ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 393
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
SAB, как пък прецени че кистата ти намалява резерва. Няма такова нещо. Особено пък за някакви си 5 месаца. Нищо не би ти намалило резерва толкова, колкото една операция. Ясно е, че кистата си стои с едни и същи размери, и не расте. Не мисля че изобщо врлияе на резерва. Ако бях на твое място бих направила стимулиран опит. Имаш големи шансове за успех. Стискам  палци.

# 601
  • София
Аз пък знам, че кистите "изхабяват" яйчника. Моят, който беше с 8-сантиметроата киста така и не заработи след операцията. Сега ще видим след бременността как ще е.

# 602
Д-р Попов ми каза, че кистите като стоят намаляват резерва. За него дори лапароскопията е по-добрия вариант от това кистата да стои. Казвали са ми го и други лекари. Но пък други лекари са ми казвали, че е по-добре да си стоя, отколкото да направя операция, при моето положение с налични 2 операции. Точно там е проблемът - ако всички лекари, бяха единни, че кистата не намалява резерва, нямаше да се притеснявам. Но съм сигурна, че щом Д-р ПОПОВ го казва, има нещо вярно.

# 603
  • София
Д-р Попов ми каза, че кистите като стоят намаляват резерва. За него дори лапароскопията е по-добрия вариант от това кистата да стои. Казвали са ми го и други лекари. Но пък други лекари са ми казвали, че е по-добре да си стоя, отколкото да направя операция, при моето положение с налични 2 операции. Точно там е проблемът - ако всички лекари, бяха единни, че кистата не намалява резерва, нямаше да се притеснявам. Но съм сигурна, че щом Д-р ПОПОВ го казва, има нещо вярно.
И аз подкрепям това мнение. Ненов казва същото.

# 604
Здравей САБ-Ф,
Тъй като и аз съм в подобна ситуация: след мисед, (но съм на 35г.) и съм в при същите лекари в Надежда, моето впечатление е да елиминираш мнението на имуноложката там (Балтаджиева) и да действаш както ти казва Шефкетова (или който гинеколог си избереш).
На моя преглед тя също дава много и основно съвети относно гинекологията - какви процедури трябвало да ми назначи Шефкетова (!).
Коментарът и на моите резултати беше, че няма отклонения - т.е. нямам назначено лечение, само контролен преглед  при положителен тест, при наличието на извънреферентни Total NK cells 6% при норма (7-26) и други гранични стойности:

НКТ cells 1% (0-10)
Серумен IgA - 2.62 (0.9-4,5)
Антифосфолип. антитела (IgM) - 1,3 (0-10)
Антинуклеарни антитела - 2,06 (0-10)
(коментар: да се яви за контр. прегелед при + тест за беремнност)

T-cells 81(61-85)
CD16+CD56+NKcells 3% (0-12)
Total NK cells 6% (7-26)!!!!!!!!
B cells 13% 6-15
Supressor/Tcells 23% (19-36)
Helper T cells 55 % (34-59)

Дестини, САБ според вас да направя ли консулатция при Конова? newsm78 Чакаме генетичните и тогава ще имам мнението на Шефкетова и за имунологията.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 08:58 от lady_Joy

# 605
Как е възможно лекар-имунолог да твърди,  че ЕМ не създава имунен отговор в организма,  след като предизвиква възпаление.  Няма как това да направи добро впечатление за въпросната доц.  Балтаджиева.
Lady_Joy,  аз също навършвам 35 след няколко дни,  но няма да се фрустрираме сега,  не сме толкова престаряли Wink Консултация с доц. Конова никога не е излишна,  въпреки,  че не мисля,  че ще чуеш нещо по-различно от мен и SAB-f.  Моите имунологични изследвания бяха перфектни,  но въпреки това ми назначи вливания заради наличието на ЕМ,  нищо,  че беше лекувана съвсем скоро преди процедурата. А гинеколога ми обясни,  че имуновенина може само да помогне,  не и да навреди. Вярно е,  че цената му е доста солена, но на много жени е помогнал,  особено след аборти.
SAB-f,  случайно попаднах на публикация на наша съфорумка dioni в темата
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=647827.0
Виждам,  че нейния случай е подобен на твоя със спиране на сърдечна дейност.  Може да ти помогне със съвет.

# 606
Lady_Joy, ами аз имам назначено лечение с Идеос, Омега 3 Фортекс, Аспирин Протект, Вит. Б и др. Току-що дадох 50 лв. за тези неща. Тоест ситуацията ти е сходна, но е напълно като моята, защото аз имам завишение на НКТ клетки, а НК клетки са ми в норма (които гледам че при теб не са).Така че реално при мен има лечение назначено от доц.Балт. Именно Доц.Кон. не ми препоръча лечение при завишени НКТ клетки. Но ако ти е слаба психиката, като моята в момента - недей. Може да ти се дореве от коренно различните мнения на докторите.

