кола за скрап

• 11 338
  • 5
  •   1
Отговори
знам, че ще дадете ценни съвети и напътствания  Simple Smile

имам 20 г кола, волво, искам да я дам за скрап. към кого да се обърна за най-изгодна цена?

колата принципно е в движение, но няма акумолатор/т. е има, но е изтощен и иска постоянно презареждане/ и има проблем с алтернатора/някакви клеми за смяна/. това са и недостатъците.
не ми се ''наливат'' пари в нея и искам просто да я махна. нямам време да чакам някой да я купи, в Бг съм за много кратко.

приемам всякакви съвети  Hug

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 13:54 от April snow

# 1
Спри я първо от движение, после я продавай.
Защо не пробваш в някоя автоморга - може да я вземат за части.

# 2
нямам физическо време за спиране и търсене на автоморги.

просто искам някой да дойде, да оправим всички документи , да ми даде на място цена/аз няма кого да моля да ме придвижва насам-натам из софия/ и да се приключва.
предлагаха ми да я оправя - разбирай купя нов акумолатор и оправя нещото на алтернатора, и после продам, но нямам излишно време в Бг и не ми се наливат пари. а и няма кого да моля за помощ.

колата е автоматик/забравих, ако има някакво значение/..

# 3
Питай тук.

Може и тук.

Ако компресията и не е пропаднала и ламарината и не е изгнила няма логика да се предава на отпадъци. Цената въобще няма да бъде изгодна. За да бъде изгодна, трябва да се продаде като кола.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 12:28 от vl

# 4
  • София
Имаме 4 стари коли за скраб и скоро търсих фирма, която да ги закупи. Попаднах на вестник Телеграф и там, при обявите имаше 27 обяви от такива фирми. Обадихме се на няколко от тях за оферти и условия.
Така че, като вземеш някой от ежедневниците, там е пълно с обяви от такива фирми - някои предлагат и дерегистрация и да оправят и останалите формалности. Обади се и ще си решиш проблема.

# 5
Имаш нямаш време, ще отделиш два часа, наскоро давах на баща ми две стари коли.
Най-добра цена даде мак метал, като има значение за цената има ли акумулатор и всичко ли се е по колата.
По телефона се уговаряте, те идват да ти я вземат на мястото където е , в момента ти плащат, свалят ти номерата, дават ти парите.
С номерата отиваш в КАТ, на входа преди канала има една ниска бяла сграда чакаш там тия отписват и ти взимат номерата и пак ти дават една хартийка с нея отиваш и я отписваш от данъчното.
П.с. Относно изгодата 300лв дадоха за кола на 28 години и 360 за кола на 31 години, зависи от теглото на колата.
А коли над 20 години не съм се интересувала, но оедва ли могат да се продадат на изгодна цена.
А си се дължи данък и застраховка всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт