Детето ми плаче постоянно в яслата

• 6 294
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Това , че я оставяте само за по 1 час е прекалено кратко време, за 1 час няма как да се успокои и да се заиграе с други деца. Аз моето дете го пуснах на ясла  на 1 год и 2 месеца , но директно от 1 ден беше направо за цял ден там и свикна много бързо. Аз бих настоявала да стои в яслата поне до обяд , за да има време да си пореве и след това и да се заиграе

# 16
Благодаря ви!  Hug
Прави сте в много отношения, да свикна вече. Но не е оставала да спи още в яслата, защото лелчето казва,че още не била готова  newsm78 Какво означава не е готова  newsm78 Или ще спи, или не.
Казах й, че ще я оставя да спи утре, а тя така се начумери  Rolling Eyes Ама-ха! Един месец по час-два. Детето така няма да свикне никога  #Cussing out

# 17
Благодаря ви!  Hug
Прави сте в много отношения, да свикна вече. Но не е оставала да спи още в яслата, защото лелчето казва,че още не била готова  newsm78 Какво означава не е готова  newsm78 Или ще спи, или не.
Казах й, че ще я оставя да спи утре, а тя така се начумери  Rolling Eyes Ама-ха! Един месец по час-два. Детето така няма да свикне никога  #Cussing out
Наистина е странно, че цял месец искат детето да ходи само по половин ден, обикновено на 2 седмица, най-късно на 3 вече всички си ходят по цял ден. Дано всичко мине добре. Успех!

# 18
и моето дете ходи 5 седм. по 2 часа,на 6-тата ходи до обед и го оставиха да спи и си спа,и си свикна без сцени и ревове.И на мен ми казваха,че не е готов,ама стана готов  и съм много доволна!

# 19
Вече си мисля, че само в нашата градина всичко е на въпреки. Днес сервирах на госпожата, че утре ще оставя Ивито да спи, а тя така се ококори и ми вика " но тя не е готова и е рано"  Shocked За кое е рано?  ooooh! Щът-нещат- оставям я!
Как сте момичета? Аз все транзитно минавам, че малката не ме оставя спокойно да се ровя. Все вади копчетата на клавиатурата и баща й само се сърди  Laughing

# 20
  • София
Пипи, не е само във вашата  - или сте в една и съща. Моя приятелка наскоро пусна дъщеря си на ясла и аз се озадачих, че са ѝ казали да води малката в 10 и да я взима в 11:30 - и така вече 3 седмици. Приятелката ми ми каза, че веднъж отишла в 12 без 20 и нейното дете било последно останало от 22 деца в групата. В яслата на моята щерка нямаше такова нещо - 2 седмици беше до обяд, водех я в 8 - 8:30 и майка ми я взимаше в 12:30 и от третата седмица натам вече оставаше цял ден; така беше с всички нови деца. Адски ми е странно, че в други заведения искат децата да остават за по час-два и това продължава толкова дълго време...

# 21
моето дете ходеше цял месец за по 2-3 часа. не е плакало до сега. първата седмица бях с него (грубо казано, седях във фоайето, но детето знаеше, че съм там и от време на време идваше при мен), втората започнах да го оставям сутрин след закуска (закусва вкъщи), към 9.15-9.30. после го взимах преди да обядват, а когато пожела да се храни там, го взимах след хранене. мисля, че е добре да се послушат лелите, когато казват, че детето е готово или не за по-дълъг престой. все пак те наблюдават детето и могат да преценят дали е нервно, тревожно, напрегнато или любопитно да опита нещо ново, като да остане да спи там. иначе и на мен не ми беше приятно да тичам между градината и работата, беше доста изнервящо и все си мислех, че не си заслужава чааак толкова (в моите очи) плавна адаптация, но сега смятам, че така е било добре за детето.

# 22
Адинка като нашата ясла звучи... Варна, кв. Галата... newsm78
Днес малката заспала и след 40 минути се събужда и те веднага ми звънят да ходя да си я вземам...Днес мина номера, но утре ще се правя на халосана и няма да я вземам-реве, не реве да се оправят! За какво са там!
sylviana права си, че е необходима плавна адаптация, но при всеки път, когато плаче да казват, че не е готова...Щом днес си е изяла манджата и е заспала означава, че е готова.
Оф, големи премеждия  Laughing
и моето дете ходи 5 седм. по 2 часа,на 6-тата ходи до обед и го оставиха да спи и си спа,и си свикна без сцени и ревове.И на мен ми казваха,че не е готов,ама стана готов  и съм много доволна!
ей това е!  bowuu

# 23
  • София
Пипи, явно е широко разпространено в такъв случай, яслата на приятелката ми е в София, кв. Стрелбище. Не знам дали такава практика помага за по-лесна и по-плавна адаптация  newsm78

# 24
  • Западен парк
И при мен таткото се оказа лекарството. Втория ми син плачеше сутрин и, когато се наложи една сутрин да изляза по-рано за работа и тате го заведе, той не се разплакал - мляснал на баща си една целувка за довиждане и влязъл сам в групата.