Ами и аз започвам да си мисля, че трябва да действам по съветите на гинеколога, а не на имунолога. Но в крайна сметка, е възможно наистина ЕДНОМЕТРИОЗАТА ДА Е АВТОИМУННО ЗАБОЛЯВАНЕ. И ако е така - то не можем с лека ръка да отхвърлим според мен мненията на имунолозите. Lady_JOy, ако имаш възможност, направи консултация с Доц.Конова - може само да ти е от полза да чуеш още 1 мнение.

Destiny, благодаря ти за линка!
Имай предвид, обаче, че от всички лекари само доц.Балт. препоръчва премахването на ендометриозната киста! Тоест именно тя счита, че ЕМ все пак създава някакво възпаление, но не счита че ЕМ е конкретно авотимунно заболяване. Или дори и да го счита, не го е споделила с мен.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 21:24 от SAB-f

# 607
Destiny, благодаря ти за линка-а: много полезна  тема и  пълна с благи вести  Hug - мене те ме мотивират  Grinning
(Пояснявам, че съм диспансеризирана с Хашимото от 2008 заради повишен МАТ (октомври 2013 при ранна бременност беше 60  (при норма 34), ТСХ-2,24), разбира се че показах всичко на имуноложката.)
Ще ме осветите ли с малко подробности за имуновенина - дози, кога се прилага, цени, влива се в клиниката със системи, нали? Само имуновенина ли е?
САБ, а обсъждала ли си вливанията с Шефкетова, много е деликатно как да се повдигне въпроса  newsm78, а ми се ще да е в течение на всичко лекуващия гинеколог.
-
САБ, явно си в положение да се поеме някакъв риск; убеди се, че: 1. рискът е премерен 2. гинекологът е обмислил всички страни и дава добри шансове 3. попитай вътрешния си глас; избереш ли нещо - довери му се изцяло.

# 608
Имуновенина се влива венозно със система. Броят на ампулите зависи от килограмите,  аз съм 50 кг. и ми изписаха 40 ампули,  които се смесват в банка с физиологичен разтвор. Процедурата отнема 5-6 часа. Ако си намерите ампулите,  плащате само вливането. Цената в КИРМ Плевен е общо около 650 лв. По време на вливането е възможно организма да направи реакция с леко втрисане и леко повишена температура,  тогава включват течен парацетамол и за минути всичко отминава.  Няма други странични ефекти,  ставаш и си тръгваш без проблем.

# 609
  • Варна
650 лв. за едно вливане ли?  Shocked

# 610
О, да. При мен бяха 25 ампули, за около 550 лв.

# 611
Мислите ли, че е възможно все пак Имуновенина и Гама-глобулина да имат някакво вредно действие върху организма? Например да съсипват имунната система по някакъв начин в дългосрочен план? В крайна сметка виждате за какви парични суми става дума, напълно възможно е не всичко за тази субстанция да се казва гласно.

# 612
Имуновенин е предполагам търовското наименование на intralipids. И тук не е евтино и не се покрива от застраховката когато се ползва при фертилити лечение. Би трябвало да помогне на имунната ти система. Предписва се при НК проблеми и проблеми с антителата на щитовидната жлеза.

Омега 3 е антиоксидант, предполагам са ти казали че трябва да взимаш над 3,000 единици дневно за да има ефект. Аспирина се дава за clotting. Витамин Е също помага за възпалитените процеси.

Аз и преди съм ти казвала, на твоята възраст и с толкова малка киста която не отделя Е2, ти трябва добра стимулация за да събереш яйца и да направиш ембриони. след това ако искаш си направи операция, направи си импланта, и чак след това направи замразен трансфер. Има мнения че при зампразен трансфер тялото има време да си почине от стимулации и нивото на възпаление е по ниско, затова успеха е по-добър от пресен трансфер.

# 613
Благодаря ви,  момичета за разясненията   bouquet 
И аз откривам противоречиви мнения за интралипидите, въпреки това  тези имунни нарушения (Хашимото, ендометриоза) изискват корекция, за да постигнем успешна бременност.

# 614
Да, Алинеа, имуновенинът се предписва при НК проблеми и проблеми със щитовидната жлеза. Но точно затова не мога да разбера дали правилно ми го изписват на мен - аз имам проблеми с НКТ клетките, а не с НК клетките.
Аспирин протект не знам защо ми е изписан - нямам проблеми със съсирването.
Омега 3 - никакви инструкции не са ми дадени само ми е препоръчана 1 таблетка на ден на определена марка. Ето какво пише на опаковката:

Състав на 3 капсули :

рибено масло от сьомга, съдържащо
18% EPA (ейкозапентаенова)                   3000 мг
12 % DHA (докозахексаенова)                 540 мг
незаменими ненаситени мастни киселини   360 мг
коензим q10                                             60 мг

Общи условия

Активация на акаунт