довежда до ЛУФ синдром, но как да разбера дали това е ЛУФ или не. Какво показват тестовете в случай на ЛУФ? Решила съм да си направя някои хормонални изследвания на третия ден от следващия цикъл, и декември да ходя за ги покажа на лекар.

# 157
Almirra, нямам опит с ЛУФ синдрома, но доколкото съм информирана ЛУФ се диагностицира с хормонални изследвания и ултразвуков мониторинг. Защо не отидеш да ти проследят овулацията в 2-3 поредни цикъла паралелно с хормоналните, които си решила да направиш и лекарите ще кажат най-добре дали е ЛУФ или не. Така ще може да се види дали се пукат фоликулите.

# 158
На базалната вярвам много повече от на тестовете.

# 159
ЛУФ се вижда на ехографски преглед - имах поне 2 цикъла, по време на които и БТ, и ову тестовете показваха овулация като по учебник, а прегледът след 10-ина дни показваше задържан фоликул. После ми откриха и ендометриозата и причината лъсна.

# 160
  • Варна
Обърнете внимание на тази статия момичета, с вчерашна дата е! Опитах се да копирам адреса но не стана нещо, затова копирам статията. Намира се в сайта: -spam127-

Пестиците може да са причина за ендометриозата
 Четвъртък, 07 Ноември 2013 17:53  
Ендометриозата може да бъде предизвикана от контакт с пестициди, съобщи Medical News Today. Заболяването се установява при всяка десета жена в репродуктивна възраст. Два хлорорганични пестицида повишават риска за него, установиха експерти от института за изследване на рака „Фред Хътчисън". Ендометриозата се развива, когато ендометриалните клетки, които обикновено се намират от вътрешната стена на матката, започват да се развиват на други места, където не трябва.

Вследствие се развива възпаление, има силни болки и риск от безплодие. Ендометриозата зависи от естрогена. Затова учените се насочили към съединения в окръжаващата ни среда, които притежават свойства, подобни на естрогена. Пестицидът ДДТ е едно от най-разпространените хлорорганични съединения. В миналото той се прилагаше широко за обработване на селскостопанската продукция. Въпреки че в САЩ той вече е забранен, съединението се среща в околната среда и до ден днешен. Замърсяването с тях остава до известна степен. Изводите на американските учени сочат, че хората на практика всеки ден се срещат с тези забранени вече вещества.
За проучването специалистите анализирали връзката между химикалите и ендометриозата. Изследвали 248 жени, получили диагнозата неотдавна, и 538 здрави участнички в ролята на контролна група. Жените, които по-често имали контакт с пестициди, бета-хексахлорциклогексан и мирексом, имали ендометриоза с 30-70% по-често от останалите.

Лабораторни изследвания на човешка тъкан доказали, че пестицидите имат свойствата на естрогена и влияят негативно на репродуктивната система. Имали способността да променят клетките на матката, яйчниците и отделянето на хормони.

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 09:10 от didito

# 161
Didka - тези заключения са мноооого стари, нищо, че статията е нова. Тва се знае от много години вече, но файда голяма не виждам.

# 162
Здравейте,
Като става въпрос за калция, той винаги  върви ръка за ръка с магнезий - така, че по време на инжекциите е добре да се взема комбинацията калций с магнезий, а може и ниски дози естроген - за да откомпенсира донякъде ефекта на блокажа. Според мен трябва да се пробва нещо срещу остеопорозата! -  миналата година кокалчетата  (hallux valgus) станаха еййй такива. Успех момичета!

# 163
Данира, а да спазвам ли датите за следващите дози,следващата доза трябва да е на 14.11 а ми дойде на 27.10 Аз мисля да си продължа,пък ще видя какво ще стане.

А мислите ли че по-добрия начин за преборване с ендото е разреза,а не лапарото.Защото и това чух.А като чета публикациите,разбирам че едно лапаро не е гаранция че няма да се появи отново Sad и много често следва второ  Sad

Да, спазвай си ги на 28 дена, както си трябва, ако лекаря ти не реши друго, но се съмнявам

Относно разреза дали е по-добър... аз понеже и двете имам, не знам как да определя кое е по-доброто. В момента всеки доктор който ме види с тоя огромен белег казва, че е лудост на нераждала жена да се прави и цъкат с език само. Имах много сраствания след това, поне така твърдяха след лапарото, а за възстановяване... няма място за сравнение просто. Казват, че при коремна операция не се виждало достатъчно добре, защото се виждало като в тръба, докато с лапарото- с камерата се виждат повече места, дори труднодостъпни, може да се увеличи катината и т.н. Това съм чела като мнения и съм го приела за мен да е така. Разбира се че може и други мнения да има. Гарнция дали ще появи пак- няма при никой метод.

# 164
  • Варна
И аз като опитала и от двете съм за лапарото. След коремната операция получих сраствания, които всеки гинеколог отбелязва, а и самата аз усещам. Да не говорим колко по-щадящо е лапарото. Не мисля, че отворената операция дава повече инфо, просто в някои случаи е наложителна.
Да не говорим, че и много лекари, които си нямат хабер от лапаро веднага се хвърлят на нея, дори и когато не е наистина нужна. Както стана при мен, но бях на 20, какво съм разбирала тогава от тези неща... Confused

Общи условия

Активация на акаунт