А сега малката като тръгна септември и на мен ми обясняваха да походи две-три седмици до обяд, за да свикне. Тръгна в понеделник, а в сряда им казах, че последно я взимам на обед, защото следващата седмица се връщам на работа и няма кой да я чака да свиква един месец. Засечки не е имало, но и тя е "дете-мечта" както каза една от сестрите: яде, спи, мълчи!

# 25
Не знам дали такава практика помага за по-лесна и по-плавна адаптация  newsm78
Съмнява ме това да е добър подход, защото малката се научи, че в 12 ч. я вземам и като се отвори вратата към 12 почва да реве.
Г-жа Монк, и при нас е така. Баща й като я води и гък не казва, а при мен има драми.. ooooh!.

# 26
  • Шумен
Като тръгнахме на ясла и на мен ми обясниха дълга и бавна схема на оставане в яслата. С паузи от боледуване от по 2-3 седмици, вече си мислех че скоро няма да останат за цял ден малките  Tired Но като сметнах колко са ходили за по 2 часа 3-4 дни после още толкова с обяд, 2 дни със закуска и обяд. Точно ги пусках за пореден път след болест в понеделник, лелката ми обясняваше как другата седмица ще ги пробват да спят там ако са здрави се появи директорката докато чаках отпред (да подпиша отсъствията) и директно я попитах каква е схемата. Оказа се че тези стъпки при деца които не плачат през цялото време се правят по 1-2 дни всяка (децата ми бяха стресирани, но не плачеха) а не по седмица. Още на следващия ден ми казаха да ги оставя да спят там и да ги взема в 15 ч. Точно два пъти ги взех в толкова, първия път ги събудиха за да ми ги дадат. Предупредих на следващия ден че ще се обадя да проверя и ако спят ще се ги прибера по-късно. Обадих се, казаха ми се "идвай, чакат те" а като се появих пак ми ги събудиха  #Cussing out Трети ден рано не ходих а директно в 16.30 си ги прибрах а лелята беше намусена, но не ми пукаше щом децата ми бяха спокойни и наспани. Истински се отпуснаха много по-късно, но ние пък бяхме в другия лагер там кротки и спокойни а вкъщи нервни и плачещи. И друго ме дразнеше в яслата, мотото на лелките "Децата са малки и да стоят от сутрин до вечер за тях е много при нас, до 17 ч трябва да са взети"  Confused С работно време 18.30 рядко в 17 имаше някой от персонала по групите. Много често персонала си тръгваше още преди последния родител взел детето си да си е тръгнал с него, май само чистачката си спазваше работното време  ooooh! 

# 27
desitoo егати наглото! Да ти събудят детето, за да ти го дадат си е направо минава на номера  #Cussing out Милото дете!
Аз на нашата леля сервирах, че съм от 8 до 17 на работа и ще я водя в 7,30 и ще я вземам около 17,30 и тя леко се почеса, но нищо не каза  Naughty Ако мине номера е при тях.
Да, наистина те наблюдават детето и виждат реакциите му и емоциите му, но за да мине през периода на адаптация трябва да се промени нещо, а не да стои в едно и също нещо. Мое мнение.

# 28
и на мен 1 път като остана да спи там ми казаха към 15 и 30 да го взема.Отидох ,но ми казаха,че още спи и да го оставя  да се наяде, и в крайна сметка го взех в 16 и 30 Hug

# 29
  • София
ох ние сме проблемни със съня, заспива на обед и след 30 минути се събужда с рев и като отида в 15 ч да я взема е подута от реване, местят я в другата стая да не събуди другите деца и не може да заспи, цяла седмица ходим вече на ясла. Мислех по-дълго време да я взимам на обед, но на втория ден като отидох в 12 беше заспала, в 14.30 ми звъннаха, че много била ревала да я взема, беше се подула от рев, на другия ден отидох в 15ч пак беше ревала, но по-малко. Казаха ми в петък, че е нормално и че ще свикне, притеснява ме, ако не може да се наспива там, защото като почна работа няма да мога да я взимам по-рано от 17ч, сега като си я взема спи вкъщи по 1.5-2 часа и се буди с рев, нощно време е спокойна, но като се приберем поне 1-2 часа не се отлепва от мен, успокоява се и тогава заспива... има ли майка с подобно дете, сутрин да не реве, а след обяд да реве? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт