Синдром на раздразненото черво

• 417 670
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 2 355
Имам сърбежи от мнооого години, сърби ме около ануса.
Ама днес в колата усетих да ме боли около ануса или опашката и имах позиви за тоалетна, ама никой. Странно ми е и ми е трудно дори да го обясня.
Работата ми е свързана със седене, и вкъщи също седя много.
Подобни симптоми имах като бях прекалил с пробиотика и имах гадна диария.

# 2 356
Колегата ми хемороиди, хемороиди, пък се оказа фисура.
ОООО, фисурата боли зверски, два пъти съм оперирана. Фисурата е сцепване на ануса, външно, когато стане хронична няма минаване.

# 2 357
  • Бургас
Колегата ми хемороиди, хемороиди, пък се оказа фисура.
Това обикновено се вижда на преглед при хирург.
И такова имах след раждането,но имах доста кофти разкъсване,да са живи и здрави всички от екипа,но една идиотка-лекарка го направи това.
Както и да е.
Беше ад,болеше много,но често фисура върви и с УК.
И Крон има неспецифични симптоми.
Щом е решила,да я видят.
Ofurtuna,дано е нещо леко и има лесно решение.Само СРДЧ не ми изглежда правдоподобна диагноза.Слагат я на подуване/леки болки.И когато искат да се отърват от мен.
Не бил гастроентерологичен проблемът,не бил ревматологичен...
Въпреки че има сериозни отклонения в показателите,дори рентгена на стави...
Така и не ми дадоха запис,помоли за запис на диск.
На мен все ще ми дават и забравят/губят/нещо става по време на моята колоноскопия...и така 17 пъти...

# 2 358
Офортуна, от кога са ти проблемите със стомаха?

# 2 359
Нямам проблеми със стомаха. Имам с корема, от 2017 да кажем, всяка година на гастро, скенер с контраст. Болките са ми на различни места и с месеци. Първо ме болеше ниско в дясно отпред, после в ляво на ниво талия. Сега от два месеца зоната на опашката към ануса и самия анус. До сега все отлагах колоноскопията защото някак ме успокояваха с ехограф. Сега мястото е такова, че няма да има друг начин и нямам избор. За мен това е страшно изследване с което ще видят ужасни неща. Лошото е, че и психически съм много зле. Колкото по зле съм толкова повече ме боли, защото мисля само за това. Когато съм добре и ме поотпуска. Но не винаги. Вчера беше супер, не ме болеше, мислех че свещичките все пак помагат и днес като се върна всичко, беше адски силно и ме отчая адски много, че няма оправяне и явно е нещо гадно. И така.

# 2 360
Не знам лошите неща колко време се развиват, ама си мисля че ако имаше нещо за 4 години щеше да се е влошило.мноого. Мен това ме успокои предния път.
Ти поне по лекари ходиш, аз от 2 години не съм ходил на гастро.

# 2 361
Да, аз се успокоявах така за другите болки. Уви, те изчезнаха, корем не ме е болял от пролетта, обаче това отзад е ново и ме плаши много. Няма за какво да се хвана. И все въртя и суча и идвам до кофти мислите. Пия ад от две седмици ама и там няма напредък. Мъжа ми не ми обръща грам внимание, за него са все прищевки, и аз си седя и си преглъщам болката и линея все повече и повече.

# 2 362
Аз мисля, че затова си споделяме по форумите, една голяма част от нас са все неразбрани и неподкрепени от близките си, за тях това са "глезотии". Мисля, че си много напрегната и притеснена, но според мен едва ли ти има нещо сериозно. Просто иска време, за да мине и спокойствие.

# 2 363
Наистина и аз забелязвам, че е много трудно за един здрав човек да си представи какво е с години да имаш чревни проблеми, болки и неразположения, които не минават и не се подават на лечение. Или дори на диагностициране Joy Не знаят хората какво ни е и не могат да разберат.

Ето тази нощ се събудих в 3 и половина, гладна и веднага станах да ям, защото апетита и глада вече са ми толкова ценни и скъпи. Гледам и грамовете на кантара и се моля да не ми пада теглото прекалено много, както се е случвало в определени периоди.
Добре че забременях, че да кача 10+ килограма Joy И след като се роди детето доста паднаха пак де, но съм се хванала за остатъка и се опитвам да си ги пазя.

А преди години давах мило и драго да съм слаба. Joy Сега не че искам да съм дебела, ама... килограмите са ми като успокоение. Давам си сметка в какво заблуждение съм живяла.
Ако стане криза ще мога няколко дни да не ям  без да бера душа и ще ми мине по-бързо. Ако обаче съм една вейка, ми е много по-трудно да постя и кризите се проточват със седмици.

# 2 364
След първата криза и аз следя кантара.
А хем искам да сваля 5 кг, хем знам че ще се филмирам.

# 2 365
  • Бургас
Не знам лошите неща колко време се развиват, ама си мисля че ако имаше нещо за 4 години щеше да се е влошило.мноого. Мен това ме успокои предния път.
Ти поне по лекари ходиш, аз от 2 години не съм ходил на гастро.
Така е.
Когато кървях нон стоп,накрая ме срязаха диагностично,т.е. търсеха тумори.
Намериха,след година пак ме рязаха,за тотална хистеректомия.
Лошите неща са свързани не само с болка.
Болката е дооооста накрая.Има и други симптоми преди това.

Всеки от вас може да си пусне калпротектин,туморен маркер за дебело черво...

СРДЧ е свързан с непоносимости,хормонални промени,автоимунни истории...
Наскоро бях на гинеколог и той изрази мнение,че не е ок тази диагноза СРДЧ,при положение,че имам УК и че при това,което вижда на ехограф,му се струва силно несериозна диагноза...
Прати ме на гастро,оттам получих талон за ЯМР.
Обаче рентгенологът настоя да е скенер с контраст.На коремните органи и малък таз...Не се виждала течност,нямало особености.
Не знам вече.
На скенер малки язвички  по лигавицата на червата наистина не се виждат.
Но не било Крон.
Само мъки и проблеми значииииии.

Тоталната хистеректомия е по повод тежка форма на ендометриоза и предрак на ендометриума според лекаря.
Минаха 10 години оттогава,скенерът беше през лятото.Уж няма нищо новообразувано в корема.
Писнало ми е да обикалям по лекари.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 07:51 от mariqivanova799

# 2 366
Мими, и ти колко си преживяла, направо ти се възхищавам на силата. Пред теб аз съм едно мрънкащо дете Sad

# 2 367
Кървенето спря ли ?

# 2 368
  • Бургас
Ами да кажем,че намаля.
Определено е имало и ендометриални клетки по червата...Мазало направо.
Не това,миналото лято обаче имах яко кървене.За щастие спря бързо.
Но калпротектинът и CRP са високи.
От август насам съм с CRP 20-30,писна ми.Обаче имам болки в ставите,високи пикочна киселина,алкална фосфатаза и т.н...
Гадост отвсякъде.
Трудно слизам по стълби,болят ме и ходилата,и коленете и ме е страх да не падна,не искам да се потроша.Затова ходя по лекари и настоявам за лечение,но вдигат рамене.Колаген да съм вземала,витамин Д(направих алергия и дори алерголог ме посъветва да опитам пак,с ниска доза,но на мой риск).
Направо...ми е писнало отвсякъде вече да се занимавам.

Мими, и ти колко си преживяла, направо ти се възхищавам на силата. Пред теб аз съм едно мрънкащо дете Sad
Не е така.Всеки си преживява болките и заболяванията драматично.Хроничните болки и страдания разбиват психиката.
Sad
Ще ти стискам палци всичко да е наред!

# 2 369
Не знам дали е вариант, ама пробвала ли си да спреш всички лекарства за месец и да си направиш изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт