Тренировки в домашни условия: Тема 39

• 36 338
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
Влизам да ви погледна,че цяла седмица не тренирам и ме е гъдел.

Виждам,че темата е станала отвратителна Peace

# 721
Фъстъчка, и аз съм на твоето мнение. Предпочитам да направя 10-20 здрави повторения с 10кг (2х5кг), отколкото 100 с 2кг. Загуба на време е това с 2-та килограма  Laughing

И гледам, че Оридел се оплака от гадна тема... да взема да ви пусна чисто нова и хубава по-късно тази вечер  Heart Eyes  Hug

# 722
Фъстъчка, и аз съм на твоето мнение. Предпочитам да направя 10-20 здрави повторения с 10кг (2х5кг), отколкото 100 с 2кг. Загуба на време е това с 2-та килограма  Laughing

И гледам, че Оридел се оплака от гадна тема... да взема да ви пусна чисто нова и хубава по-късно тази вечер  Heart Eyes  Hug

Бройте ме и мен към силово трениращите  Peace..

От няколко дни се борим с един грип..ту температура, ту главоболие, ту стомаха ме пристяга...е уж не му се давах..ама до днес Tired..днес малко ме пребори и реших да си дам почивка от към тренировки. Няма смисъл да се насилвам, ако няма да си я направя както трябва.. Tired..

Утре дано съм по-добре ooooh!

# 723
Относно тренирането с по-малко натоварване, но с повече повторения - знаете, че аз съм твърдо "ЗА" тази тактика  Sunglasses Такъв подход позволява (1) по-голяма гъвкавост; може да си дозираш натоварването по-точно за дадения момент (не всеки път човек е във перфектна форма и върви все нагоре); (2) избятването на травми от претоварване, което се получава и при най-добрите спортисти, УЖ "от нищо"  Rolling Eyes (3) при определено съчетание с техники за автосугестия, то може да се мултиплицира ефекта като че правим не 100 повторения с по 2 кг, а 100 повторения с 5-10 кг. Това е на психологическа основа и трябва доста работа с вътрешното ти "Аз" за постигане на подобен ефект. Ясно е, че при това положение, "загубеновто време излиза спечелено  Flutter Има йоги и съответно: йогистки практики, които симулират някакво движение мислено (примерно: лежейки си блажено на топло), което като резултат дава ефекта от въпросното движение (бягане, вдигане на разни тежести, друг спорт). Сегаааа.... не казвам всеки/всяка да става дълбокомислеща йога (което си е полезно, де!). Руснаците са доказали ефекта и на по-леко съсредоточаване върху нещо и постигане същото както да си направил по-голямо нещо (образно казано). Т.е. (схематично описано) ако ние/вие мислим върху вдигането на 2 кг като че всеки път все едно вдигаме 5 кг, то след известна практика ще се види този по-голям ефект. Това е същото както тактиката ан японците и китайците, които съветват когато се храним да мислим за самото ядене, самия процес, да дъвчем бавно и да мислим в ТОВА.... Тогава се усвоява по-пълно храната. Затова те се наяждат по-лесно така да се каже. Като противовес на това е т.нар. бързо хранене, когато човек поглъща бързо някаква високоенергийна и не-дотам изчистена от вредности храна и съотвено, след 2-3 часа е пак гладен. Вярвам е познато чувството.......  Hug

*Semora* - Разбира се, че трябва да пребориш първом вирусчето и тогава да продължиш с ефективно спортуване! Скорошно оздравяване, че са си пак у форма!  Flutter Peace

Merry - Очаквам с нетърпение новата темичка  Twisted Evil

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 20:11 от Miami_beach

# 724
Отчитам 15 мин тае бо и 5 км ходене пеш.
Купих си авокадо и го ядох с малко зехтин, оцет, сирене и чесън Mr. Green Вкусотия.
Лека вечер!

# 725
Отчитам 15 мин тае бо и 5 км ходене пеш.
Купих си авокадо и го ядох с малко зехтин, оцет, сирене и чесън Mr. Green Вкусотия.
Лека вечер!
Аз не обичам авокадо,но обещавам,ако си купя някога, да не споделям тук как съм го яла. Mr. Green
Мери-пускай темата.  bouquet

# 726
Много хора не обичат чесън, но аз не съм от тях и, когато имам възможност да ям/обикновено вечер/, го правя. На салата с червено цвекло също слагам- с моркови, зехтин, лимон и магданоз. eat

Колкото до темата- доколкото знам няма проблем да се изпише спокойно и цялата 50 -та страница.За по-нататък вече е рисково да не ни закрият...

# 727

Общи условия

Активация на акаунт