Лондон - 5

• 83 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • След завоя в дясно
Zvanche най -добре слезте на Holborn и от там пеша, изобщо не е далче и с багажа ще сте ОК. Улиците са пригодени така, че да се придвидваш с багаж на колелца без проблем Simple Smile

# 106
С картата е много точно , даваш на "изтегли упътвания" с начална - Baker Street, London, United Kingdom  и крайна твоя адрес
дава 4 варианта
но са с прекачване на 2 линии на метрото или метро и автобус.И последна спирка Holborn и до адреса около 6 мин.

https://maps.google.bg/maps?q=Bevan+House,+London,+WC1N+3BT,+Uni … ;ved=0CJwBELYDMAo

Предложени маршрути
1.   22 мин

Jubilee

Central

13:45 - 14:06
2.   26 мин

113

Central

13:46 - 14:11
3.   24 мин

Bakerloo

Central

13:46 - 14:09

само че тук нещо не излезе добре

Аз така бях си разпечата доста маршрути от точка до точка, което бяхме набелязали за посещение а и изобщо за придвижване из града

# 107
# 108
  • софия
Благодаря, момичета Hug Аз така се бях ориентирала, но не бях сигурна дали е правилно. Направи ми впечатление, че при един и същи маршрут, в зависимост от часа има/няма маршрут с/без прекачване и това леко ме обърка.

# 109
  • София
Моля, за малко помощ:
Има ли възможност за разглеждане на парламента без организирана група, или са  възможни само платените обиколки(със и без хапване)?
Входът в самата Катедрала "Сейнт Пол" ли се заплаща или само за експозициите, които са изложени там?

# 110
Моля, за малко помощ:
Има ли възможност за разглеждане на парламента без организирана група, или са  възможни само платените обиколки(със и без хапване)?
Входът в самата Катедрала "Сейнт Пол" ли се заплаща или само за експозициите, които са изложени там?

Няма възможност  без организиран тур и не виждам как си го представяш.
Отворено е всяка събота и предварителната резервация е силно препоръчителна ако искате да си изберете удобен за вас час.
Не може изибщо да влезеш в Сейнт Пол без заплащане.

# 111
Цитат

Не е вярно. В неделя катедралата е отворена за поклонници напълно безплатно. Може да влезеш и вътре ще изчакаш, ако е започнала службата. Когато свърши, може да разгледаш цялата катедрала.

# 112
Цитат

Не е вярно. В неделя катедралата е отворена за поклонници напълно безплатно. Може да влезеш и вътре ще изчакаш, ако е започнала службата. Когато свърши, може да разгледаш цялата катедрала.

Toва е така , ако човек няма против да се оглежда виновно като заек.
Има хора на входа които гледат и често задават макар и любезни въпроси на ... поклонниците които не се вписват в обстановката Wink

# 113
Сега вече стафа не стои на входа, а са вътре, там, където започват пейките за поклонниците, там задават любезните въпроси. Simple Smile  Може да влезеш, да запалиш свещичка, да послушаш малко. Когато свърши службата, може да разгледаш катедралата. Разбира се, че има и някакво неудобство, защото имаш около 20-25 мин до следващата служба.  Но за това време  може да се насладиш на  една от най-красивите катедрали в Европа.
ПП Мисля, че и Уестминстър има свободен вход в неделя, но там не успяхме да отидем.  Между двете предпочетохме Сейнт Пол.

# 114
Сега вече стафа не стои на входа, а са вътре, там, където започват пейките за поклонниците, там задават любезните въпроси. Simple Smile  Може да влезеш, да запалиш свещичка, да послушаш малко. Когато свърши службата, може да разгледаш катедралата. Разбира се, че има и някакво неудобство, защото имаш около 20-25 мин до следващата служба.  Но за това време  може да се насладиш на  една от най-красивите катедрали в Европа.
ПП Мисля, че и Уестминстър има свободен вход в неделя, но там не успяхме да отидем.  Между двете предпочетохме Сейнт Пол.

Това е добре - нека има повече опции  Simple Smile !
Другия път обаче не пропускай Уестминстър (нещо изключително е).

Тогава да поясня за Парламента - всичко е на групи под определен час и ви развеждат из Камарата на Лордовете , Камарата на представителите , из коридорите на властта , гагнирано с интересни факти. Обиколката е около 75 минути.

# 115
  • София
Благодаря на всички, които ми отговориха!
Ще проверя дали за Сейнт Пол важи офертата 2 4 1.

И отново да Ви питам:
на картата Катедралата  Уестминстърс (Wesminster RC Cathedral) изглежда, че не е в абатството или това е някаква друга Катедрала?
тотално се обърках и не мога да преценя картата за транспорт само за зони 1-4 ли да бъде или до 6-та зона. Има ли смисъл да взимам за зона 6? Хотелът ни е в 1-ва зона, а доколкото се ориентирам и основните забележителности са до 4-та зона.
Не знам защо, но този град тотално ме обърка, а летим във вторник в ранни зори. Такъв стрес не ми  докара дори и Париж.

# 116
Благодаря на всички, които ми отговориха!
Ще проверя дали за Сейнт Пол важи офертата 2 4 1.

И отново да Ви питам:
на картата Катедралата  Уестминстърс (Wesminster RC Cathedral) изглежда, че не е в абатството или това е някаква друга Катедрала?
тотално се обърках и не мога да преценя картата за транспорт само за зони 1-4 ли да бъде или до 6-та зона. Има ли смисъл да взимам за зона 6? Хотелът ни е в 1-ва зона, а доколкото се ориентирам и основните забележителности са до 4-та зона.
Не знам защо, но този град тотално ме обърка, а летим във вторник в ранни зори. Такъв стрес не ми  докара дори и Париж.

Да , това не  е абатството. Не е далеч , но не впечатлява с нищо та може да пропуснете,
Какво пък ще търсите в зона 6?
Лондон е сред най-лесните за ориентация градове.
Кажи кои от по-далечните забележителности искаш да посетите и ще дадем съвет точно каква карта ти трябва.

# 117
  • София
До Гринуич/Гринич и Хампстед най-далече смятам да стигнем. Ще си купим 7 дневна travelcard и се опасявам да не се опитаме да пътуваме в зона, която не се покрива от картата. С Ойстер карти няма да имаме този проблем, но съм решила да ползваме офертите 2 на цената на едно, та затова няма да ползваме такива.

# 118
Тогава изобщо не ви трябва 6-та зона !

# 119
  • софия
До Гринуич/Гринич и Хампстед най-далече смятам да стигнем. Ще си купим 7 дневна travelcard и се опасявам да не се опитаме да пътуваме в зона, която не се покрива от картата. С Ойстер карти няма да имаме този проблем, но съм решила да ползваме офертите 2 на цената на едно, та затова няма да ползваме такива.
Ще ти трябва снимка за тревъл картата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт